E 12 ΦΡΕΝΑ & ΑΛΛΑ
Χαιρετώ όλο το forum. Είμαι κάτοχος ενος Ε12 απο το 2003. Σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος, ΤΟΥΟΤΑκιας γαρ . Το αυτοκίνητο απο την ημέρα που το καβάλησα ένιωθα οτι κάτι δεν πάει καλα με τα φρένα. Στα 15Κ χλμ μου είπαν να αλλάξω τακάκια μπρός -πίσω! Το ίδιο έγινε και στα 30Κ!!! (στην ΤΟΥΟΤΑ Κηφισός) Με την πάροδο του χρόνου και ενώ το αυτοκίνητο είχε περιπου 52000 (4 χρονών) η κατάσταση χειροτέρευε, ετσι πήγα στον Πασπαλιάρη και μου άλλαξε στην εγγύηση (!) και τις 2 πίσω δαγάνες και φυσικά σετ τακάκια. Την προηγούμενη εβδομάδα παρατήρησα ενα σύρσιμο στην πορεία (και εμπρός και όπισθεν). Μια και δύο πήγα Πασπαλιάρη και πάλι. Μετα απο το ιστορικό του αυτοκινήτου ο τύπος το ξεσκόνισε ψάχνοντας σχεδόν 2 ώρες όλους τους τροχούς!!! Τελικά κατέληξε οτι πρέπει να αλλαχθούν στους πίσω τροχούς :δαγκάνες-δισκόπλακες-τακάκια και ταμπούρα , τα οποία ΔΕΝ είναι στην εγγυηση, καθώς για τα φρένα ειναι μόνο 3 χρόνια (τοτε πως στα 4 μου τα αλλάξανε με εγγύηση???). Είμαι προβληματισμένος... Να σημειώσω δε οτι οδηγώ πολύ στρωτά χωρίς να πέφτω με τα τσαρούχια στα φρένα (οικογενειάρχης γαρ)!
Κατι άλλο που με προβληματίζει ειναι η κατανάλωση η οποία κημένεται 8-8,5 lt/100kmστο ταξίδι (Εθνική 120-140).
Ένα 3ο και sorry για το μακρυσκελές μου post, ειναι οτι στα 3 περίπου χρόνια τα πλαστικά φανάρια εμπρός άρχισαν να κιτρινίζουν και να ΄κανουν γραμμώσεις (σαν ραγίσματα) χωρίς ευτυχώς να περνά νερό αλλά απο την "Κηφισός" είπαν οτι έιναι εκτός εγγύησης. Σήμερα το αμάξι ειναι 5 χρονών καλοσυντηρημένο - ευχάριστο χωρίς προβλήματα (του έβαλα και μεμβράνες πριν 2 μήνες!!!!) αλλά είμαι προβληματισμένος .
|