Επειδή αγόρασα την Corolla μου μεταχειρισμένη, έχω κάποιες απορίες οι οποίες δεν καλύπτονται από το manual, και μερικές δεν ξέρω αν είναι προβλήματα ή κάτι το φυσιολογικό.
1. Όταν δουλεύω το a/c στην ανακύκλωση, η ροή αέρα είναι πολύ πιο δυνατή απ'ότι όταν το έχω στην είσοδο εξωτερικού αέρα. Φυσιολογικό ή να το κοιτάξω;
2. Πάλι σχετικά με το a/c: πριν καμιά βδομάδα, γυρνώντας οδικώς από Αθήνα, παρατήρησα ότι σε μερικές στιγμές που το a/c δούλευε στο φουλ (κι έξω έφτανε 42-43 βαθμούς) έβγαινε κάτι σαν άσπρος ατμός από τους αεραγωγούς κι αυτό για 3-4 δευτερόλεπτα μόνο. Έμοιαζε σαν υγροποίηση αέρα ενώ δεν ερχόταν καμία απολύτως μυρωδιά. Στο 206 που είχα πριν (βέβαια εκείνο είχε clima αλλά η βασική λειτουργία είναι ίδια με του a/c) δεν είχα παρατηρήσει ποτέ κατι τέτοιο στα 5 χρόνια που το οδηγούσα; Να ανησυχώ; Να σημειώσω επίσης ότι δεν το παρατήρησα ξανά έκτοτε.
3. Ο δείκτης βενζίνης επίσης είναι κάτι άλλο που με προβληματίζει. Διάβασα στο manual ότι μπορεί να ανεβοκατεβαίνει σε μεγάλες κλίσεις αλλά υπάρχει περίπτωση να μεταβάλλεται η ένδειξη ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης; Δηλαδή όσο πιο πολύ ζορίζεις το αμάξι (= μεγαλύτερη κατανάλωση) τόσο να κατεβαίνει ο δείκτης, και αν μετά οδηγάς ξανά νορμάλ να ξανανεβαίνει, υπολογίζοντας με κάποιο τρόπο την κατανάλωση; Μπορεί και να είναι και βλακεία αυτό που λέω αλλά όσο τον παρατηρώ τόσο δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει...
4. Από χθες το απόγευμα, όταν άναβα αριστερό φλας, το λαμπάκι στο ταμπλό αναβόσβηνε σαν τρελό (και αντίστοιχα το τσκ τσκ έγινε πολύ πιο γρήγορο). Όταν πάρκαρα παρατήρησα ότι δεν ανάβει το αριστερό εμπρός φλας. Λαμπάκι ή κανένα βραχυκύκλωμα; Αν είναι μόνο λαμπάκι, γιατί τα άλλα δυο φλας (πίσω και πλαϊνό) αναβοσβήνουν τώρα σαν τρελά;
5. Στο ταμπλό έχει καεί κάποιο λαμπάκι στη δεξιά μεριά, εκεί που είναι ο δείκτης θερμοκρασίας νερού. Είναι εύκολο να το βγάλω και να το αλλάξω μόνος μου;
Και μια ερώτηση τεχνικής φύσεως: πιστεύετε ότι αξίζει να βάλω ένα εξατάχυτο σασμάν και αν ναι πόσο μπορεί να κοστίσει μια τέτοια αλλαγή; Μου φαίνονται λίγο μακριές οι σχέσεις του πεντατάχυτου. Χαμηλά δείχνει πολύ νωχελικό ενώ μετά τις 4000 ανεβάζει σαν τρελό μέχρι τους κόφτες. Τα εξατάχυτα έχουν πιο κοντές σχέσεις;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπει στον κόπο να βοηθήσει και συγνώμη αν έγινα κουραστικός...