Δεν λειτουργούν οι Κλειδαριές στο Corolla μου - Help
Γειά σε όλους!
Αυτό είναι το πρώτο post μου στο forum αν και είμαι γραμμένος αρκετό καιρό τώρα.
Έχω ένα Corolla Hatchback 1998 (3θυρο).
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι δεν γυρνάει το κλειδί πια για να ανοίξω τις πόρτες. Δεν έχω σύστημα κλειδώματος/ξεκλειδώματος με τηλεχειριστήριο. Απλά έχει κεντρικό κλείδωμα. Δηλαδή ανοίγανε και οι 2 πόρτες μόλις γυρνούσα το κλειδί στην πόρτα του οδηγού.
Αρχικά ήταν μπλοκαρισμένη η κλειδαριά αλλά όταν γυρνούσα το κλειδί δεξιά να ξεκλειδώσω αν και δεν γυρνούσε κανονικά αν το κρατούσα λίγο δεξιά άνοιγαν οι πόρτες. Εν το μεταξύ δεν κλείδωναν με τίποτα. Έκλεινα από μέσα τις πόρτες και κρατούσα σηκωμένο το χερούλι όταν έκλεινα την πόρτα για να κλειδώσω. Τώρα όμως απο χθές δεν γυρνάει καθόλου και δεν ξεκλειδώνει ούτε κλειδώνει απο την πόρτα του οδηγού. Ανοίγω από του συνοδηγού. Όμως και οι κλειδαριές του συνοδηγού και του πορτ μπαγάζ έχουν κάποιο πρόβλημα γιατί και αυτές με δυσκολία ανοίγουν.
Μου είχαν πει πριν δύο χρόνια στην αντιπροσωπεία οτι θα μου κόστιζε αρκετά να το φτιάξω. Όμως δεν διέθετα τα λεφτά και το άφησα έτσι αφου είχα βρει το κόλπο του και βολευόμουν. Τώρα όμως τι να κάνω?
Έχει κανείς σας αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα? Έχετε να μου προτείνετε κάποια οικονομική λύση? 'Ισως να το πάω σε κλειδαρά?
Είναι και δύσκολα γιατί μένω σε νησί χωρίς αντιπροσωπεία της Toyota.
Μέχρι τώρα το αυτοκίνητο δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα εκτός από αυτά της φυσιολογικής φθοράς. Όσο για τις κλειδαριές, τους έβαζα κατά καιρούς και wd40 αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα.
Θα εκτιμούσα μια απάντηση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
|