Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από miltosssss
γεια σας παιδια...σκεφτομαι να αλλαξω αμορτισερ και ελατηρια στο κορολλακι...ε12 σενταν ειναι..εχετε να μου προτεινετε τπτ? σκεφτομαι να το χαμηλωσω 2-2.5 ποντους αλλα δεν ξερω αν υπαρχουν τετοια ελατηρια χαμηλωματος..απαραιτητο να ειναι ανετο με τα καινουρια αμορτισερ και να μν κοπαναει...οποιος μπορει να μου απαντησει παιδια να στε καλα...
|
Έχω το ίδιο φίλε μου, 2005 1.4 sedan..Ψάχνομαι κι εγώ αυτό τον καιρό για αλλαγή αμορτισέρ γιατί είναι πεθαμένα,τα είχα αλλάξει με Monroe πολύ μάπα αμορτισέρ, καλύτερα τα Kyb..Και θέλω να το χαμηλώσω επιτέλους 3πόντους με ελατήρια Eibach, είναι το φτηνό του θέματος, 150€ όπου και να τα βάλεις..Από κει και πέρα τα αμορτισέρ είναι άλλο θέμα, έχει να κάνει με το τι θες από το αμάξι σου, τι χρήση του κάνεις δηλ.. Εγώ δε θέλω να πηγαίνω σε πίστες για δοκιμές ούτε να μπαίνω σε στροφές με 200, θέλω όμως να βελτιωθεί η συμπεριφορά του στο δρόμο, να στρίβει καλύτερα και χωρίς να γέρνει πολύ και να μη βουτάει μπροστά με το παραμικρό φρενάρισμα (το έχω σιχαθεί πια!!)..Ντάξει τα KYb Excel-g είναι η εύκολη λύση και σε 2-3 χρόνια τα πετάς και βάζεις καινούρια(200€ τα έχω βρεί)..Όμως αν το χαμηλώσεις θα πιέζονται πολύ τα αμορτισέρ γιατί είναι για το μαμίσιο ύψος..Από εκεί και πέρα μου πρότειναν γνώστες του αμαξιού τα Koni sport-κίτρινα (470€ τα βρήκα) που είναι και ρυθμιζόμενα, και επισκευάσιμα!!μετά από κάποια χρόνια-ανάλογα τη χρήση-τα στέλνεις για επισκευή στην εταιρία, αν είναι τελείως νεκρά παίρνουν 60€ το καθένα,αλλιώς λιγότερα..για μένα αξίζουν τα Κoni και αυτά θα βάλω προσεχώς, απλά ψάχνουν να μου βρουν 2μπροστινά αμορτισέρ σε κανα συνεργείο παρατημένα για να τα κόψουν να μπουν μέσα τα koni,μόνο έτσι γίνεται.