Σαζμαν διαρροη
Kαλησπεριζω την παρεα. Προσφατα στο σερβις που εκανα διαπιστωθηκε μια μικρη διαρροη βαλβολινης απο το σαζμαν, η διαρροη φαινεται ακριβως στο σημειο που ενωνεται το σαζμαν με τον κινητηρα. Ο μηχανικος μου ειπε πως σε αυτο το σημειο υπαρχει μια τσιμουχα και απο κει κατα πασα πιθανοτατα ειναι η διαρροη και οτι καλο ειναι να το φτιαξω συντομα γιατι στο σημειο που γινεται αυτη η διαρροη πιθανον να ερχεται σε επαφη με το δισκο-πλατο και να προκαλεσει και εκει φθορα.Το κακο σε αυτο ειναι οτι δεν αρκει απλα να κατεβει το σαζμαν αλλα πρπει και να να ανοιχτει απο οτι μου ειπε, γιατι η τσιμουχα αυτη βρισκεται εσωτερικα του σαζμαν και λεει εφοσον μπουμε σε αυτη την διαδικασια να αλλαξουμε προληπτικα ολες τις τσιμουχες που υπαρχουν στο σασμαν (με γνησιες) για εξασφαλισουμε οτι δεν θα υπαρξουν μελλοντκες διαρροες. Επισης μιας και θα μπω σε αυτη την διαδιακασια θελω να αλλαξω και σετ συμπλεκτη (δισκο-παλτο ρουλεμαν) αλλα ΔΕΝ θελω να παρω το γνησιο διοτι ρωτησα και κοστιζει 230 ευρω, υπαρχουν πολλα εξω στην αγορα που κοστιζουν τα μισα, αλλα δεν ξερω πια μαρκα να διαλεξω, οκ θελω κατι πιο οικονομικο απ τα 230 ευρω του γνησιου αλλα θελω να εχει και μια Α ποιοτητα.
Τα ερωτηματα ειναι τα εξης λοιπον:
Γνωριζει καποιος αν οντως υπαρχει τσιμουχα εσωτερικα του σαζμαν στο σημειο που περιγραφω η μηπως κανει λαθος ο μηχανικος και λαθος θα ανοιχτει το σαζμαν?
Επισης απο δισκους-πλατο που υπαρχουν στην αγορα, γνωριζει καποιος να μου πει ποιος εχει μια Α ποιοτητα(μην ειναι ψευτικος εντελως) για να αγορασω?
Το αμαξι ειναι corolla 1.4 vvti facelift του 2005 με 245.000 χιλιομετρα.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
|