Θόρυβος από τάσια σε Ε12 F/L
Φίλοι,
Πρόσφατα είχα πρόβλημα με ένα θόρυβο που προερχόταν από τις μπροστά ρόδες (ή έτσι καταλάβαινα εγώ) σαν ένα μεταλλικό χτύπημα με τη περιστροφή της ρόδας (σαν να υπάρχει πετραδάκι στο λάστιχο μόνο πιο μεταλλικός και έντονος). Λόγω ότι το πρόβλημα πρωτοεμφανίστηκε όταν άλλαξα τακάκια για πρώτη φορά στα 45.000Km θεώρησα ότι από εκεί προέρχεται το πρόβλημα.
Στη τελευταία επίσκεψη για service στα 60.000km ο υπεύθυνος του συνεργείου μου είπε πως για το θόρυβο (ο οποίος δεν είναι συνεχόμενος αλλά έρχεται και φεύγει χωρίς συγκεκριμένη αιτία) ευθύνονται τα τάσια.
Στην αρχή δεν τον πίστεψα και είπα πως το λέει για να με ξεφορτωθεί. Χτες πήρα απόφαση και έβγαλα τα τάσια και ως σήμερα δεν έχω ακούσει το παραμικρό θόρυβο!!!
Έχει κάποιος άλλος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ? Λόγω ότι δεν θέλω να αλλάξω ρόδες και να βάλω αλουμινίου (λόγω κόστους) θα πρέπει να κυκλοφορώ το όχημα χωρίς τάσια (είναι κακάσχημο) ή να ακούω το θόρυβο ( ο οποίος μερικές φορές είναι έντονος)? Καλύπτει η εγγύηση των 3 ετών τέτοιο πρόβλημα ? Σημειωτέων ότι τα τάσια είναι σε άριστη κατάσταση και δεν έχουν χτυπήσει σε πεζοδρόμια.
Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο post….
|