Διαρροή λαδιού σε Corolla E11
Καλησπέρα,
Έχω ένα Corolla του 1999, τρίπορτο, hatchback, αυτό με τα στρογγυλα φανάρια, νομίζω λέγεται Ε11. Πολύ καιρό πριν, όταν ακόμα πήγαινα το αυτοκίνητο για service στην αντιπροσωπεία, μου είχαν πει ότι έχουν δει μια διαρροή ελάχιστη (να φανταστείτε υπήρχε μόνιμα ένα δάκρυ το οποίο δεν έσταζε ή τουλάχιστον δεν έσταζε όταν το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο) κάτω από τον κινητήρα και τότε μου είχαν πει ότι δεν χρειαζόταν να κάνω κάτι, όταν θα ερχόταν η ώρα να αλλάξω δίσκο-πλατώ, θα το κοίταγαν και αυτό. Έλα όμως που δίσκο-πλατώ και ρουλεμάν ντεμπραγιάζ χρειάστηκε να αλλάξω πέρσι, γύρω στα 235.000 και είχα σταματήσει να το πηγαίνω το αμάξι στην αντιπροσωπεία.
Ωστόσο η διαρροή αυτή έχει μεγαλώσει και πλέον κάθε πρωί βρίσκω μια-δύο σταγόνες κάτω εκεί που το παρκάρω. Δεν μπορώ να πω ότι έχω αντιληφθεί μείωση στην στάθμη του λαδιού του κινητήρα αλλά θα ήθελα να το φτιάξω αυτό το θέμα μια και το αμάξι κατά τα άλλα είναι σε άριστη κατάσταση και είμαι ακόμα και σήμερα απόλυτα ευχαριστημένος (265.000 χλμ) !!!!
Το παλικάρι που μου κάνει τα service έχει κάνει μια δυο προσπάθειες αλλά εκ του αποτελέσματος ήταν αποτυχημένες αφού συνεχίζω να βλέπω σταγόνες. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει προτείνοντας μου κάποιον που να μπορεί σίγουρα να δώσει λύση και να μην μου ζητήσει τον κούκο αηδόνι;
Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό που θα πω αλλά τις σταγόνες τις βλέπω, όπως κοιτάω το αμάξι από μπροστά, στο ύψος των τροχών και λίγο αριστερά από το κέντρο της μηχανής.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια,
Γιώργος.
|