Restoration of corolla '87
Έχω μια κορολλα του '87 sedan με κινητήρα 1300κε 12βάλβιδη. Είχε βγάλει ένα πρόβλημα στο καρμπυρατέρ αλλά κουτσά στραβά με λίγες επιδιορθώσεις πήγαινε μια χαρά.
Τον τελευταίο καιρο την έχουμε παραμελήσει και δυστυχως την έχουμε αφήσει να ψιλό-ριμάξει κατω από το σπίτι. Εμφανησιακά είναι μία χαρά. Το σαλόνι της είναι μία χαρά. Μέχρι και ραδιοκασσετόφωνο της έχω βάλει με ηχεία πίσω (ήταν από το 2ο αυτοκίνητο που οδήγησα μετά από την ΚΕ30 του 76 που είχαμε).
Τεσπά, το πρόβλημα με το καρμπυρατερ μάλλον επιδυνώθηκε, καίει και λάδι προφανώς και τώρα αν προσπαθησω να την βάλω μπροστά, εκτός του ότι θα πάρει με 15 προσπάθειες, πετάει τέτοιο ντουμάνι ασπρο καπνο από πίσω που τα διερχόμενα αυτοκίνητα πρέπει να ανάψουν τα προβολάκια ομίχλης τους. (σοβαρά το λέω αυτό).
Επειδή στενιοχωριέμαι που την βλέπω ετσι, ρωτησα τον μηχανικό μου και μου είπε ότι πρεπει να αλλαχτουνε τα τσιμουχάκια και να αλλάξουμε και το καρμπυρατερ. Για τα τσιμουχακια μαζι με εργασία μου ειπε καμιά 300άρα ευρώ και για το καρμπυρατερ ίσως άλλα τόσα.
Θέλει λέει διπλό καρμπυρατέρ και εισαγωγή, μή καταλυτικό με τον παπά μαζί από κορολλα ΕΕ90 ή απο σταρλετ ΕΡ 70 ή από σταρλετ ΕΡ 82 (μιλάμε για 1300κε).
Καταρχήν ήθελα να μου πείτε αν πιστευετε ότι αξίζει να την επισκευάσω ή αν αλλάξω μοτερ? Κατά 2ον που μπορώ να βρώ και πόσο κοστίζει ένα μεταχειρισμένο διπλό καρμπυρατέρ από τα προαναφερθέντα? Κατά 3ον αν έχετε να προτείνετε κάτι.
Θενξ!
|