Παιδιά σήμερα είμαι (πάλι) πολύ στεναχωρημένος...
Μετά από τις 4 φορές που πήγα στην ΕΤΕΑ για να μου ρυθμίσουν τις πόρτες που προεξείχαν κτλ, τους τριγμούς των πορτών που μου έβαλαν ένα σπρέι για να μην τρίζουν, και το βιβλίο οδηγιών και σέρβις που ακόμη μου χρωστάνε, πήγα σήμερα το Golf V μου για το καινούριο του πρόβλημα στον Παζαρόπουλο.
Κατ'αρχήν, πρέπει να πω ότι είναι πολύ καλύτερη αντιπροσωπεία από την κάκιστη ΕΤΕΑ και οι άνθρωποι ήταν άψογοι.
Το πήγα γιατί από τα 100-120 χλμ/ώρα και μετά ακούγονται αεροδυναμικοί θόρυβοι μέσα στην καμπίνα.
Το οδηγήσαμε με έναν τεχνικό και όντως το διαπίστωσε κι αυτός, αλλά είπαμε να περιμένουμε ως τα 5000 χλμ πριν κάνουμε κάτι, μπας και καθήσουν ως τότε οι τσιμούχες καλύτερα.
Μετά, πετάχτηκα ως τα Μουδανιά για να το διαπιστώσω ακόμη περισσότερο στα 140-160. Βέβαια μόνο θετικά μπορώ να πω για το πόσο σταθερό ήταν σ'αυτές τις ταχύτητες το αυτοκίνητο, αλλά οι θόρυβοι μέσα στην καμπίνα (συν ο καινούριος τριγμός που διαπίστωσα από τον αεραγωγό) ήταν κουραστικοί.
Μ'έχει κουράσει αυτό το αυτοκίνητο. Τόσο που σκέφτομαι να το δώσω και να πάρω ένα Corolla 1.6 Sport με 18.200 ευρώ. Αργότερα θα του βάλω και ζάντες αλουμινίου με καινούρια λάστιχα, και σκληρότερες αναρτήσεις και θα προσεγγίσει αρκετά τη σταθερότητα του Golf. Αλλά ο κινητήρας θα είναι πολύ πιο διαμάντι (και ο FSI είναι, αλλά πνίγεται με το βάρος και το μακρύ κιβώτιο) και η αξιοπιστία θα είναι παροιμιώδης, όπως με τα 3 προηγούμενα Corolla της οικογένειας.
Ίσως αύριο που θα αρχίσω να χωνεύω τα καινούρια "κόλπα" του Golf να αλλάξω γνώμη. Αλλά μου φαίνεται ότι έκανα λάθος που αλλαξοπίστησα. Η συναρμολόγηση και η αξιοπιστία του Golf αρχίζουν να με απογοητεύουν. Κρίμα όμως γιατί, εκτός αυτών, δεν υπάρχει αντίπαλος για το Golf V.
ΥΓ Σήμερα στον Παζαρόπουλο είδα ένα μαύρο Golf IV με ζάντες της ΟΖ και το σήμα του κλάμπ πίσω! Ποιος ήταν?
Παιδια αυτο το κατεβασα κατευθειαν απο το vw-club.ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ
: