Παραπανω ποσοτητα λαδιου στον κινητηρα
Καλημερα.
Πηγα χθες στην Toyota για αλλαγη λαδιων και φιλτρου σε Auris 1.6. Αφου τελειωνει το service, κατα την παγια τακτικη μου, ειπα να παω καμια βολτα καθαρα για δοκιμαστικους-προληπτικους λογους.
Κατα τη διαρκεια της βολτας, η οποια δεν ηταν και πολυ ηρεμη αλλιως πως θα δοκιμαζα το αμαξι..., παρατηρησα μια μικρη μειωση της αποδοσης του κινητηρα. Αρκετα μικρη που τη θεωρησα πως ηταν καθαρα "ψυχολογικη" και οχι υπαρκτη.
Γυρναω σπιτι, αφηνω το αμαξι να κρυωσει για κανα 3ωρο και μετα απο περιεργεια κοιταω το manual του αυτοκινητου. Εκει βλεπω πως για Auris 1.6 με φιλτρο χρειαζονται 4.2 λιτρα λαδιου. Επειδη μου ειχαν δωσει το μπουκαλακι με το υπολοιπο λαδι που ειχε περισσεψει κοιταζω και βλεπω οτι μου εχουν βαλει 4.5 λιτρα λαδιου αντι για 4.2.
Πηγαινω στο αμαξι, το βαζω μπρος, πηγαινω 50 μετρα πιο περα που ειχε επιπεδο δρομο, ελεγχω τη σταθμη λαδιου και βλεπω οτι ειναι ενα δακτυλο πανω απο το max !
Το ερωτημα μου τωρα ειναι αν μπορει να προκληθει οποιαδηποτε ζημια στον κινητηρα απο τα 300ml παραπανω λαδι και αν θα πρεπει να παω στην Toyota και να τους ζητησω να μου αφαιρεσουν το παραπανω λαδι απο τον κινητηρα ?