Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
02-01-18, 11:31
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Καλημερα,κοιτα,σταματημενο ειναι πολυ λιγο που ακουγεται και με πατημενο συμπλεκτη το κανει αλλα ακομα λιγοτερο.Εκει που ειναι εντονο ειναι σου λεω 2-2,5 τεταρτοπεμπτες ,πατας χαμος,αφηνει ησυχια,εντονο γγγγγχχχχχχχ,πως κανουμνε οταν μας ενοχλει ο λαιμος,μονο γδαρσιμο,καθολου μεταλλικοι ηχοι,πως γυρνας ενα χαλασμενο ρουλεμαν με το χερι κοντα συτι και κανει χχχχχχχχχχχ,ετσι.Εντωμεταξυ γι αυτο που λες οταν παταω συμπλεκτη ακινητο,που το κανει, αρα λες μηπως δεν ειναι σασμαν,οταν τσουλαει το αμαξι με μια ταχυτητα και πατησω συμπλεκτη σε πορεια και πατησω γκαζι να ανεβασω στροφες(τονιζω,να ρολαρει το αμαξι)παλι το κανει οπως οταν ειναι σταματημενο,που σημαινει οτι δουλευει το σασμαν,γυριζουν τα ημιαξονια.Τωρα για δισκοπλατο ειδες που σου ειπα εχω κανει 20.000 χιλ,τι να πω τα φτυσε το ρουλεμαν η το πλατο?να μπω σε διαδικασια να κατεβασω σασμαν?
|
|
|
|
02-01-18, 11:44
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Οταν εχεις πατημενο τον συμπλεκτη και εισαι σταματημενος και το κανει παλι πως ειναι δυνατον να φταιει το σασμαν???? αφου δεν μεταδιδεται η κινηση!!!
οκ οταν τσουλαει το καταλαβαινω γιατι γυρνανε οι τροχοι και μεσω των ημιαξονιων η κινηση μεταδιδεται στο σασμαν.
Ο μηχανικος γνωριζει οτι με πατημενο συμπλεκτη και σταματημενο το αμαξι το κανει παλι? εχει σημασια αυτο που ρωταω για αυτο που σου εχει πει.
ειναι λογικο με ανεβασμενες στροφες και με ταχυτητα να το κανει περισσοτερο γιατι ειναι διαφορετικα τα φορτια, ειδικα σε ανηφορες.
Προσωπικα πιστευω οτι ειναι προβλημα σε εξαρτημα του συμπλεκτη.
Τι μαρκα εχει μπει? ειναι μηπως imitation μαρκα?
παρομοια προβλημα εχω ακουσει και ηταν απο προβλημα στο ρουλεμαν συμπλεκτη ενω σε αλλες περιπτωσεις απο το πλατο.
Το φιλαρακι που ελεγα χτες με corolla E11 sedan που ειχε προβλημα σε ρουλεμαν απο τους αξονες και του τα αλλαξαν ολα, εκανε κατι σαν γουργουρισμα σαν γουυυυυυυυυυ συνεχομενο σε μερικες στροφες περισσοτερο, αλλα το εκανε μονο με ταχυτητα μεσα με γκαζια, αν εβαζε νεκρα το εκανε λιγοτερο.
Σε ρελαντι ομως ελαχιστα με νεκρα και αν κρατουσε πατημενο συμπλεκτη δεν εκανε κιχ! γιατι απλα δεν μεταδιδε κινηση στο σασμαν.
Εκανε το λαθος να παει Toyota 850 ευρω εσκασε και μετα απο 1 χρονο νομιζω παλι ειχε θορυβους και το αφησε ετσι και οτι γινει....
το ειχα κανει και εγω βολτες γιατι ηθελε την γνωμη μου και του ειχα πει απο την αρχη τι ηταν και ειχα πεσει μεσα. Αλλα του ειπα να βρουμε αλλο σασμαν οχι να επισκευασει το ιδιο!!!
Εχεις δει καποιο αλλο προβλημα? πχ πατιναρισμα, ρεταρισμα, σκροτσαρισματα κτλ ?
οσο για τις βαλβολινες εχω απαντησει, οι ποιο χοντρες το ζοριζουν λιγοτερο και μπορει να μην το κανει, ομως με τις ποιο χοντρες δεν πρεπει λογικα να μπαινουν ευκολα οι ταχυτητες.
Εχω δοκιμασει χοντρες νομιζω 90- κατι και δεν μποορουσα να βαλω με κρυο ουτε την πρωτη!!! ηθελε τοσο ζορισμα που νομιζα οτι θα σπασω τον μοχλο!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 02-01-18 στις 12:21.
|
|
|
|
02-01-18, 12:25
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
|
|
Η μαρκα αν θυμαμαι καλα ειναι exedy αν το λεω καλα,απο spair(καταστημα λ.Αθηνων)αν ξερεις το ειχα παρει για καλο λεγανε οτι ειναι.Θα το δοκιμασω παλι ρε Νικηφορε με πατημενο συμπλεκτη να το δω.Αυτο μου το ειχε παρουσιασει ενα χρονο πριν πειπου στη Μαραθωνος με την οικογενεια μεσα το πρωτοακουσα σε πατημα 4ης και 5ης και σαστισα,ωπα λεω τι ειναι αυτο?λες ρε φιλε να ειναι το κωλοδισκοπλατο?Με το μηχανικο που λες και ειναι και φιλαρακι κι αυτος, απο παιδια ειμαστε γνωστοι και δεν κοιταει να με φαει,μου λεει οτι δεν πρεπει να ειναι δισκοπλατο,εκεινος επιμενει για ρουλεμαν σασμαν αλλα δεν μιλαει κι εκεινος με απολυτη σιγουρια,ειναι περιεργα θεματα και δεν παιρνει κι ο αλλος απολυτη ευθυνη να σε βαλει σε περιπετειες.Παντως η πιο ανωδυνη κινηση πριν το σασμαν ειναι το δισκοπλατο ρουλεμαν,αλλα επειδη ειναι σχετικα καινουριο,γι αυτο το σκεφτομαι,μηπως ηταν ελατωματικο?τι να πω?εμενα ο Γιαννης ο φιλος που σου λεω μου παιρνει 70 ευρω εργασια για δισκοπλατο,να την εκανα μηπως οταν μαζεψω τα φραγκα?φγια να αποκλεισω το δισκοπλατο?
Αλλο προβλημα που με ρωτας δεν εχω παρατηρησει μονο θορυβο
|
02-01-18, 12:49
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Ναι μπορει να κανει και μονο θορυβο και να φταιει αυτο.
Αλλα μπορει μετα να χαλασει κατι και να σε αφησει.
Παντως γεγονος ειναι οτι αν το κανει με πατημενο συμπλεκτη ενω το αμαξι ειναι σταματημενο δεν ειναι δυνατον να φταιει το σασμαν και η κινηση φτανει μεχρι το βολαν του κινητηρα και η κινηση δεν μεταδιδεται στον δισκο για να παει στο σασμαν.
Οποτε μενει ρουλεμαν συμπλεκτη και πλατο κατα την γνωμη μου.
Ξαναδοκιμασε το παλι, με συμπλεκτη πατημενο να δεις τι κανει.
Επισης καλο ηταν να γινει ελεγχος συμπλεκτη πενταλ δλδ και υγρα κτλ δουλευει σωστα? μηπως πχ θελει καμια εξαερωση, νεα υγρα κτλ?
ειναι υδραυλικο το πενταλ.
|
02-01-18, 12:55
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
|
|
Αυτο το τελευταιο ρε φιλε που λες δεν το εχω σκεφτει,θα του πω του φιλου να το τσεκαρουμε και νομιζω αυτο θα κανω οταν μαζευτω οικονομικα να πεταξω μια δισκοπλατο για να αποκλεισω αυτο το θεμα και αν δεν ειναι αυτο,στο φιναλε δεν παει χαμενο,σε ενα αλλο σασμαν αν καταληξω να παρω,το βαζω εκει,καινουριο θα ειναι.Απο μαρκα Νικηφορε πως το βλεπεις αυτο που σου ειπα?ξερεις καποια καλυτερη και αξιοπιστη για τα αμαξια μας?
|
|
|
|
02-01-18, 13:07
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Η Exedy/Daikin δεν ξερω ποια ειναι θυγατρικη ποιας, ειναι καλη μαρκα και αξιοπιστη γενικα.
Και εγω την πατησα με φιλο μηχανικο γιατι διαλεξαμε λαθος δισκοπλατο δλδ ενω μπαινει και εχει ιδιο μεγεθος με το δικο μου μοτερ δεν αντεχει την δυναμη.
Μαλλον ειχε προβλημα το wastegate actuator και αργουσε να ανοιγει και δεν ειχα θεμα, εκανα 7000χλμ και μετα πηρε νερα το αμαξι αλλαξα το actuator γιατι χαλασε και δεν ανεβαζε πιεση και το αλλο που εβαλα ανεβαζει σαν τρελο γρηγορα και πατιναρει ο συμπλεκτης!!! μιλαμε το καλοκαιρι και 2000-3000rpm πανω!!! να ανοιγεις τωρα πχ 3η και να εχεις 2000 και να βλεπεις 5000rpm!!! ξαφνικα! οποτε τι να κανω κατεβασα λιγακι την πιεση να μην πατιναρει και διαλυσει! δλδ το κανει μονο αν εχει ζεστη στο περιβαλλον ή ζεσταθει αυτος, πχ αμα εισαι ωρα στην κινηση σταματα ξεκινα και μετα το πατας τερμα.
Στην αρχη νομιζα οτι εχει θεμα το σασμαν, αλλα μερικες φορες που μου μυρισε δεν ειχα αμφιβολια οτι ειναι ο δισκος.
αυτος που βαλαμε ειναι μεχρι celica 1800 143hp αλλα και λιγοτερα αλογα ειναι και ατμοσφαιρικα.
|
02-01-18, 13:43
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
|
|
Οκ αν εχω τιποτα νεοτερο θα σου ξαναγραψω,να σαι καλα ευχαριστω
|
02-01-18, 14:09
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
παρακαλω δεν κανει τιποτα, αμα βρεις κατι αλλο πες μας.
Τελικα μιλησα με τον φιλο και ειπε οτι αλλαξε ολο το σασμαν και μεταχειρισμενο, τσαμπα τα λεφτα ακομα τα κλαιει αυτα που εδωσε στην Toyota....τι να πω οτι τα ελεγα εγω???
|
02-01-18, 14:47
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
|
|
Ναι αυτο το σεναριο της επισκευης ειναι εντελως ακυρο.Παιρνει κανεις ενα αλλο,με καποια ρισκα και τελειωνει πιο οικονομικα.Κι ο φιλος κι εμενα αυτο μου λεει,που θα το ανοιγε αυτος και θα ειχα εμπιστοσυνη,θα στοιχισει ο κουκος αηδονι,ουτε συζητηση.Το μονο θεμα με εμας με τα 6αρια ειναι οτι δεν βρισκεις και ποσο μαλλον να ειναι και καθαρο.Οποτε αν τεθει θεμα σασμαν,με βλεπω για πενταρι κομπλε με πυργο και ντιζες,ειδωμεν
|
|
|
|
02-01-18, 15:24
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
επισκευη συμφερει μονο αν ειναι κατι απο το πλαι που δεν θελει κατεβασμα το σασμαν, πχ προβλημα στην 5η ή 6η ταχυτητα.
Η οπως ετυχε σε εμενα να εχει φυγει μια ασφαλεια απο την μια πλευρα στο γραναζι της 5ης που ομως επηρεαζε μονο την οπιστεν ενω κανονικα αυτη ειναι μεσα. Γιατι οταν βαλεις οπιστεν ερχεται ποιο εξω της 5ης το δακτυλιδι που εχει το διχαλο πανω και εβρισκε το νυχακι στο καπακι το πλαινο.
Οτι αλλο γινει θελει κατεβασμα, ανοιγμα και ξηλωματα, για ενα συχρονιζε μια εσωτερικης ταχυτητας πχ, 1η, 2α, 3η, 4η και οπιστεν πρεπει να το κανεις βιδες σχεδον. Εκτος του διαφορικου που το εχει αλλου που ειναι ακομα χειροτερο!
οποιος εχει ορεξη αν και αφορα 5ταχυτο αλλα για εκμαθηση http://www.tcorolla.net/overhaul-1203.html
https://www.youtube.com/watch?v=xGadSDNnM_A εδω πολυ αναλυτικη παρουσιαση λειτουργιας!
και αποσυναρμολογηση-συναρμολογηση http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=25313
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17607188 seconds (82,84% PHP - 17,16% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:43. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|