Σασμάν σε Avensis
Σκέφτομαι να βάλω στο Avensis μου σασμάν 6άρι.Το 5άρι που έχει είναι μακρύ και δε με ικανοποιεί.Μπορώ να βάλω από corolla G6R[4A-FE]1.6 ή G6[3ZZ-FE]VVTI 1.6.Και τα δυο φοράνε το ίδιο σασμάν[σχέσεις και διαφορικό].Θα ήθελα να με ενημερώσουν οι κάτοχοι corolla με τέτοιο 6άρι σασμάν πόσα χιλιόμετρα τους δείχνει το κοντέρ τους στις 6.500 περίπου στροφές[κόφτης] σε κάθε ταχύτητα 1η ως και 5η και πόσα χιλιόμετρα ανεβάζει η 6η και σε ποιες στροφές.Αυτό για να δω πόσο κοντό και πυκνό είναι το 6άρι και αν με ικανοποιεί.Θα ήθελα επίσης να μου πούνε οι κάτοχοι corolla που έκαναν αλλαγή από 5άρι σε 6άρι κάποιες λεπτομέρειες για τη σωστή λειτουργία του.Η βάση κάτω από το μοχλό ταχυτήτων που εκεί μέσα κινείται ο μοχλός μήπως στο 6άρι είναι πιο μεγάλη για να αφήνει χώρο ώστε να μπορεί να επιλέγεται η όπισθεν που είναι πιο δεξιά από την 5η-6η;Οι σχέσεις και στα δυο σασμάν[avensis-corolla]επιλέγονται με συρματόσχοινα.Θα αφήσω αυτά του avensis γιατί του corolla είναι πιο μικρά;Πως θα ξεχωρίσω το 6άρι σασμάν του 1.6 απότου 1.3G6[4A-FE]και1.4G6[3ZZ-FE]VVTI;Όποιος νομίζει ότι υπάρχουν κι άλλα σημεία προσοχής ας τα αναφέρει.Συγγνώμη για τα πολλά λόγια αλλά δε θέλω να κουμπώσω το σασμάν και να ψάχνω για ανταλλακτικά μετά επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
|