Ντεπόζιτο Βενζίνης
Προχτές που έβαζα βενζίνη στο σταθερό μου βενζινάδικο, με φωνάζει ο βενζινοπώλης να βγω έξω να δω ότι «Το ντεπόζιτο έχει ανέβει πολύ ψηλά» !!! Πραγματικά, το στόμιο/τάπα του ντεπόζιτου είναι κάπως στραβά προς τα πάνω, η τάπα κοντεύει να ακουμπά το παραθυράκι και φαίνονται περίπου 3-4 cm μεταλλικού σωλήνα μεταξύ βιδωμένης τάπας και αμαξώματος.
Γυρνούσα από το συνεργείο όπου μεταξύ άλλων μου είχαν μετρήσει φρένα και αναρτήσεις. Ο συνειρμός προφανής! Επιστρέφω στο συνεργείο, όπου μου εξηγούν ότι το ντεπόζιτο δεν μπορεί να μετακινήθηκε. Ένα Corolla που ήταν εκεί είχε την τάπα εξίσου στραβά αλλά εντελώς κάτω και δεν φαινόταν καθόλου μεταλλικός σωλήνας. Πάω να κλείσω ραντεβού για service αλλά εν τω μεταξύ κοιτάω ένα Xcellence της έκθεσης. Η τάπα περίπου όπως στο δικό μου! Κάτι ενδιάμεσο σε ένα sedan! Σκέφτηκα το επίπεδο συναρμολόγησης στα Corolla Ε12 και έφυγα.
Αλλά υπάρχει θέμα. Που πρέπει να είναι το στόμιο του ντεπόζιτου της βενζίνης? Μετακινείται το ντεπόζιτο που υποτίθεται είναι σταθερό ή δεν έχει τοποθετηθεί στην ίδια θέση σε όλα τα Corolla? Υπάρχει ελαστικότητα στον τελικό σωλήνα με ανοχή 3-4cm?
Γιατί εάν ο σωλήνας είναι συμπαγές κομμάτι με το ντεπόζιτο και δεδομένου ότι όλοι έχουμε τα ίδια αμαξώματα, τότε ή το ντεπόζιτο δεν έχει μπει στη θέση του ή δεν στερεώνεται καλά.
Θα μπορούσε να υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα ασφάλειας.
|