Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
13-10-13, 14:33
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Από τη στιγμή που επιβραδύνεις, το περισσότερο βάρος θα το έχεις λόγω της μεταφοράς βάρους -όπως έχεις το αντίθετο στην επιτάχυνση-.
Ομοίως, στο φρενάρισμα, εμπλέκονται και επηρρεάζουν το αποτέλεσμα και οι γωνίες της εμπρόσθιας ανάρτησης.
Στο κομμάτι της επιβράδυνσης και της ελκτικής πρόσφυσης πάντως, σημαντικότατο ρόλο παίζουν τα ελαστικά, τα οποία μπορούν είτε να αναδείξουν, είτε να θάψουν ένα αυτοκίνητο.
Είναι πάρα πολλά πράγματα που συμβάλουν στο να σταματάει/ξεκινάει/στρίβει ένα αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα -από ένα σημείο και μετά- ο κατασκευαστής να κάνει και κάποιους συμβιβασμούς, ανάλογα με τον προσανατολισμό του...
|
13-10-13, 14:48
|
|
Moderator
|
|
|
|
tonybrand ειδικα στα μπροστοκινητα που ειναι ολα μπροστοβαρα ηδη κατα την επιβραδυνση οι μπροστα τροχοι εχουν αρκετο φορτιο να διαχειριστουν(σχεδον παντα και περισσοτερο αποσο χρειάζεται) κατα την μεταφορα βαρους που σου περιγραφει και ο Πανος,το ερωτημα σου εχει βαση οταν μιλαμε για αλλες διαταξεις μηχανης-μεταδοσης κίνησης που ναι εκει πρέπει να προσπαθείς συνεχώς να φορτίζεις το μπροστινό στην είσοδο της στροφής(βλ. ΜR κεντρομήχανα όπου για να στρίψεις σωστά χρειάζεται trailbraking) η RR διατάξεις όπως η 911 που επίσης θέλουν αρκετή προσπάθεια από τον οδηγό να φορτίζει διαρκώς το μπροστινό
Πολύ ωραία θεματακια εχουμε πιασει ισως θα πρεπε να ανοιξουμε καποιο τοπικ για ανταλλαγη αποψεων και κουβεντουλα
13-10-13, 21:31
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Εγω παντως με την 11αρα φρενα δεν εχω ευχαριστηθει.
3 4αδες διαφορετικα ελαστικα, κανενα δεν ανεδειξε τα φρενα του.
Μπροστα διπιστονα, πισω δισκοφρενα, και η lancia delta που ειχα πριν, σε σχεση την 11αρα ηταν λες και εριχνα αγκυρες, με μικροτερο λαστιχο και ταμπουρα πισω αλλα... Ιταλικο... Ισως να μου φαινεται κιολας λογω αυτου.
|
13-10-13, 21:46
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tonybrand
Εγω παντως με την 11αρα φρενα δεν εχω ευχαριστηθει.
3 4αδες διαφορετικα ελαστικα, κανενα δεν ανεδειξε τα φρενα του.
Μπροστα διπιστονα, πισω δισκοφρενα, και η lancia delta που ειχα πριν, σε σχεση την 11αρα ηταν λες και εριχνα αγκυρες, με μικροτερο λαστιχο και ταμπουρα πισω αλλα... Ιταλικο... Ισως να μου φαινεται κιολας λογω αυτου.
|
και εγώ με την ts μέχρι που έβαλα τα 4piston
|
|
απαντ |
|
13-10-13, 22:53
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απαντ
Αυτο ειναι πολυ μεγαλη αληθεια.
Οι 11αρες δεν εχουν καλα φρενα.
Η δικη μου Corolla 1.6 VVT-i Liftback, ΔΕΝ ειναι φτωχη εκδοση με ταμπουρα.Ειναι η πιο πλουσια εκδοση.
Με 4 δισκοφρενα και τα λοιπα και τα λοιπα...Ειναι το ''καλο'' μοντελο, με τα πιο καλα φρενα σε σχεση με τις απλες εκδοσεις.
Και φοραω παντα λαστιχαρες. Michelin Pilot Exalto.
Και το αυτοκινητο ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ...
Και ξερεις πως το καταλαβα αυτο???
Οδηγησα ενα GOLF TSI.
Απο μοτερ δε λεω, ειναι ψοφιμι, αλλα ετσι και παταγες φρενα σου φευγε η μασελα. Απιστευτα φρενα...
|
|
απαντ |
|
13-10-13, 23:14
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απαντ
Και η αδυναμια των φρενων της Corolla πιστευω πως δεν οφειλεται στα φρενα της.
Διοτι τα φρενα της εχουν καλα χαρακτηριστικα...Ειναι 255mm οι μπροστινοι δισκοι, 266mm οι οπισθιοι, εχει ωραια τρομπα, εχει ωραιες δαγκανουλες και αν αναλογιστουμε και το χαμηλο βαρος της, τοτε καταλαβαινουμε οτι εχει αρκετα καλα φρενα...
Αυτο που φταιει για ολα πιστευω ειναι η σχεδιαση της αναρτησης του...Η γεωμετρια του δηλαδη...Δεν εχει καλη γεωμετρια το αμαξι...
Και αυτο δεν διορθωνεται...Ουτε με ελατηρια, ουτε με αμορτισερ ουτε με θολομπαρες ουτε με τιποτα...Απλα ψιλοβελτιωνεται, αν και αμφιβαλλω ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ...Ειχε σκασει ενα φιλαρακι 3,5 χιλιαρικα για να στησει αυτο το αμαξι και γλυστρουσε σαν το σαπουνι...Με το δικο μου εμπαινα τα ιδια στις στροφες που ειναι καραμαμα τελειως...Κολοκυθια-τουμπανα...
Θελει ριζικες αλλαγες απ τα θεμελια για να πατησει αυτο το αμαξι, οπως κανανε στο WRC που το κοβανε και το ξαναραβανε...
|
14-10-13, 11:52
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi
... και γλυστρουσε σαν το σαπουνι...Κολοκυθια-τουμπανα...
|
Αυτο ακριβως... Εκει που λες οτι αρχιζει και φρεναρει, σλουουουρπ.....
Κι ας αρχιζεις τα περιεργα μετα..
|
14-10-13, 18:34
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikos ts
και εγώ με την ts μέχρι που έβαλα τα 4piston
|
Εγώ, πάλι, ήμουν ευχαριστημένος με τα φρένα της TS από τη στιγμή που φόρεσα Black Diamond χαρακτούς και Ferodo DS2500 ή αργότερα -και μέχρι την κλοπή- τα EBC Yellow Stuff.
|
16-10-13, 19:04
|
|
Moderator
|
|
|
|
Αν και δεν μιλάμε στο κατάλληλο θέμα , δεν θα συμφωνήσω για τα φρένα της 11άρας. Είναι απλά κορυφαία, δοκιμάστε τακάκια της μπλέ σειράς της Toyota και θα με θυμηθείτε...
|
16-10-13, 19:09
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou
Εγώ, πάλι, ήμουν ευχαριστημένος με τα φρένα της TS από τη στιγμή που φόρεσα Black Diamond χαρακτούς και Ferodo DS2500 ή αργότερα -και μέχρι την κλοπή- τα EBC Yellow Stuff.
|
Για μαμά φρένα ....................???????????????
άσε τι έβαλες μετά
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16570997 seconds (82,27% PHP - 17,73% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:09. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|