Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Διαφορά Full Synthetic από Synthetic
Παλιά 27-03-14, 14:42
Το avatar του χρήστη DimChem
DimChem Offline:

Μοντέλο: Corolla E120 (3zz)
Περιοχή: Αθήνα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 146
DimChem είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Διαφορά Full Synthetic από Synthetic

Καλησπέρα σε όλους! Επειδή ο καιρός έφτασε και τα χιλιόμετρα συμπληρώνονται, είπα να κάνω ένα μικρό service στη μαύρη καλλονή. Και είπα να ρωτήσω για τιμές λαδιού ώστε να έχω μια εικόνα. Πραγματικά έχασα το μπούσουλα...
Για να μη μακρυγορώ πήγα σε ένα κατάστημα που πουλάει και αυτός μου πρότεινε το Shell ultra, το Motul και το Valvoline, όλα 5W-40 full synthetic.
Ποιά η διαφορά ρωτάω και στον τίτλο; Από synthetic έχει Castrol, Mobil Κλπ.
Τι έχετε να μου προτείνετε εσείς καθότι είναι το 1ο μου αυτοκίνητο και δεν έχω άποψη; Αν σας βοηθάει, αλλάζω τα λάδια κάθε 7.500 χιλιόμετρα και όχι καθε 15.000 ώστε να επιμηκύνω τη ζωή του κινητήρα.
Περιμένω απαντήσεις! Ευχαριστώ!!!!
Παλιά 27-03-14, 17:54
Το avatar του χρήστη GiWrGoS@XXX
GiWrGoS@XXX Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: E11 1.4 vvti g6
Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 302
GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DimChem Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα σε όλους! Επειδή ο καιρός έφτασε και τα χιλιόμετρα συμπληρώνονται, είπα να κάνω ένα μικρό service στη μαύρη καλλονή. Και είπα να ρωτήσω για τιμές λαδιού ώστε να έχω μια εικόνα. Πραγματικά έχασα το μπούσουλα...
Για να μη μακρυγορώ πήγα σε ένα κατάστημα που πουλάει και αυτός μου πρότεινε το Shell ultra, το Motul και το Valvoline, όλα 5W-40 full synthetic.
Τι έχετε να μου προτείνετε εσείς καθότι είναι το 1ο μου αυτοκίνητο και δεν έχω άποψη; Αν σας βοηθάει, αλλάζω τα λάδια κάθε 7.500 χιλιόμετρα και όχι καθε 15.000 ώστε να επιμηκύνω τη ζωή του κινητήρα.
Ειχα διαβασει παλια αρθρο
που τα εξηγει αναλυτικα αλλα δεν τα θυμαμαι απεξω οποτε θα στα πω μπακαλιστικα..
Υπαρχουν τα φυσικα ορυκτελαια κατηγοριας 1 και 2 μετα παμε στην κατηγορια 3 τα ημισυνθετικα (synthetic) οπου ειναι ορυκτελαια ελαφρως επεξεργασμενα
για να βελτιωθουν οι λιπαντικες ικανοτητες τους και μετα υπαρχουν οι κατηγοριες 4 και 5 οπου εχουμε πληρως επεξεργασμενα λιπαντικα που ειναι και τα πιο ακριβα..
Αν δεν τρεχεις σε πιστα καθε σαββατοκυριακο...δεν κανεις κοντρες ασυστολα ,δεν εχεις τουρμπατο ή κανα Tsport corolla/civic type r και τελος δεν σου περισσευουν λεφτα....τα ημισυνθετικα ειναι μια χαρα για το καθημερινο αυτοκινητο αλλα να συνεχισεις να αλλαζεις λαδια στις 7500χλμ..
Τωρα αν θες να κερδισεις ελαφρα σε ευστροφια και καταπονεις το αυτοκινητο πολυ...ή θες να κανεις αλλαγη λαδιων στα 15000χλμ...τοτε επελεξε καλα full synthetic λιπαντικα eneos..motul chrono v ..penzoil κτλ Αλλα δεν υπαρχει λογος ...
Τα τελευταια 100000χλμ στο corolla μου τα εκανα με motul 300v chrono 10w 40 .(52 τα 4 λιτρα μονο αγορα) ,απο φοβο μην μου ξανακαψει λαδια ( ειχα αλλαξει μπλοκ -πιστονια ,λογω του γνωστου issue με το λαδοκαψιμο)Λογω κρισης τα τελευταια 20000χλμ τα χω κανει χρησιμοποιοντας λαδακι 5w 40 toyota ημισυνθετικο (20 4 λιτρα) και το αμαξι ειναι αψογο ουτε καιει λαδια...στροφαρει καλυτερα...εστρωσε το vvti ,που παλιοτερα μια σκυλιαζε πανω απο τις 3200,μια σερνοτανε ...κι ολα καλα

Μην πετας τα λεφτα σου σε ακριβα λαδια απλα φροντισε να κανεις τα σερβις στην ωρα τους...στα λεει καποιος που ηταν φανατικος με το αγωνιστικο motul και αλλα racing λιπαντικα.Αν δεν εχεις αγριο πουσαρισμενο μοτερ να προστατευσεις , τα λαδια αυτα ειναι πεταμενα λεφτα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-14, 02:29
DimChem Offline:

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση! Το αμάξι είναι μαμά, ούτε το (πολύ)σκίζω επειδή η βενζίνη είναι ένα θέμα και με 56 Km x 6 ημέρες εργάσιμες, ε όσο οικονομικό κι αν είναι τη θέλει τη βενζίνη του, απλά επειδή ξέρω πολύ καλά για τα λαδοκαψίματα τα φοβάμαι όπως ο διάολος το λιβάνι....
Όσο για το 10w-40, από όσο θυμάμαι τα 2 καλοκαίρια που δούλευα σαν βοηθός μηχανικού στην TOYOTA όσο ήμουν φοιτητής , είναι απαγορευτικό λόγω της ψιλης τρύπας για το λάδι που έχει στον εκκεντροφόρο και δεν περνάει μέχρι να ζεσταθεί.
Θα το σκεφτώ καλά πάντως !!!
Παλιά 28-03-14, 10:51
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla G6 1ZZ
Δύναμη Σεβασμού: 208
preatorian είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Τα λαδια ειναι 3 κατηγοριες.
Ορυκτελαια-συνθετικης βασης(ημι-συνθετικα)-και τα συνθετικα.
Τα συνθετικα ειναι καθαρα χημικα παρασκευασμενα λαδια να το πω καπως πιο απλα.
Απο εκει και περα υπαρχει και ενας ατυπος κανονας που λεει με οποια λαδια στρωσεις τον κινητηρα πρωτη φορα αυτα θα χρησιμοποιεις παντα.
Καλο λαδακι ειναι και της μανας του παντος.
Αν δεν εχεις κανει επεμβασεις στο μοτερ σου βαλε τα μαμα και μην πεταξεις ενα καρο λεφτα για λαδια που δεν θα σου προσφερουν κατι.
Τα λαδια αμα κατσω να σου γραφω εχουνε ενα κατεβατο ολοκληρο με συντελεστες τριβης,θερμικης απαγωγης κτλ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-14, 10:58
neoklis Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 434
neoklis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από preatorian Εμφάνιση μηνυμάτων
Απο εκει και περα υπαρχει και ενας ατυπος κανονας που λεει με οποια λαδια στρωσεις τον κινητηρα πρωτη φορα αυτα θα χρησιμοποιεις παντα.
Καλο λαδακι ειναι και της μανας του παντος.
Αν δεν εχεις κανει επεμβασεις στο μοτερ σου βαλε τα μαμα και μην πεταξεις ενα καρο λεφτα για λαδια που δεν θα σου προσφερουν κατι.
έτσι ..............................
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-14, 14:22
DimChem Offline:

Καλά είναι, δε διαφωνώ αλλά 17,2 € επί 5 λίτρα πάει 85 € μόνο το λάδι. Και είπα μήπως μπορώ να το αντικαταστήσω με κάποιο εφάμιλλο του εμπορίου.
Παλιά 28-03-14, 15:16
Το avatar του χρήστη GiWrGoS@XXX
GiWrGoS@XXX Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: E11 1.4 vvti g6
Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 302
GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα
Παράθεση:
Καλά είναι, δε διαφωνώ αλλά 17,2 € επί 5 λίτρα πάει 85 € μόνο το λάδι. Και είπα μήπως μπορώ να το αντικαταστήσω με κάποιο εφάμιλλο του εμπορίου.
Bαλε οτι θες ,δεν παθαινει κατι ,castrol νομιζω συνιστα η toyota ,Aλλα με την χρηση που του κανεις, βρες το πιο φθηνο επωνυμο 5w 40 και κανε δουλεια σου ....Εμενα παντως μου τα φερνουν τα μονολιτρα της toyota με 5ευρω το λιτρο ,δεν ξερω που τα βρισκει ο πατερας μου. αλλιως δεν θα τα εβαζα αν ηταν ακριβοτερα.Με 20-25 ευρω καθαριζω!Με 80 ευρω περνεις premium λαδια... σιγα μην βαλεις της μανας του !
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-03-14, 02:36
DimChem Offline:

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ Γιώργο!
Παλιά 29-03-14, 05:16
neoklis Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 434
neoklis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
αν το ψαξεις βρίσκεις με καλή τιμή αυτό το λάδι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-03-14, 23:05
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 318
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Για τον κινητήρα σου το συνιστώμενο είναι 5w30 σύμφωνα και με το παρακάτω site που είχε αναφέρει μέλος του φόρουμ.
http://www.corollaclub.com/forums/ex...eg6020-toy.pdf

Νομίζω όλα τα 5w30 πλήρως συνθετικά ικανοποιούν τις προδιαγραφές της Toyota για προστασία κι οικονομία. Μπορεις να δεις τι σου προτείνουν οι εταιρείες κι αγόρασε όποια βρίσκεις εύκολα. Αλλά αν δίνεις 1 φορά το χρόνο και 30 Ευρω παραπάνω στο επίσημο συνεργείο δεν είναι τόσο φοβερό, είναι χρήσιμοι σε διάφορα καθώς παλιώνει το αμάξι.
http://www.motul.com/gr/el/products/recommendation
http://www.noeu.jx-group.eu/oilselector.php
http://castroledge.gr/seippa-litpavt...%C F%89%CE%BD
http://www.mobil.co.uk/UK-English-LC...which-oil.aspx
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
διαφορά savvas1998 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 3 14-01-18 12:07
Lexus IS 200 full repair manual Fanis Γνωσιακή Βάση Δεδομένων 0 26-03-17 16:50
Διαφορά Ελατηριών χαμηλώματος 3cm Και 4.5cm electro SUPPORT 10 26-11-09 20:59
Full το ντεπόζιτο ή μισό? Zaha ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 28 01-12-08 03:49

Page generated in 0,18083811 seconds (84,09% PHP - 15,91% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:39.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com