Πρόβλημα με ημιαξόνιο
Καλησπέρα στους πορωμένους corolla-κιδες!
Έχω ένα corolla ZZE112 1.6 G6 (facelift VVTi) του 2000 μοντέλο.
Εδώ και καιρό έχω παρατηρήσει αρκετά μεγάλο τζόγο στο εμπρός δεξί ημιαξόνιο, από την εσωτερική πλευρά, εκεί δηλαδή που φωλιάζει στο διαφορικό.
Ο τζόγος δημιουργήθηκε πιθανών από έναν καραγκιόζη που μου άλλαξε κάτι συγχρονιζέ πριν από περίπου 8000 χιλιόμετρα, επειδή μου γρατζούναγε η 2α και λίγο περισσότερο η 3η.
Έδωσα ένα σωρό λεφτά να το φτιάξω και όχι απλά γρατζουνάνε ακόμα οι ταχύτητες, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάτι δεν έκανε σωστά και στο δέσιμο, (κάποιον αποστάτη, κάποια μικρή ροδέλα κλπ) και έχει μείνει τζόγος στο ημιαξόνιο. Αυτός εννοείται δεν παραδέχεται τίποτα...
Το αμάξι το πήγα σε 3 διαφορετικά συνεργεία. Παντού μου είπαν ότι δεν δικαιολογείται τόσος πολύς τζόγος από φυσιολογική φθορά. Ανθρώπινο χέρι την έχει κάνει την μαλακία.
Τέλος το πήγα και στην TOYOTA Νέος Κηφησός, όπου εκεί μου είπανε ότι η ζημιά έχει γίνει από κακή ποιότητα βαλβολίνης, παρόλο που τους είπα ότι το σασμάν έχει ανοιχθεί.
Σε όλα τα συνεργεία συμπεριλαμβανομένης και της TOYOTA, μου είπαν ότι πρέπει να κατέβει το σασμάν για να επισκευασθεί το διαφορικό. Ο ένας μου είπε 350 ευρώ, ο άλλος 550 ευρώ, ο άλλος δεν μου είπε καν.
Στην TOYOTA δε, μου βγάλανε κοστούμι 1100 ευρώ, ενώ μου δώσανε και αναλυτική, με όλα τα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν.
Ερώτηση 1)
Αξίζει να ξαναμπώ στην διαδικασία να επισκευάσω το σασμάν η να πάρω ένα μεταχειρισμένο; (γουρούνι στο σακί)
Ερώτηση 2)
Στην περίπτωση που αξίζει να το επισκευάσω, να το πάω στην TOYOTA να έχω και την εγγύηση της αντιπροσωπείας, η να το ξεχάσω;
Υπάρχει κάποιος ΕΜΠΕΙΡΟΣ, επαναλαμβάνω ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΣ μηχανικός, που να έχετε προσωπική εμπειρία από επισκευή σασμάν;
Επειδή είμαι παθών, έχω αρχίσει και δεν εμπιστεύομαι καθόλου τους "μάστορες" γι'αυτό θέλω να πάω σε έναν που είναι δοκιμασμένος πάνω στις επισκευές σασμάν. Επιμένω σε αυτό.
Ερώτηση 3)
Στην περίπτωση που ΔΕΝ αξίζει να το επισκευάσω, που θα βρω ένα καλό μεταχειρισμένο εξατάχυτο από 1600 VVTi;
Ερώτηση 4)
Πρέπει να είναι από 3ZZFE οπωσδήποτε; Από 4AFE δεν κάνει;
Ερώτηση 5)
Πρέπει να είναι 1600 οπωσδήποτε; Επειδή κάπου διάβασα ότι αλλάζουν λίγο τα γρανάζια από 1400 σε 1600.
Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά έπρεπε να γίνω όσο το δυνατό περισσότερο κατατοπιστικός
Ευχαριστώ!
|