Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ";p="
[..]γιατί αν τρακάρεις στην Εθνική με 120χ.α.ώ.(και 120 ο απέναντι),μόνο κάποιο θαύμα θα σε σώσει! [...]
|
Σε τετοια συγκρουση Δυστυχώς και ο "Παντοδύναμος" έχει περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης...Αν κατι τετοιο συμβεί,θα έχεις την δυνατότητα να σου τα πει και απο κοντά...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll";p="
τα test γίνονται με 64km/h όχι σε τελείως ακλόνητο 'τοίχο' και είναι αντίστοιχα με μια μετωπική με αυτοκίνητα που κινούνται με 55km/h. Σε περίπτωση που δεν φοράς ζώνη μόνο με τον Θεό κολλητό παίζει να γλιτώσεις χωρίς σοβαρό τραυματισμό....
|
Εγω παλι νομίζω οτι είναι οτι ο τοιχος (τυπου sandiwich όπως λέγεται) κατα την διαρκεια της πρόσκρουσης είναι ακίνητος,απλά εχει την δυνατότητα να παραλαμβάνει δυνάμεις κατα την συγκρουση μέσω της παραμόρφωσης.Ειναι λοιπόν σαν χτυπάς σε σταθμευμένο...
Και κατι αλλο που είναι πολύ απλό και χρονια διαφιμίσουν και διατυμπανίζουν αλλά εμεις βόσκουμε,αγνοοντας επιδεκτικά τους ειδικούς...Εστω οτι είμαστε 80 κιλά και τρακάρουμε με 50 km/h σε κάτι ακίνητο(ετσι πέρνουμε σαν παραδοχή μια πλαστική συγκρουση που μόνο το αυτοκίνητο θα αποροφήσει δυνάμεις)..Η ορμή που θα αναπτυχθεί στο σώμα μας είναι P=u*m=Ταχύτητα*Μάζα=50 km/h*80kg=400Ν (νομιζω Ν είναι η μονάδα) άρα αυτό δεν ειναι 400 κιλά?( Ξερουμε κανέναν αντε και λιγότερα αφού θα αποροφήσει ενέργεια και το αυτοκίνητο) που να μπορεί να κρατήσει ακαριαία "κόντρα" με τα δυό του χεράκια 400 κιλά ? Ούτε ο Πύρρος...
(έχω ξεχάσει την Φυσική μου..Αν κάποιος θυμάται ή ξερει καλύτερα ας μας πει πόσο ακριβως ειναι η δύναμη που καλούμαστε να κρατήσουμε)