Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ranger";p="
Πολύ όμοφο το MR3... Το θέμα είναι να παρουσιάσει και κανένα μοτερακι της προκοπής με προοπτική να μπει και στο corolla!!! Γιατί δεν νομίζω να θελεί κανείς να τοποθετεί ηλεκτροκινητήρα και κελία καυσίμου στο Corolli του και να το μετατρέπει σε υβριδικό!!!! Πάντος η τάση της Toyota να επενδίει στην έρευνα σχετικα με την υβριδική τεχνολογία, δείχνει την πρόθεσή της όχι να βγάλει επιδόσεις, αλλα οικονομια καυσίμου και μακρόπνοο σχεδιασμό σχετικά με την ολοένα και αυξανόμενη τιμη του μαύρου χρυσού!!![/acronym]
|
Βαγγέλη εγώ πιστεύω ότι οι λόγοι που οδήγησαν την ΤΟΥΟΤΑ και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στην εξέλιξη υβριδικών μοντέλων ήταν η αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος και η προστασία του περιβάλλοντος. Το ότι τα αυτοκίνητα αυτά προκύπτουν πιο οικονομικά στην μετακίνηση (λιγότερη κατανάλωση καυσίμου) είναι ένα πλεονέκτημα που πιστεύω ότι προκύπτει ως φυσική συνεπεία και όχι ως βασικός στόχος.
Από εκεί και πέρα όπως κατά καιρούς διαβάζουμε προσπαθούν να δώσουν σε αυτά τα αυτοκίνητα τις επιδόσεις συμβατικών αυτοκινήτων και με το prius το έχουν καταφέρει. Κατά συνέπεια μην θεωρείς απίθανο να εξελιχθούν αυτά τα μοντέλα (αυτοί οι κινητήρες) έτσι ώστε να έχουν και επιδόσεις GT.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο προσανατολισμός τους μπορεί να είναι σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα τα οποία είναι και οικονομικά αλλά αυτό δεν πρέπει να αποκλείει ότι τα αυτοκίνητα αυτά θα έχουν και επιδόσεις.