Εχθες επισκέφτηκα την αεροπορικη βαση της Ταναγρας για την εορτη των 100 χρονων της Π.Α. Οταν εφυγα για επιστροφη στην Αθηνα και ενω ημουν στον παραδρομο της εθνικης περιπου 1-1.5 χιλιομετρο μετα απο το σχηματαρι ακουω ενα μπαμ μιας και η αναρτηση τερματισε απο το χτυπημα και το αυτοκινητο αρχισε να τραβαει δεξια.Σταματησα και ειδα δυο λαστιχα σκισμενα και δυο ζαντες στραβομενες. Η ταχυτητα που πηγαινα 50-60 χιλιομετρα.
Στο σημειο που την επαθα υπηρχε μια καθίζηση του δρομου οπου την ειχαν μπαλωσει προχειρα.Το μπαλωμα λοιπον ειχε φυγει το μισο με αποτελεσμα να δημιουργειται ενα "σκαλοπατι" τουλαχιστον 5 ποντους. Λιγο πιο πανω απο εμενα σταματημενα αλλα 3 αυτοκινητα αλλα ολοι αυτοι ειχαν ζημια στο ενα λαστιχο μονο.
Φωναζω την τροχαια αμεσως να καταγραψει το συμβαν και την ασφαλιστικη μου. Οση ωρα περιμενα την τροχαια ειχα βαλει ενα κομματι φελιζολ πανω στην λακουβα αλλα περναγαν αυτοκινητο και αυτο εφευγε και την επαθαν και αλλοι δυο. Επισης περασαν αλλα 3 αυτοκινητα που μου ειπαν οτι ειχαν παθει το ιδιο πριν λιγο και οτι πιο κατω υπηρχε ενα ανοιχτο βουλκανιζατερ που εχει μεταχειρισμενα λαστιχα.
Τελικα ηρθε η τροχαια και κατεγραψε το συμβαν το δικο μου και αλλων δυο οδηγων που ηταν εκει εκεινη την στιγμη. Οιο υπολοιποι οδηγει εβαλαν ρεζερβα και εφυγαν. Οταν ηρθε η οδικη με φορτωσε και πηγαμε στο βουλκανιζατερ εκεινο εβαλα ενα λαστιχο μεταχειρισμενο και την ρεζερβα και γυρισα πισω. Τωρα πρεπει να φτιαξω δυο ζαντες και να βαλω δυο καινουργια λαστιχα και ελπιζω να μην εχει [παρει το ρουλεμαν των τροχων και τα ημιαξωνια.
Ενας αλλος οδηγος μου ειπε οτι μιλησε με τον ασφαλιστη του και του ειπε οτι θα το αναφερει στην ασφαλιστικη του και επειδη εχει νομικη προστασια θα το προχωρησει η ασφαλιστικη δικαστικα. Εγω δεν εχω νομικη προστασια και σκεφτομαι μολις φτιαξω το αυτοκινητο να παω να καταθεσω το συμβαν στον δημο σχηματαριου που μου ειπαν οι αστυνομικοι οτι ανκει το κομματι του δρομου μαζι με τιμολογια επισκευης και φωτογραφιες που τραβηξα και την εκθεση της τροχαιας και του εμπειρογνωμονα της ασφαλιστικης μου. Αν δεν βγει κατι τοτε θα παω στον συνηγορο του πολιτη. Θα εκανα μυνηση αλλα πιο πολυ θα στοιχισει ο δικηγορος παρα η ζημια.
Το καλυτερο ηταν οτι ελεγα στους αστυνομικους να καληψουν τη ζημια και μου ειπαν οτι ερχεται περιπολικο να βαλει κοννους στο σημειο.Εφυγα πηγα εφτιαξα το αυτοκινητο στο βουλκανιζατερ και γυρνωντας δεν υπηρχαν ουτε κονοι ουτε αστυνομικοι. Αμα πεσει μηχανη εκει μεσα σιγουρα θα θρηνησουμε θυματα.....
Εχει κανενας εμπειρια απο παρομοια θεματα? Οποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει. Βρηκα το παρακατω εγγραφο.
http://www.synigoros.gr/docs/astikiey8ini.pdf
http://www.synigoros.gr/dimotis/oximata_01.htm
Προσοχη στους δρομους και να εχετε μια φωτογραφικη μηχανη μαζι σας εστω και το κινητο σας.