Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > OFF TOPIC

OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
Παλιά 01-05-12, 23:36
Το avatar του χρήστη PANOS SPEED
PANOS SPEED Offline:

Μοντέλο: corolla e11
Περιοχή: ΣΕΠΟΛΙΑ
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 271
PANOS SPEED είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Εδω και λιγο καιρο ειμαστε στα ψαξιματα με την γυναικα για να κανουμε ανακαινιση στο σπιτι..με τα πολλα ομως ψαχνουμε να δουμε και τι θα κανουμε απο θερμανση γιατι υπαρχουν θεματα στην πολυκατοικια οτι δε πληρωνουν πετρελαιο για διαφορους λογους..ολο το χειμωνα την βγαλαμε με τα aircodition να δουλευουν υπερωριες!!οποτε τωρα που καλοκαιριαζει ειναι ευκαιρια και λογο του οτι το σπιτι θα ειναι ψιλογιαπι!!σκεφτηκα για αρχη να βαλω στο μπαλκονι καποιο λεβητα (ειμαι στο ρετιρε και το μπαλκονι ειναι καπου 100τμ περιμετρικο.)και να ενωσω τα καλοριφερ μου με καινουργιους σωληνες δικους μου!!αλλα απο τι εμαθα θελει να κανω κτισμα να παρω αδειες κτλ..που δεν διατιθεμαι να το κανω..+οτι πως θα μου βαζουν πετρελαιο στο πεμπτο?
Τζακι..οκ ναι αλλα μεχρι να ζεσταθω θα χοροπηδαω και θα θελω και πολλα ξυλα και και..εχετε καμια ιδεα??υπεδαπεδια την ξεχναμε παντως..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-05-12, 23:49
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Κοίτα επειδή δουλεύω με τέτοια πράγματα συνέχεια υπάρχουν διάφορες λύσεις. Καταρχήν έχει λέβητες πετρελαίου αλλά και αερίου που είναι για εξωτερικούς χώρους και μικροί στο μέγεθος ώστε να μπορουν να κρεμαστουν στο μπαλκόνι! στον τοιχο σου δλδ! ΔΕΝ θελουν ειδικα κτισματα! αν εχεις δεξαμενη στο μπαλκονι μια μικρη 500 λιτρα επισης δεν υπαρχει προβλημα! την μανικα στην στελνουν και πανω! το εχω δει! πετας κατι και την δενουν! εδω σε μενα ο απο πανω μου εχει δεξαμενη στην ταρατσα!!!! και εχει κανει σωληνωσεις με χαλκο Φ35 και πανε πανω! εχει λεβητες πετρελαιου που ειναι σαν πληντυρια (επιτραπεζιοι), υποψην του πετρελαιου κανουν θορυβο! μονο οι επιτοιχιοι ειναι καλυτεροι! πχ ο Βentone CTC950 εχει και εκδοση S που κανει και ζεστο νερο! πχ για να κανεις μπανιο! αλλα παει κοντα στα 2000 ευρω! http://doc.texnikoi.gr/ylikadata/rtfs/therben4.pdf
ποσα τετραγωνικα ειναι το σπιτι? εχεις γραμμες για μονοσωληνιο στα σωματα? ειναι πανελ τυπου τα σωματα? τα γνωριζεις αυτα?
Αν εχετε στον δρομο σου φυσικο αεριο μπορεις να βαλεις!!! δες εδω λεβητες http://www.coumakis.gr/ariston_page.htm
εναλλακτικα αν δεν εχει φυσικο αεριο γινεται μετατροπη στα μπεκ και μπορεις να εχεις φιαλες και να καις υγραεριο! κατι σαν αυτο στα αυτοκινητα! μαλλον δεν συμφερει οικονομικα, αλλα τωρα με την τιμη του πετρελαιου δεν ξερω! επισης εχει και σε αλλες μαρκες πχ buderus.
αλλη μια λυση ΜΗ δοκιμασμενη απλα την εχω ακουσει, ειναι οι λεβητες ιοντων! λενε πως καινε ελαχιστο ρευμα και ζεσταινουν ενα ειδικο χημικο υγρο το οποιο παραγει θερμανση και ζεσταινει το νερο, εχει το καλο πως κοστιζει φτηνα σε σχεση με αλλες λυσεις, θες μονο το υγρο και ρευμα, ειναι 100% αθορυβο και πιανει ελαχιστο χωρο!!!!
δεν εχω ασχοληθει και δεν εχω δοκιμασει απλα σου λεω τι εχω διαβασει! http://www.ionheater.info/
αλλη μια λυση ειναι ηλεκτρικος λεβητας! καιει ρευμα ειναι πολλα KW και δε νομιζω πως αξιζει καν! ενδεικτικα να σου πω για 75 τετραγωνικα μονοφασικου ρευματος καπου 6.5KW παει γυρω στα 1600 ευρώ. Επειδη ειναι με θερμοστατη δεν καιει τοσα συνεχεια! http://www.e-u-c.gr/details2.php?lan...pid=224&page=1
Επισης να αναφερω πως αν κανεις δικια σου θερμανση πρεπει να συνενοηθεις με την διαχειριση της πολυκατοικιας σου για τις μετατροπες γιατι αλλαζει και ο τροπος υπολογισμου κοινοχρηστων της θερμανσης. Αν εχεις μονοσωληνιο συστημα με συλλεκτες εξω απο το διαμερισμα σου ειναι καπως ευκολη μετατροπη, αν ειναι παλια η πολυκατοικια με δισωληνιο συστημα δλδ 2 σιδηροσωληνες πανε απο πανω μεχρι κατω σε καθε δωματιο η απο τοιχο σε τοιχο αστα να πανε!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 02-05-12 στις 00:00.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-12, 01:29
Το avatar του χρήστη TmNemesis
TmNemesis Offline:
Moderator

Μοντέλο: T Sport f/l 5d
Περιοχή: Johannesburg
Δύναμη Σεβασμού: 413
TmNemesis θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Για την θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία,γνωρίζει κανένας?
Θερμαίνει κατά 20% τα αντικείμενα και σχεδόν 80% το ανθρώπινο σώμα...κτλ,κλτ,κτλ....

Είναι οικονομική..., και χαρακτηριστικά ένας γνωστός που έβαλε στο σπίτι του,το οποίο είχε υγρασία,μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με την υγρασία και ότι σώθηκε.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη TmNemesis : 02-05-12 στις 01:43.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-12, 01:32
Το avatar του χρήστη andreasece
andreasece Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Toyota Corolla E12 1.4
Περιοχή: Ηλιούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 206
andreasece είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Αντλία θερμότητας;
Ξέρεις κανείς τίποτα για αυτό; Τελευταία την ακούω πολύ. Ξέρω ότι παίζει με κύκλο Carnot και έχει αρκετά μεγάλη απόδοση (γύρω στο 1:4, δηλ για κάθε KW που καις σε ρεύμα, δέχεσαι 4 σε θερμότητα) αλλά μόνο στη θεωρία. Στην πράξη τι παίζει;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-12, 10:31
PANOS SPEED Offline:

το σπιτι ειναι γυρω στα 120 τμ...αμα βαλω λεβητα εξω στο μπαλκονι δε θα πρεπει καπως να τον προστατευω??μαζι θα αλλαχτουν και τα σωματα και σωληνωσεις θα μπουν καινουργιες..απλα ειπα μηπως βρω κατι ποιο φθηνο και οικονομικο απο το πετρελαιο..!!500 λιτρα ρε συ νικιφορε φτανου για ολοκληρο χειμωνα???λιγα φαινονται!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-12, 12:58
NikiforosGT Offline:
Moderator

500 λιτρα για ενα διαμερισμα! εδω σε πολυκατοικιες με 7 διαμερισματα εχουν 1500 λιτρα! ποσο να βαλεις! εχει λεβητες επιτοιχιους αδιαβροχους αλλα αν θες φτιαξε ενα ντουλαπακι να τον εχεις μεσα!
η υπερυθρη ακτινοβολια ειναι αλλο πραγμα δεν εχω ασχοληθει καν!
αντλιες θερμοτητας δουλευουμε της REHAU! αλλα εχουν καλη αποδοση ΜΟΝΟ με ενδοδαπεδια θερμανση!!! με σωματα δεν λενε και τόσο αλλά μπορεις να βαλεις,
επισης κοστιζει αρκετα το συστημα εχει παρα πολλα extra και αυτη καιει και ρευμα μαλλον αρκετο, με την ενδοδαπεδια συμφερει γιατι μπορεις να εχεις ακομα και ψυξη!!! και επισης δουλευει σε χαμηλες θερμοκρασιες δλδ το πολυ 40 βαθμους οταν με τα σωματα εχουμε καμια 80αρια+!!!!
http://www.rehau.com/cms/servlet/seg...3;ες θερμότητας
αυτη εχουμε βαλει σε πελατες : http://www.rehau.com/cms/servlet/seg...ermepumpe.html
δες το θεμα εδω
http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=22807
για οικονομια στο πετρελαιο! στο αμαξι μου εβαλα και ειδα μειωση καλη και καλυτερες επιδοσεις! βλεπω να δουλευει πολυ το συστηματακι φετος! :P
ακουσα βεβαια και καποιος που εφτιαξε καυστηρα να καιει μονο υδρογονο που παραγει μονος του σε συνδυασμο ανεμογεννητριας, φωτοβολταικων και μπαταριων αλλα εδω μιλαμε για εξοχικο-χωριο οχι για μεσα στην Αθηνα! για το εξοχικο θα το σκεφτω! προς το παρον εχουμε ξυλοσομπα!
η ποιο φτηνη λυση ειναι παντως λεβητας πετρελαιου ολα σε ενα και μια δεξαμενουλα 500 λιτρα που ειναι αρκετη για ενα διαμερισμα! αυτος που μπαινει στον τοιχο δεν ενοχλει κανεναν!

Pano αν ενδιαφερεσαι με PM να σου πω να περασεις για προσφορά!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 02-05-12 στις 13:14.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-12, 19:10
PANOS SPEED Offline:

Μαλλον μεταφερθηκε το θεμα καπου αλλου και δε το εβρισκα για να απαντησω νωριτερα..αλλα ανακαλυφθηκε!!στειλε πμ μια ενδικτικη τιμουλα ρε συ νικηφορε!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-12, 20:21
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PANOS SPEED Εμφάνιση μηνυμάτων
Μαλλον μεταφερθηκε το θεμα καπου αλλου και δε το εβρισκα για να απαντησω νωριτερα..αλλα ανακαλυφθηκε!!στειλε πμ μια ενδικτικη τιμουλα ρε συ νικηφορε!
σου απαντησα με PM, δεν ξερω τιμες για εργασιες κτλ και οι αλλες ειναι στο περιπου! η φτηνοτερη λυση ειναι λεβητας επιδαπεδιος ολα σε ενα που ειναι σε μορφη σαν πλυντηριο δλδ και τον βαζεις απεξω! αυτος ομως θα κανει καποιο θορυβο και ισως να ενοχλει! ενω ο επιτοιχιος κοστιζει κατι παραπανω και δεν ακουγεται σχεδον καθολου! επειδη δεν ειναι για να βρεχονται θες καποια κατασκευη να ειναι σκεπασμενοι! ο επιδαπεδιος παει κανα 1000αρι κοντα για 20000-30000 θερμιδες (kcal/h), για να ειμαστε σιγουροι τι σου ταιριαζε θελει μια μικρη μελετη που βγαινει αν ξερεις τετραγωνικα χωρων, δλδ αν εχεις σχεδια ή ξερεις σωστα τις διαστασεις τους, και ποσα σωματα εχεις σε καθε χωρο, η αν εχεις μηχανολογικη μελετη να τα δειχνει, απο τα σωματα βγαζουμε ποσες θερμιδες πρεπει να ειναι ο λεβητας. Επισης επειδη ρωτησα δεν υπαρχει κανενα προβλημα να γεμιζεις την δεξαμενη σου με πετρελαιο ακομα και σε ταρατσα να ητανε!
μια μοναδα ειναι αυτη για παραδειγμα http://www.thermovent.gr/detail.php?...subcategid=313 η μικρη κανει κοντα 1000 ευρω αν θυμαμαι καλα και θελει ΜΟΝΟ καμιναδα και δεξαμενη πετρελαιου! και φυσικα τις σωληνωσεις με τους συλλεκτες-σωματα κτλ.
αυτη ειναι ακριβοτερη δεν ξερω τιμη : http://www.thermovent.gr/detail.php?...subcategid=313.
http://www.thermovent.gr/detail.php?...subcategid=334
και αυτη ειναι για τον τοιχο που παει αρκετα παραπανω ευρω, αλλα ειναι καλυτερη λυση γιατι πιανει λιγοτερο χωρο, κανει λιγοτερο θορυβο κτλ και το μοντελo 950S φτιαχνει και ζεστο νερο!!! αυτη παει κοντα 2 χιλιαρικα αν θυμαμαι καλα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-12, 20:44
PANOS SPEED Offline:

Για νερο δε με ενδιαφερει εχω ηλιακο!!βασικα μονο για θερμανση μεσα στο σπιτι..απο θορυβο εξαρταται ποσο κανει..εκει που σκεφτομουν να τον βαλω στο μπαλκονι δε θα πολυενοχλει αλλα αμα κανει σα νταλικα θα εχω θεμα..ποιο πολυ επιτηχειο το κοβω να σου πω την αληθεια!!θα πρεπει μολις φτασω σε αυτο το σημειο να τα πουμε απο κοντα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-12, 20:45
Το avatar του χρήστη sotoskap
sotoskap Offline:
Moderator

Περιοχή: Βέροια
Δύναμη Σεβασμού: 390
sotoskap είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Μιας και εγώ στο ψάξιμο είμαι και έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα, θα πω τι έχω μάθει.

Αν έχετε δυνατότητα για φυσικό αέριο είναι η καλύτερη λύση, μέχρι στιγμής. Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε.

Οι επιλογές μου είναι σε κάποιο σύστημα που να καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα γιατί μέχρι στιγμής είναι το πιο συμφέρον!

Έχω αποκλείσει την θέρμανση με ξύλο και με πέλλετ γιατί το πρώτο άρχισε να γίνεται ανάρπαστο (στην περιοχή μας αρχές Ιανουαρίου έψαχναν για ξύλα και δεν υπήρχαν ΠΟΥΘΕΝΑ) και θέλεις χώρο για να βάλεις 10 τόνους για όλη σεζόν. (περίπου τόσα χρειάζονται, ίσως και παραπάνω)
Το πέλλετ είναι πιο εύκολο στην αποθήκευση αλλά η τιμή του έχει φτάσει να είναι ασύμφορη μιας και έχει φτάσει τα 350-400€ ο τόνος. (αναλογία με πετρέλαιο 2kg πελλετ = 1 λίτρο πετρελαιο)

Θοδωρή τις υπέρυθρες τις έχει μια συνάδελφός μου. Είναι αρκετά ευχαριστημένη και απο θέμα απόδοσης και από θέμα κατανάλωσης. Έρχεται πιο οικονομικά απ΄ότι το πετρέλαιο και δεν χρειάζεται ειδική εγκατάσταση. Τα κρεμάς στον τοίχο σαν κάδρα και τα συνδέεις στο ρεύμα (είτε σε πρίζα είτε σε μπουάτ). Εδώ έχει ποιότητες και τα "φθηνά" έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες για να αποδώσουν σωστά πχ δεν πρέπει να μπουν απέναντι από παράθυρα ή σε εξωτερικούς τοίχους.
Στην περιοχή σας είναι ένας που τα εισάγει, έχω μιλήσει μαζί του!

Όσον αφορά τον λέβητα ιόντων...θέλει ΠΟΛΥ προσοχή!! Πρέπει να γίνεις χημικός και τουλάχιστον κάθε χρόνο να αλλάζεις το ειδικό υγρό!!
Αυτό το υγρό είναι που σε συνδυασμό με το ρεύμα ζεσταίνεται και κυκλοφορεί στην εγκατάσταση ΑΛΛΑ...το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να μπει σε όλες τις εγκαταστάσεις γιατί προκαλεί διάβρωση στα μέταλλα και μπορεί να πάθεις τεράστια ζημιά!
Γι αυτόν τον λόγο έβγαλαν και κάποιους με ξεχωριστό εναλλάκτη, ζεσταίνουν εκείνο το νερό και το κυκλοφορούν στα καλοριφέρ με αποτέλεσμα μείωση απόδοσης, αύξηση κατανάλωσης. Το απλό σύστημα έιναι φθηνό αλλά το 2ο ανέρχεται στα 2000€ για περίπου 60-70τμ χώρο....και θέλει και τριφασικό ρεύμα!

Εγώ καταλήγω (μάλλον) σε έναν ηλεκτρικό λέβητα που συνδέεται στην υπάρχουσα εγκατάσταση των καλοριφέρ, κοστίζει 800-1300€ ανάλογα το μέγεθος αλλά σαν μειονέκτημα έχει το ότι πρέπει να φέρω τριφασικό ρεύμα για το δικό μου σπίτι. Το συγκεκριμένο το έχουν τοποθετήσει 2 γνωστοί μου και έμεινα υπερευχαριστημένοι.

Που & Που είναι καλό να κάνουμε μια παύση από την αναζήτηση της ευτυχίας και απλώς να είμαστε ευτυχείς....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > OFF TOPIC

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
βοηθεια!!! toyota maniac Θελω βοηθεια 7 06-05-10 04:51
Βοηθεια sashatoyota Θελω βοηθεια 4 27-02-09 09:43
ΒΟΗΘΕΙΑ luna2007 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1 19-03-07 21:19
βοηθεια!!!! urban TOYOTA COROLLA 111(G6) 14 23-01-07 23:01
βοηθεια miller TOYOTA COROLLA E 12 1 21-01-07 23:40

Page generated in 0,19816208 seconds (84,93% PHP - 15,07% MySQL) with 44 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:04.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com