Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E*101 1992>1996 |
|
|
02-05-12, 00:04
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
το οικονομομετρο μονο στο 1600 δεν ηταν?αν ισχυει αυτο του 1300 ο εγκεφαλος δεν θα βγαζει αυτο το σημα.παντως να ξερεις απο map βγαινει αυτο το σημα, μην ψαχνεις αλλου.
|
02-05-12, 00:07
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
|
02-05-12, 00:15
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Πολύ πιθανόν να είναι το Ε2 (sensor ground) ή το ED ED monitor.Αν το Ε2 είναι High σε ρελαντί και γη σε ζόρισμα τότε έιναι αυτό.ED μονιτορ δεν ξέρω!
|
02-05-12, 20:13
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Μίλησα σήμερα με Toyota Θεσσαλονίκης και βάση αρ.πλαισίου ο εγκέφαλος δεν δίνει τέτοια εντολή!Μόνος τρόπος είπαν να μπει μια "φούσκα",αισθητήρας όπως λέω εγώ,αλλά δεν μου είπαν τι τύπου ούτε που μπαίνει.Αποκλείσαν MAP όταν τους ρώτησα λόγω 5V!Μου είπε ο ηλεκτρολόγος τους ότι θα βάλει ΄τι έχει και το Ε90 που φοράει το ίδιο οικονομόμετρο.Όποιος ξέρει κάτι μου λέει και εμένα.Πάντως νομίζω πως αρκετά σας κούρασα και σας έπρηξα όλους.Αν κάποιος νομίζει πως ξέρει κάτι σχετικά με τα λόγια που μου είπαν στην αντιπροσωπεία ας ρίξει κάποιο φως.
|
02-05-12, 20:19
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
εγω επιμενω οτι το οικονομομετρο λειτουργει βαση map
|
02-05-12, 22:51
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
φιλε αν σε βοηθάει εμενα σε corolla 101 του 97 οταν αφαιρέθηκε ο καταλύτης παρέμενε μόνιμα πορτοκαλί
|
03-05-12, 00:50
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Καστοριά - Κιλκίς
|
|
Αν βοηθάει να πω πως και εμένα έχει αυτά τα led και δουλεύουν, χωρίς όμως εγκέφαλο ούτε map ούτε καταλύτη, διότι το αμάξι είναι με καρμπιρατέρ (μοτέρ 2Ε).
Άρα κάπως αλλιώς δουλεύουν, και όπως είχε πει κάποιο μέλος (νομίζω ο Peter Ioannou) παλιότερα αυτά τα led δεν ελέγχουν κατανάλωση ή μείγματα ή οτιδήποτε άλλο, άλλα το φόρτο του μοτέρ έτσι χοντρικά.
Εγώ πιστεύω δουλεύει από κάποιες υποπιέσης.
|
|
|
|
03-05-12, 16:00
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Παιδιά μακάρι να ήξερα!Τελικά από ακόμα έναν ηλεκτρολόγο της TOYOTA Πολις έμαθα πως με κάποιο αισθητήρα που δουλέυει στο Ε90 αλλά και σε άλλα παλαιότερα μοντέλα,μπαίνει και το καλώδιο από εκεί κατευθείαν στο καντράν.Τώρα τι ακριβώς μετράει,γιατί γράφει economy στο καντράν και εξήγησή του μόνο ο Ιάπωνας που το έβαλε!Το θέμα είναι ότι ούτε κωδικό μου δίνει ούτε που μπαίνει!Να πάει εκεί το αμάξι και κόστος αισθήτήρα 50€+φπα συν τα εργατικά είπε γύρω στα 40€ σύνολο άϊντε φεύγα!
alex-g πόσα κυβικά είχε το δικό σου όταν έβγαλες καταλύτη?Έπερνε από το λ αλλά από εκεί δεν μπορούμε να τσιμπήσουμε σήμα έτσι!Πάλι γυρνάμε σε εγκέφαλο!
_nicolas_ με αυτό που λες λογικά ερχόμαστε πιο πολύ στην λύση των ηλεκτρολόγων της TOYOTA.
Προσωπικά παιδιά ζητώ συγνώμη αν προκαλώ σύγχηση ή δυσπιστία!Το σωστό θα ήταν να γίνει μέσω εγκεφάλου ο οποίος μέσω πληροφοριών MAP και πεταλούδας γκαζιού να δίνει ανάλογη εντολή αλλά πάλι αν δεν βρούμε σχέδια που να έχουν το οικονομόμετρο μέσα για αυτό το σκάφος δεν κάνουμε τίποτα.Αυτόν τον αισθητήρα στο Ε90 που τον έχει?Πως είναι(χρώμα,μορφή,κωδικός) μήπως τον αγοράσω και τον δοκιμάσω για να βγω από την περιέργεια!
|
03-05-12, 18:11
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από supermanboy
alex-g πόσα κυβικά είχε το δικό σου όταν έβγαλες καταλύτη?Έπερνε από το λ αλλά από εκεί δεν μπορούμε να τσιμπήσουμε σήμα έτσι!Πάλι γυρνάμε σε εγκέφαλο!
_nicolas_ με αυτό που λες λογικά ερχόμαστε πιο πολύ στην λύση των ηλεκτρολόγων της TOYOTA.
|
1332CC αλλα θυμάμαι πως αυτό έγινε μετα την αφαίρεση του καταλύτη και της αλλαγής της πολλαπλής εισαγωγής με του paseo 1.5 που δεν εχει economy οπότε παίζει και το ενδεχόμενο κάποιας υποπίεσης γιατι μου έμεινε κολλημένο στο πορτοκαλί οχι στο πράσινο οπότε κάποιο σωληνάκι θα ταπώθηκε
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex-g : 03-05-12 στις 18:17.
|
|
|
|
03-05-12, 18:20
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Τα οικονομομετρα παντα με υποπιεση δουλευαν! οπως εδειξα υπηρχαν και εξωτερικα οργανακια ειχα καποτε και στο starlet! ετσι αναλογα ποσο παταμε γκαζι οταν ανοιγει περισσοτερο η πεταλουδα μας δειχνει και καλα μεγαλυτερη καταναλωση. Επειδη οπως ειπατε οντως το εχουν πολυ παλιοτερα αμαξια με καρμπυρατερ μαλλον με υποπιεση παιζουν, ομως οταν θελει ηλεκτρικο σημα πως κανει την υποπιεση σε ηλεκτρικο σημα? στο δικο μου μοτερ τουλαχιστον (4EFTE) αυτο γινεται με τον MAP sensor!!! ενω παιρνει υποπιεση δινει ηλεκτρικο σημα στην ECU ωστε να καταλαβαινει τι γινεται. Στο σημα αυτου στην ECU εκει που παει δλδ τραβαμε και ενα καλωδιο ωστε να δωσουμε στο turbometro που εχει το στροφομετρο απο starlet GT! επισης απο τον map sensor παιρνουν και αλλα πολυοργανα οπως τα πολυ γνωστα apexi S-AFC, και ισως και μερικα μπαρομετρα της αγορας που δεν εχουν καθολου συνδεση υποπιεσης! αρα καταληγουμε στο ιδιο! με την διαφορα οτι δεν ξερω πως ειναι ο map στο συγκεκριμενο μοτερ!
ο map sensor ειναι σαν αυτον? http://imageshack.us/photo/my-images...sormedium.jpg/
επισης αυτο που φαινεται απο κατω (στο σωληνακι υποπιεσης) ειναι αντεπιστροφη βαλβιδα! δεν ξερω ομως αν ρουφαει ή φυσάει!
http://www.zerotohundred.com/newforu...d=379599&stc=1
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17339301 seconds (82,13% PHP - 17,87% MySQL) with 45 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:10. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|