Ταπα ψυγειου απο τα πρωτα που αλλαξα δεν ειναι γνησια αλλα δεν αλλαξε κατι. Μου εχει τυχει να σπασει εντελώς να μην μεινει τπτ απο κατω και δεν εχει καμια τετοια συμπεριφορα, απλα τα νερα τα περνουσε στο δοχειο και χυνονταν απεξω, ουτε θερμοκρασιες ουτε τιποτα και εκανα 45χλμ ετσι. Παει πολυς καιρος.
Εμενα μου ηρθε αλλη ιδεα, ειναι λιγο πεδεμα αλλα δεν παει και χαμενη. Η βαση θερμοστατη αλλα και το καπακι του ειναι σε αθλια κατασταση.
Οσα καθαριστικα και να ειχα βαλει ειναι χαλια ολοκληρα τοιχωματα εχουν απο κολλημενη σκουρια, τα σωληνακια δε στην βαση σε αυτο το μοτερ εχει πανω 6 σωληνακια!!! ειναι σαν μια καρδια οπως του ανθρωπου, την θεωρω σε αυτο το μοτερ πολυ σημαντικη, καθως βουλωματα θα μπορουσαν να προκαλεσουν εμφραγμα σε ολο το κυκλωμα ψυξης!
Μπορω να δοκιμασω και αν δεν φτιαξει δεν παει χαμενη γιατι θα μπει στην αλλη κεφαλη και θα ηθελα και καπακι και αυτο χαλια ειναι.
Εχει πανω την σωληνα που δινει στο καλοριφερ (στην τριοδη βαλβιδα του), σωληνακια τουρμπινας εισαγωγη και επιστροφη, ενα του ψυγειου δεν θυμαμαι ποιο, η επιστροφη της πεταλουδας επισης, και εχει πανω και την βαλβιδα βεντιλατερ (στο καπακι), ενα κολαρο του ψυγειου (στο καπακι), βαλβιδα ψυχρης εκκινησης και αισθητηρας θερμοκρασιας οργανου ταμπλο.
Ενω τα εχω αλλαξει ολα τα αλλα δεν εχω αλλαξει το βασικο, την βαση θερμοστατη! επισης καποια σωληνακια απο την σκουρια σαπισαν και εχουν κοπει οι ακρες και ειναι αιχμηρα, και τα κομματια τους τι να εγιναν αραγε?
Μερικες φωτος ακομα, το ψυγειο οταν το ανοιξα το πανω μερος ολοκληρο, με zoom φαινονται κατι σαν πετραδακια!!! μαλλον αλατα?
Μετα ειναι ο αισθητηρας θερμοκρασιας ταμπλο τελικα εχει 2 συστολες ειναι η τρυπα 3/8' και εχω βαλει 3/8" Χ 1/4" και 1/4" Χ 1/8" δεν βρηκα αλλον να κανει ή απευθειας συστολη, αν αλλαξω βαση θερμοστατη θα μπει στην σωστη θεση. Δεν μπαινω στην διαδικασια για κολαουζο κτλ. Η πρασινη φυσα ειναι η βαλβιδα ψυχρης εκκινησης που δινει στην ECU την πληροφορια της θερμοκρασιας των νερων.
Τα κολαρα ψυγειου μια μερα αναροφηθηκαν!!!! και μαλλον εσπασαν τα λινα γιατι μαλακωσαν γιαυτο τα αλλαξα και δευτερη φορα.
Και η βαση θερμοστατη καινουρια που φαινονται πανω αναμονες για αισθητηρες και τα σωληνακια.
Nα και η βαση γνησια μονο υπαρχει :
https://www.japansparecenter.gr/basi...333-11140.html
και το καπακι εχει και ιμιτασιον
https://www.japansparecenter.gr/anta...?s=16321-11011
ειναι απο 4EFE γιατι αυτο βγαζει το κολαρο μπροστα ενω του 4EFTE βγαινει απο το πλαι και δεν κανει το κολαρο το πανω του ψυγειου.
Εβαλα και φωτο με το ισιο καπακι πανω όπως είναι σε starlet με 4eFTE.