Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Αχ αυτές οι αναρτήσεις...
Παλιά 20-08-09, 18:43
THEMIS Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Corolla 1.4 vvti G6
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 250
THEMIS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Αχ αυτές οι αναρτήσεις...

Καλησπέρα σε όλους - και καλές διακοπές σε όσους δεν έχουν επιστρέψει ακόμη.

Θα παραθέσω την ιστορία του δικού μου αυτοκινήτου και θα ήθελα μια βοήθεια αν και μόνο αν κάποιος έχει δει κάτι κοινό με τα κάτωθι και τα έχει εξακριβώσει:

Το αμάξι (πρόκειται για ένα corolla 1.4 G6 vvti του 2001) είχε κάνει 120.000χμ με μαμά ελατήρια και αμορτισέρ και είχε περάσει και ΚΤΕΟ με επιδόσεις απόσβεσης περί τα 65% μπρος - πίσω. Όμως στην ΤΟΥΟΤΑ μου συνέστησαν να αλλάξω αμορτισέρ (μου είπαν ότι τα ελατήρια δεν υπάρχει λόγος αλλαγής) λόγω παλαιότητάς τους. Η πιο κοντινή αντικατάσταση ήταν με ΚΥΒ EXCEL-G (τα μαύρα). Μέχρι τότε είχα ζάντες after market 15'' ΑΕΖ 6.5άρες και λάστιχα 195/50/15. Το offset των ζαντών ήταν 38. Με την αντικατάσταση των αμορτισέρ είδα το αμάξι να σηκώνεται κανά πόντο ή ίσως ενάμυσι, αλλά κυρίως έχασε την σταθερότητά του στο δρόμο (πολλές κλίσεις όχι μόνο σε στροφές αλλά και σε ανωμαλίες του δρόμου που εδώ στην Αθήνα είναι αρκετές όπως ξέρετε). Στην ΤΟΥΟΤΑ μου είπαν ότι είναι έτσι η αίσθηση μέχρι να κάτσουν τα αμορτισέρ αλλά φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ. Μετά από συνομιλίες με διάφορους και από εδώ μέσα αλλά και από αλλού μου συνέστησαν να αλλάξω τα ελατήρια λόγω πάλι χιλιομέτρων μπας και είχαν χάσει την ελαστικότητά τους έστω και λίγο. Τα άλλαξα με Η&R τρίποντα χαμηλώματος μπρος-πίσω. Ταυτόχρονα άλλαξα ζάντες και έβαλα από Ε12 15'' 6άρες με 195/50/15 λάστιχο αλλά offset 45. Αυτό σημαίνει 1.5πόντο στον άξονα πιο λίγο απ'ότι πριν. Το αμάξι έχασε την αστάθεια στις κλίσεις, κοπανάει λίγο (αλλά όχι ενοχλητικά) στις ανωμαλίες του εδάφους όμως έπαθε άλλα:

Μοιάζει να έχει κατέβει το πίσω μέρος κανονικά αλλά το μπροστά όχι τόσο όσο το πίσω (βλέποντας μαμά αυτοκίνητο είναι πιο χαμηλά μπροστά σε σχέση με το πίσω μέρος). Αυτό μάλλον έχει ως αποτέλεσμα (μάλλον σε συνδυασμό με τα ΚΥΒ που πιθανόν να μην κάνουν για ελατήρια χαμηλώματος) τον κραδασμό (όχι τρέμουλο - δεν θέλει ζυγοστάθμιση) στο τιμόνι στα πολλά χμ και επίσης την ακατάσταση ως επικίνδυνη μη επαναφορά του οχήματος στο δρόμο όταν υπάρχει ανωμαλία που σηκώνει το μπροστά μέρος.

Έχω διαβάσει όλα τα ποστς εδώ αλλά και έχω μιλήσει παντού για το θέμα και άλλοι μου λένε να βάλω τα ΚΥΒ AGX με άλλα ελατήρια (γιατί τα H&R έχουν θέμα με το να κατεβάσουν το μπροστά μέρος σε αντίθεση με το πίσω) και άλλοι ότι μόνο με τα ΑGX θα είμαι οκ μιας και τα EXCEL-G δεν έχουν ανάδραση αυτή τη στιγμή λόγω χαμηλώματος.

Κάθε ποιοτική εμπειρία σας θα μου ήταν χρήσιμη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Θέμης
Απάντηση με παράθεση

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Top 5 συνηθειών που καταστρέφουν το αυτοκίνητό σας; Μήπως έχετε κάποιες από αυτές; Fanis ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7 05-03-17 11:09
ΚΟΚ αυτός που ισχύει σήμερα . Fanis Γνωσιακή Βάση Δεδομένων 0 26-04-10 11:02
Αναρτήσεις κλπ.... THEMIS TOYOTA COROLLA 111(G6) 3 30-08-08 05:38
Όλοι Γιορτάζουμε Και Περνάμε Καλά Αυτές Τις Μέρες,όλοι? diafanh-psyxh ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 8 05-01-06 17:28

Page generated in 0,26597095 seconds (87,08% PHP - 12,92% MySQL) with 61 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:25.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com