Γεια και χαρά σε όλους!
Πριν από περίπου ενάμιση μήνα μπήκα στον κόσμο των γιαπωνέζικων αυτοκινήτων αγοράζοντας ένα ασημί Corolla AE111 Liftback (1.6lt 4AFE Linea Luna) του '98 (δε νομίζω να είναι και πολλοί με πεντάθυρα εδώ μέσα
). Το προηγούμενό μου αυτοκίνητο ήταν ένα Peugeot 206 1.4 XS, οπότε καταλαβαίνετε ότι ήταν μεγάλη η αλλαγή "στρατοπέδου". Διάλεξα την πεντάθυρη έκδοση γιατί χρειαζόμουν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο καθώς έχω κι έναν γιο 14 μηνών και οι οικογενειακές ανάγκες μεγαλώνουν (καρότσια, καθισματάκια κλπ
). Επίσης διάλεξα Corolla γιατί είναι γνωστά για την αξιοπιστία και την ποιότητα κατασκευής τους.
Από βελτιώσεις λίγα βασικά πράγματα (δε μας παίρνει και πολύ οικονομικά):
Αμορτισέρ Monroe με GM ελατήρια χωρίς χαμήλωμα, ζάντες 15'' OZ Ultraleggera με λάστιχα Toyo Proxes 195/50, φυμέ μεμβράνες της Foliatec, ραδιο-cd MP3 Kenwood + 2 ηχεία Sony X-Plod για πίσω (μπροστά ακόμα τα μαμά αλλά θα τα αλλάξω κι αυτά μόλις είμαι έτοιμος "ψυχολογικά" $)... Αυτά προς το παρόν.
Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο, αν και έχει κάποιες ακόμα μικροφθορές και μικροζημιές από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη που πρέπει να τακτοποιηθούν, αλλά όλα θα γίνουν εν καιρώ. Μ'αρέσει πολύ το μοτέρ του (ειδικά μετά τις 4000 σαλ
), οι χώροι του και η ουδέτερη συμπεριφορά του.
Αυτά από μένα. Εύχομαι να με δεχτείτε στην παρέα σας καθώς έχω πολλά να μάθω για την Corolla μου κι ίσως μπορέσω κι εγώ να συμβάλλω κάπου. Αν υπάρχει κάποιος με ίδιο αυτοκίνητο που θέλει να ανταλλάξουμε γνώσεις, γνώμες και απόψεις, είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόσκληση. Τα λέμε!