Κυριάκο 90% των ατυχημάτων σε εθνικές οδούς ειναι απο υπερβολική ταχύτητα, σφήνες και χάσιμο του ελεγχου... Μιλάω για εθνικές οδους μιας και αναφερόμαστε σε μπαριέρες.
Όλοι έχουμε βγει εθνική και έχουμε δει με τι ταχύτητες μας προσπερνάνε οι μηχανές... και πώς μας προσπερνάνε...
Σε Αττική Οδό αλλα και σε εθνική έχει τύχει να ειμαι στο αριστερο ρευμα και να με περνάνε απο αριστερα (!) ανάμεσα στο αμαξι μου και στις μπαριέρες... Τωρα αν αυτός σκάσει με 200χαω στην μπαριέρα θα φταίει η μπαριέρα που δεν έχει προστατευτικό?
Δεν ειμαι καθόλου κατά των μηχανών. Ίσα ίσα που μου αρέσουν πολύ. Αλλά είτε συμφωνείς είτε όχι, το 90% των ατυχηματων στις εθνικές οδούς οφείλωνται στην υπερβολική ταχύτητα τους.
Το υπόλοιπο 10% συμφωνω ότι έχει να κανει με το κακό οδόστρωμα, με μ@λ@κίες άλλων οδηγων κτλπ.
Αλλα άν πηγαίνεις με νορμάλ ταχύτητα τότε μπορεις να μειώσεις ή να αποφύγεις αρκετές άσχημες καταστάσεις.
Όποιος έχει λοιπόν την καλή street μηχανή και βγαίνει να πιάσει 250+ στις εθνικές οδούς, παίρνει και τα ρίσκα του. Αν θέλει να ξεπαυλώσει ας πάει σε πίστες για να ειναι και ασφαλής.
Αλλα δεν φταίνει οι μπαριέρες σε καμία περίπτωση που ο ρόλος τους ειναι καθοριστικότατος για την ασφάλεια των διερχόμενων στο αντίθετο ρευμα.
Εχω χάσει φίλους αναβάτες μηχανών και όλοι πήγαν από δική τους "ταρζανιά"... δυστυχως...
|