Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από liquidCTS";p="
Πάντως το αυτοκίνητο θέλει σίγουρα άλλο δίσκο γιατί χάνει πάρα πολύ στις αλλαγές μόνο από το δίσκο... με 53k χιλιόμετρα αρχίζω να βλέπω σημάδια κόπωσης του δίσκου στις αλλαγές, ιδαίτερα από 2α σε 3η, με αποτέλεσμα να χάνω χρόνο στις αλλαγές...
Astakos, για τί δίσκο να πάμε; Τι προτείνεις; Φαντάζομαι όχι σαν του Νεκτάριου... Κάτι πιο οδηγήσιμο ας πούμε....
|
Καλά ουσιαστικά εσύ χάνεις στις αλλαγές γιατί είσαι...
κουλάδι!!! :P
Anyway...πέρα από τ'αστεία (ηρέμησε δεν είσαι κουλάδι!!)...
Εγώ θα βάλω (μόλις μαζέψω χρήματα) το πλατώ της TRD (clutch cover) και τον Sport Facing Type δίσκο. Αυτός που είναι δράμα στην καθημερινή οδήγηση (πολύ σκληρός και υπερβολικά απότομος) είναι ο Metal Face Type ή τρίφτερος.
Απλά να γνωρίζετε ότι με την παραπάνω αλλαγή του δίσκου-πλατώ χρειάζονται συχνότερες αλλαγές των υγρών συμπλέκτη γιατί λόγω του ισχυρότερου πλατώ (πολύ πιο δυνατά τα χτένια) φθείρονται γρήγορα.
Το αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής είναι πάρα πολύ καλό. Άμεσες αλλαγές και απελπιστικά καλή μετάδοση. Μεταφέρει την δύναμη σχεδόν χωρίς τα πατιναρίσματα (ψιλό---) του stock συμπλέκτη και κυρίως δεν έχει κι αυτή την δυσάρεστη μυρωδιά όταν τον κουράζουμε!
Τα part # είναι:
1. TRD Performance Clutch Cover (πλατώ): 31210-AE100 τιμή περίπου 240
.
2. TRD Sport Facing Type Disk (δίσκος): 31250-AE952 τιμή περίπου 140
.
Οι τιμές είναι από TTE Γερμανίας, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και τα πράγματα κάνουν περίπου 6-7 εβδομάδες να φτάσουν.
Εναλλακτικά μπορείτε να ρωτήσετε στην Dynamic στο Ν. Ηράκλειο στο τηλ. 210-2846980. Τιμές από εκεί δεν έχω πάρει. Ξέρω ότι φέρνει TRD πράγματα όπως κι Exedy & Unorthodox Racing.
Ο δίσκος του νεκτάριου είναι ο τετράφτερος της Exedy δημήτρη!
Αν τώρα ψήνεστε και για βολάν τότε καλύτερα παραγγείλτε τα όλα μαζί για να γλυτώσετε εργατικά για τα δεύτερα περαστικά του βολάν!