Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mikess
Φίλε Emperor, 430.000 Έλληνες ψήφισαν ΧΑ. Κάποιο λόγο θα είχαν. Όσο για τους λαθρομετανάστες όντως δεν λέω οτι είναι όλοι ίδιοι... Όμως όταν αρχίσει το στομάχι να είναι άδειο και θα κλέψεις και θα κάνεις το χειρότερο...
|
Διάβασα με προσοχή και το μήνυμα του NikiforosGT και αυτό. Γνωρίζω τα ποσοστά της ΧΑ και νομίζω ότι καταλαβαίνω και τα κίνητρα της ψήφου τους. Ο NikiforosGT τα εξέθεσε σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων την ψήφισαν αγνοούν ή παραγνωρίζουν ένα μεγάλο τμήμα της ιδεολογικής κατεύθυνσης του κόμματος, το οποίο ταυτίζεται με ακραίες έως και αντιδημοκρατικές τάσεις. Και δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο...το να τις αγνοούν και να ψηφίζουν το κόμμα ή το να το ψηφίζουν, ενώ τις γνωρίζουν...
Αναφορικά με τα ποσοστά που παίρνει κάθε κόμμα, ιδίως όταν αυτά είναι υψηλά, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να τα σεβαστείς. Αυτό είναι το τίμημα της δημοκρατίας. Η πλειοψηφία επιβάλλει την άποψή της στη μειοψηφία. Όπως φυσικά και η σημερινή κατάσταση της χώρας οφείλεται στις επιλογές του ελληνικού λαού τουλάχιστον στη μεταπολίτευση.Ένα καλό ερώτημα είναι : Στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους (από το 1830 έως σήμερα), πόσους ηγέτες είχαμε που ωφέλησαν πραγματικά τον τόπο ; Άραγε τι σημαίνει αυτό για την κρίση του έθνους ή για τα κριτήρια της επιλογής του ; Προσωπικά νιώθω απίστευτα απογοητευμένος...