η μαμά διάσταση G6 στρογγυλή είναι 175/65/14.
η καλύτερη διάσταση, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι η 185/60/14.
πριν βάλω αυτή, δοκίμασα 4 χρόνια 185/55/14.
Πλεονεκτήματα. 0-100 δυνατό. χαμηλώνει το αμάξι, έχεις πιο απόλυτο στρίψιμο και καλύτερο μαζί. Η πληροφορία στο τιμόνι είναι αμεσότερη.
Βέβαια σε τελικές κλέβει λίγο το κοντέρ γιατί έχω δει 205 σε ευθεία αλλά γενικά δεν χάνει σε τελικές. Είναι καλές για το μοτέρ.
Μειονεκτήματα. Ένα, αλλά βασικό κατά τη γνώμη μου. Τα φρένα θέλουν προσοχή κάτω από προυποθέσεις γιατί δουλεύει υπερωρίες το abs και μπορεί να την πατήσεις με τις λακούβες των ελληνικών δρόμων. Κοινώς, κάτω από προυποθέσεις, δε θα σταματάς με τίποτα αν τύχεις σε τέτοια περίπτωση.
Προσωπικά, επειδή θέλω να πατάω και καμιά λακουβίτσα φρεναριστός, άλλαξα σε 185/60/14, αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να αλλάξω.
Α επίσης τώρα καβαλάω και πεζοδρόμια χωρίς πρόβλημα...ενώ με το 55άρι μερικές φορές ψιλοέβρισκε, όχι σε όλα βέβαια.
Η διάσταση που δίνει η τογιότα πάντως για G6R είναι 195/55/15 αλλά εκεί έχεις και 110 άλογα. εδώ με ~90 θα δεις το χριστό φαντάρο μέχρι να κάνεις μια προσπέραση σε αμάξι που πάει πχ με 140.
Είναι βέβαια και τι θέλει κανείς. Αν θέλεις να το χώνεις και δεν σε ενδιαφέρουν οι ρεπρίζ στα πολλά χλμ βάλε 15άρι.
|