Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-10-13, 13:20
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 318
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Χρόνια Πολλά!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε για το 10w40 εγω πιστευω αυτο που λες...Ειναι το λαδι πασπαρτου...

Ριξε μια ματια ομως, σε μια προσφατη εγκυκλιο της TOYOTA, τι παραδοξο εχουν παρατηρησει:
Στην 3η σελιδα θα δεις οτι το 5w30 το δινουν για μεγαλυτερες θερμοκρασιες περιβαλλοντος απο οτι το 10w40 που ειναι πιο χοντρο...Δεν ειναι περιεργο αυτο το πραγμα???
Και το 5w40 που βαζουν παρα πολλα ατομα σε τι θερμοκρασιες θα ηταν αραγε???
Γι αυτο εγω δεν εμπιστευομαι τιποτα παρα μονο το βιβλιαρακι της TOYOTA...
Κοιταξε και μονος σου και πες μου...
http://toyota-club.net/files/07-01-10/eg6020-toy.pdf
Τα σχόλια μου

(1) Το bulletin δεν αφορά τον κινητήρα της TS, εκτός και αν δεν είδα κάτι.

(2) Στις χαμηλές θερμοκρασίες το 5W30 έχει σημαντική διαφορά (-30C ως προς -15C). Το "παράδοξο" είναι η οριακή διαφορά στις ψηλες θερμοκρασίες, 40C ως προς 35C, υπέρ του 5w30 ως προς 10w40. Πιθανές εξηγήσεις: (α) Για το σχεδιαστικό πρόβλημα που είχαν οι κινητήρες (δυσκολία λίπανσης και βελτίωση ψύξης πιστονιών) η "ευκολότερη" κίνηση του λεπτόρευστου λαδιού μπορεί να είναι οριακά ευεργετική, (β) το 10w40 ειναι ημισυνθετικό με επιπτώσεις στο "χρόνο ζωής" (προδιαγραφή για αλλαγες ανα 15.000 χλμ), (γ) επειδή έχουν βγάλει την πιστοποιημένη κατανάλωση (CO2 εκπομπες κλπ) με το λάδι που φέρνει τη μικρότερη αντίσταση, δηλ 5w30, ή (δ) επειδή κάποιος έκανε copy-paste προδιαγραφές λαδιών χωρίς να δώσει σημασία στη διαφορά 35C με 40C. (Σε 42C τι θα κάνουν, ακινησία ?)

(3) Το 5w40 είναι πλήρως συνθετικό, και καλύπτει πιο εκτενή περιοχή θερμοκρασιών περιβάλλοντος, σύμφωνα με την πιστοποίηση ιξώδους (από 5 έως 40). Επομενως αφού δεν μπορούμε να βρούμε 10w30, λογικά είναι το προτιμώτερο.
Στα συνεργεία σου λένε να βάλεις ημισυνθετικό 10w40 αν αλλάζεις κάθε 7.500 χλμ για να μην πληρώνεις τσάμπα.

Τέλος, στο bulletin παρατήρησα ότι δίνουν οδηγία στα συνεργεία να βάζουν μισό λίτρο παραπάνω από τις αρχικές προδιαγραφές ... αρχίζω να σκέπτομαι μήπως το εκανε εξεπίτηδες ένας έμπειρος μάστορας στην τελευταία αλλαγή λαδιών μου!

Υ.Γ. Για την ιστορία να αναφέρω ότι γράφηκα στο φόρουμ, με αφορμή το θέμα του λαδιού. Εκείνη την εποχή σε ένα επαρχιακό συνεργείο έπεσα σε αρχιμηχανικό της Toyota Hellas (είχε πάει να τους καθοδηγήσει-ελέγξει) που επέμενε (στο στυλ ότι ... εσυ (άσχετε) θα μου πείς?) ότι το 5w30 είναι συνιστώμενο για την Corolla TS !!! Μου το είχαν βάλει σε προηγούμενη αλλαγή ... Το βασικό επιχείρημα του ήταν περίπου στο στυλ ότι τα λάδια μας τα έχει ελέγξει η Toyota Europe και το 5w30 το βάζουμε και στα Lexus που είναι turbo και πολλά κυβικά, σιγά τώρα το 1800άρη κινητήρα σου!

Να προσθεσω την ίδια εποχή θυμάμαι ότι στα 3λιτρα BMW M3 έβαζαν 5w50 ή κάτι άλλο με δείκτη 50 γιατί αλλιώς έσπαζαν οι κινητήρες. Σε ίππους ανά λίτρο δεν διέφεραν πολύ με την TS.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CTS03 : 28-10-13 στις 13:47.
Απάντηση με παράθεση

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
λάδια Nikos4 4AGE 20v Levin 4 09-10-15 10:36
Πρόβλημα με Λάδια Snoo TOYOTA COROLLA E 12 64 28-05-11 19:56
3zz καίει λάδια nikos_adamo ΦΟΡΟΥΜ 22 14-01-10 17:12
Και τώρα λάδια... NIKOS.99 TOYOTA COROLLA 111(G6) 13 31-01-08 18:46
Λάδια Για Μια Ζωή? madvinegar OFF TOPIC 16 16-06-06 21:45

Page generated in 0,57111406 seconds (89,57% PHP - 10,43% MySQL) with 103 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:08.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com