Θορυβος μηχανης
καλημέρα.
χτες λογω του οτι χασαμε την αγαπημενη μας γιαγια απο γηρατεια(που σπανια βλεπεις 97χρονων χωρις παθησεις) ταξιδεψα εθνικη οδο χωρις την υπαρξη μουσικης στην καμπίνα. παρατηρησα οτι η μηχανή του corolla μου ακουγεται υπερβολικα μεσα στο χωρο των επιβατων. μετα τα 130 χλμ αρχιζει και οσο ανεβαινει γινεται ιδιαιτερα εντονο. δοκιμαστικα λοιπον 200αρισα στο δρομο με αρνητικές εντυπωσεις ως προς τον ηχο. ακουγεται η μηχανη λες και εχει "τερματισει" ενω εχει ακομη γκαζι(ενω εψαχνα την εκτη στο 5αρι σασμαν μου νομιζοντας οτι δεν εχω βαλει την μεγιστη ταχυτητα).
Γνωριζει καποιος αν υπαρχει καποιο αξεσουαρ που να τοποθετειται ωστε να κοβει το θορυβο απο το μηχανοστασιο?καποιο ηχομονωτικο για το καπω και τη λαμαρινα πισω απο το ταμπλω στο χωρο μηχανης?
Το κοστος μιας τετοιας εγκαταστασης θα εχει μειονεκτήματα(οπως υπερθερμανση κινητηρα)? γιατι για να μην το βαλει ο κατασκευαστης ολο και κατι θα συμβαίνει.
Ολα τα αυτοκινητα εχουν κατι σαν στρωμα αφρολεξ που απορροφαει. στο προηγουμενο αμαξι μου, αν και boxer κινητηρας λογω καλου δεσιματος δεν ακουγες το παραμικρο ακομη και στα 240χλμ.
Υ.Γ. το αυτοκινητο μου δεν εχει καποιο προβλημα και η μηχανη του σε χαμηλο φασμα στροφων ακουγεται να λειτουργει τελεια!
corolla
|