Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ |
|
|
03-06-14, 21:37
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Κωστα όπως στα ειπαν τα παιδια!!!
Ότι ειπε ο Αντρεας εννοω για τα αλογα του 14αριου!!!
Ακριβως αυτό ισχυει και για το dyno του ΜΑΙΚΟΝ!!!
Όπως ειπε ο Θοδωρής dyno εχει και στην Βεροια!!!
Φυσικα dyno εχουμε και εδώ στον Βολο με Special price ανα περιπτωση και αμέτρητα πατηματα!!!
Επισης και στην Θεσκη εχει dyno,στα Γιάννενα σιγουρα και στην Κοζανη!!!
Εσυ που θες να πας είναι το θεμα......
Το θεμα είναι οπου και αν πας όπως σου ειπε και ο Αντρεας πατημα ,μαμα και μετα με βελτιωσεις τι θες να δεις!!!ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΤΑ!!!
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
|
|
|
|
03-06-14, 22:30
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Πάτημα θεωρείται ένα φόρτωμα της 4ης (στη δική σου περίπτωση) από περίπου 1.000-1.500 στρ/λεπτό μέχρι τον κόφτη. Συνήθως τα δυναμόμετρα της Αθήνας κάνουν δύο τέτοια συνεχόμενα πατήματα και χρεώνουν περίπου 20-25 ευρώ. Στην επαρχία χρεώνουν ό,τι θέλουν μιας και δεν υπάρχουν πολλά δυναμόμετρα ανά περιοχή. Εδώ στη Πάτρα για παράδειγμα είχα ακούσει και για 50 ευρώ για ένα πάτημα...!!! Εκεί στη Πτολεμαΐδα ή στις γύρω περιοχές ποιον έχετε με δυναμόμετρο; Ο Γιάννης προφανώς εννοεί 100-103 άλογα με δεδομένο ότι έχεις κάνει κάποιες παρεμβάσεις-βελτιώσεις στο μοτέρ σου (φίλτρα, εξάτμιση κ.λπ.) και πάντα με γνώμονα το δυναμόμετρο του ΜΑΙΚΟΝ που βγάζει συνήθως τα άλογα που δηλώνουν οι κατασκευαστές σε μαμά καταστάσεις, δεν είναι δηλαδή αυστηρό.
Πάντως Κώστα, εάν θέλεις να έχεις πραγματική εικόνα για το αποτέλεσμα της βελτίωσης που έκανες, θα πρέπει πρώτα να δυναμομετρήσεις όπως είσαι τώρα πριν τις όποιες βελτιώσεις, να κάνεις μετά τις επεμβάσεις που θες και μετά να ξαναμετρήσεις στο ίδιο δυναμόμετρο. Μόνο έτσι θα ξέρεις τι έκανες πραγματικά, αφού θα συγκρίνεις πραγματικά νούμερα πριν και μετά τις προσθήκες
|
Αυτή τη στιγμή το μόνο που φοράει το αμάξι επάνω είναι μία φιλτροχοάνη της K&N.
Έχω πάρει ένα τελικό magnaflow, και στο συνεργείο που σκέφτομαι να το περάσω έχει και δυναμόμετρο VAMAG, οπότε σκέφτηκα εφόσον είμαι εκεί να κάνω και ένα πριν/μετά πάτημα. Dukes Racing λέγεται το μέρος, είναι συνεργείο, κάνει και βελτιώσεις και από όλα. Δεν έχω ξαναπάει αλλά γνωρίζω τα παιδιά οπότε λέω να την περάσω εκεί την εξάτμιση.
Το ιδανικό είναι να κάνω 3 πατήματα, πρώτα βάζοντας το φιλτροκούτι με την κανονική εξάτμιση, μετά την K&N με την κανονική εξάτμιση, και τέλος μαζί χοάνη+εξάτμιση.
Βέβαια αν μου πουν για €50/πάτημα, θα τους πω "γεια χαρά".
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από skour
Και γω 14αρι έχω και έβγαλε στο μαικον 107 άλογα και 14 κιλά ροπή. Με φίλτρο ελευθέρας, μπουζί ιριδίου και μόνιμα 100αρα. Α ξέχασα, έχω και ενα αυτοκόλλητο του club πάνω στη μηχανή που είναι η καλύτερη βελτίωση μέχρι τώρα
|
Μια χαρά νούμερα είναι αυτά αν είναι αληθινά. Απλά εμένα μου φαίνονται πολύ αισιόδοξα.
Περιμένω κάτι μεταξύ 90-100 στην πράξη.
Παράθεση:
Κρίμα που δεν εισαι κοντα Αθηνα.
Θα κανονιζαμε να πηγαιναμε μαζι ΜΑΙΚΟΝ.
Με τρωει και εμενα να δω "αν" και "τι" έχω παρει μετα τις τελευταιες αλλαγες.
|
Άντε, να κάνουμε κανένα dynoday επάνω να ανέβεις αν είναι. Μου χρωστάς και βόλτα!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από TmNemesis
Κώστα,όπως τα λέει ο Ανδρέας.
Το καλύτερο είναι μέτρημα πριν και μέτρημα μετά ώστε να έχεις ακριβή και σωστή εικόνα.
Καλό δυναμόμετρο έχει και στην Βέροια,εκεί κάναμε μια εκδήλωση και μετρηθήκαμε πολλά ,μας είχε πάρει 20-25 € (δεν θυμάμαι ακριβώς) για 2 ή 3 πατήματα ανάλογα.
Εσύ που σκέφτεσαι να πας?
EDIT: Βρήκα το link, διάβασε αν έχεις όρεξη θα δεις και διαγράμματα...
|
Έτσι λέω και εγώ να το κάνω, αλλά θα εξαρτηθεί από το κόστος. Μου μπήκαν φιτίλια βασικά γιατί στο συνεργείο που θα μπει η εξάτμιση έχει και δυναμόμετρο και είναι ευκαιρία για μέτρηση πριν/μετά.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt
Κωστα όπως στα ειπαν τα παιδια!!!
Ότι ειπε ο Αντρεας εννοω για τα αλογα του 14αριου!!!
Ακριβως αυτό ισχυει και για το dyno του ΜΑΙΚΟΝ!!!
Όπως ειπε ο Θοδωρής dyno εχει και στην Βεροια!!!
Φυσικα dyno εχουμε και εδώ στον Βολο με Special price ανα περιπτωση και αμέτρητα πατηματα!!!
Επισης και στην Θεσκη εχει dyno,στα Γιάννενα σιγουρα και στην Κοζανη!!!
Εσυ που θες να πας είναι το θεμα......
Το θεμα είναι οπου και αν πας όπως σου ειπε και ο Αντρεας πατημα ,μαμα και μετα με βελτιωσεις τι θες να δεις!!!ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΤΑ!!!
|
Δε με βλέπω να το γλιτώνω, εφόσον ο μόνος αξιόπιστος τρόπος μέτρησης είναι στο ίδιο δυναμόμετρο.
Ελπίζω να μη με γδύσουν
|
03-06-14, 22:45
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Από τη μία και μοναδική εμπειρία που έχω από VAMAG, θεωρώ ότι η μαμά μέτρηση με το φιλτροκούτι θα σου δείξει λίγο πολύ τα εργοστασιακά άλογα, οπότε από εκεί και πέρα και μετρώντας μετά από κάθε επέμβαση θα δεις τις διαφορές, τι κέρδισες και τι έχασες σε κάθε περίπτωση.
03-06-14, 22:50
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Εντάξει, το να μπει το φιλτροκούτι είναι σχετικά εύκολο πριν βάλω την εξάτμιση.
Θα φανεί βέβαια και από το κόστος της δυναμομέτρησης, στην τελική κάνω και δύο μόνο πατήματα, ένα με μαμά φίλτρο-εξάτμιση, και ένα με χοάνη-magnaflow.
Αν και το καλύτερο θα ήταν να κάνω 3 ώστε να φανεία ακριβώς τι δίνει μόνο η χοάνη (αν δίνει) και τι η εξάτμιση.
|
|
|
|
03-06-14, 23:56
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Κοιτα από την στιγμη που το συνεργειο εχει και dyno η τιμη θα είναι πολύ καλη!!!
Πιστευω ,με δεδομενα επαρχιας-κρισης παντα ότι με 50 ευρω θα σου βαλει την εξατμιση και θα σου κανει όχι 1 και 2 αλλα και 5 πατηματα αν χρειαστείς-θες!!!
Σου μιλαω με γνωμονα τον μαστορα στον Βολο που εχει κανει κατι αναλογο αλλα και τον ΜΑΙΚΟΝ που είναι εξατμισας σου κανει αν θες dyno ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ!!!
ΔΕΝ θα σε γδεισει ,φυσικα θα συννενοηθεις μαζι του τι θες εσυ και ποσο ζητα αυτος ,αλλα θεωρω μια λογικη τιμη τα 50 ευρω για αυτά!!!
ΑΝ το τελικο φυσικα είναι ευκολο να μπει και δεν θελει κοψε-ραψε κολλησεις Extra σωλήνες κτλ.κτλ.!
ΠΟΥ είναι αυτό το συνεργειο που λες???
Αντρεα τα VAMAG είναι από τα πιο αισιοδοξα dyno και εκτος από αυτό που εχεις παει και εσυ (εχω παει και εγω όταν ακομα το ειχε ο FREEDYS στην Θηβα) υπαρχει και στην Πατρα ένα ,που είναι πολύ optimistic αλλα και στην Λαρισα και στα Τρίκαλα που τα νουμερα που εχω ακουσει είναι too much!!!
Ωστοσο μια δοκιμη του φιλου Κωστα θα μας τα πει!!!Εξαλλου η ουσια είναι ποσα αλογα εχει τωρα και ποσα με αυτά που θελει να αλλαξει,να δει τις διαφορες δηλαδή και αυτές θα τις δει σε ΟΛΑ τα dyno!!!
Σε VAMAG θα δεις πανω από 100 σιγουρα σε μαμα μορφη ,εσυ εχεις φιλτρο οποτε υπολογισε 105 plus!!!
|
|
04-06-14, 00:50
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Johannesburg
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsavman
Εντάξει, το να μπει το φιλτροκούτι είναι σχετικά εύκολο πριν βάλω την εξάτμιση.
Θα φανεί βέβαια και από το κόστος της δυναμομέτρησης, στην τελική κάνω και δύο μόνο πατήματα, ένα με μαμά φίλτρο-εξάτμιση, και ένα με χοάνη-magnaflow.
Αν και το καλύτερο θα ήταν να κάνω 3 ώστε να φανεία ακριβώς τι δίνει μόνο η χοάνη (αν δίνει) και τι η εξάτμιση.
|
Από το τελικό,δεν θα πάρεις ούτε ένα άλογο, στο εγγυώμαι.
Από την Κ&Ν θα σου πω τα δικά μου νούμερα και σύγκρινε.
Η Κ&Ν είναι η παρακάτω:
Και τα νούμερα είναι εδώ.
Δλδ πήρε 5,2 άλογα,πάντα στο ίδιο (λίγο αυστηρό) δυναμόμετρο.
|
|
|
|
04-06-14, 00:58
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Το συνεργείο είναι αυτό.
Η αλήθεια είναι πως και γω υπολόγιζα στο 50άρι την εγκατάσταση, μαζί με ένα-δύο πατήματα στο δυναμόμετρο. Φυσικά, θα ρωτήσω πιο πριν για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις
Το τελικό που θα μπει ήταν ήδη φορεμένο σε Ε12, οπότε έχει τις βάσεις του έτοιμες και είναι συναρμολογημένο.
Λογικά θα θέλει λίγο σωλήνα κόψε-ράψε, γιατί από ό,τι ξέρω το "μαμά" τελικό έχει την είσοδο αριστερά, ενώ αυτό στο κέντρο, αλλά δεν είναι τίποτα τραγικό πιστεύω αυτό.
Όπως είπα, ιδανικό θα ήταν να γίνουν 3 πατήματα, μία εντελώς μαμά φίλτρο-εξάτμιση, μία χοάνη-μαμά τελικό και μία χοάνη-τελικό magnaflow, ώστε να δούμε τι ακριβώς δίνει το καθε τι. Ειδικά εφόσον ο συγκεκριμένος τύπος dyno είναι γεναιόδωρος στα νούμερα που δίνει. Το σημαντικό είναι να δούμε αν υπάρχει κάποια βελτίωση με ΦΕ σε ένα κατά τα άλλα στοκ μοτέρ.
Έχετε να δώσετε κάποια tips αν τελικά γίνουν μετρήσεις;
|
04-06-14, 01:26
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Ναι Κωστα το ειδα το συνεργειο και πρεπει οι τυποι να κουβαλάνε μεγαλη τρελλα!!!
tips?
Καλη 100αρα και ξεμπουκωμα πριν το πας εκει!
Πιεση ελαστικων 30PSI!!!
Αυτά!
Θα δεις καποιες διαφορες αλλα μην περιμενεις και τιποτα τραγικο!!!
Πιθανως στο δρομο να ΜΗΝ καταλάβεις και τιποτα περα από φασαρια...!!!
|
|
04-06-14, 01:33
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Η αλήθεια είναι πως κουβαλάνε αρκετή τρέλα, φαίνεται και από το όνομα του μαγαζιού τους αυτό.
Κατοστάρα λες ε; Έχω μισό τεπόζιτο απλή μέσα, και είναι και λίγο παλιά. Λες να κάνω κανένα γέμισμα με 100άρα πριν πάω; Από ό,τι ξέρω δεν προσφέρει και τίποτα σε αυτό το μοτέρ.
Τα λάστιχα οκ, εκεί παίζω ούτως ή άλλως λόγω 17''. Στα 30-32PSI.
Ξεμπούκωμα τι εννοείς, να είναι ζεστό το μοτέρ;
Όσον αφορά το τελικό, αν έχει πολύ φασαρία θα βγει, και θα μπει το μανίσιο πάλι, αυτή τη φορά με αισθητική μόντα.
Δεν μου αρέσει πολύ ο θόρυβος. Πιο πολύ λίγο μπάσο θέλω, και από ό,τι έχω διαβάσει η magnaflow εξειδικεύεται σε αυτό. Αν "φωνάζει" πολύ, θα το δείτε σε αγγελία σύντομα
|
04-06-14, 10:59
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Οπως λεει και ο Φανης, επειδη λογω κρισης 100αρα δεν βαζει κανενας πλέον, είναι παρατημένη στα πρατηρια για μήνες και έχει γινει ζουμί.
Ισως πλέον η αποδοσης της απλής ειναι καλύτερη απο την 100αρα...
χαχαχαχαχα
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18507099 seconds (82,17% PHP - 17,83% MySQL) with 44 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:53. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|