Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sakis-33
Γεια σου.
Διάβασα στο φόρουμ για την εγκατάσταση υδρογόνου στο αυτοκίνητο σου.Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω στο αυτοκίνητο μου,δεν ξέρω τα αποτελέσματα αν είναι καλά και αν όχι,γιατί εταιρίες υπόσχονται πολλά.
Πες μου για την δική σου εμπειρία.Σε ευχαριστώ "Σάκης".
|
Κοιτα Σακη εγω καταρχην εφερα απο εξω τον διαχωριστη υδρογονου απο Hawaii (
www.hydrofuelsys.com) μπορεις να παρεις απο εδω απευθειας γιατι τωρα δεν τα βαζει στο ebay.
http://www.hydrofuelsys.com/index.ph...d&productId=11
εγω πηρα με 11 φετες που ειναι για πολλα cc μοτερ δλδ πανω απο 2000! φυσικα με γεννητρια παλμων (PWM generator) δουλευεις με λιγοτερα αμα ειναι. Νομιζα επισης οτι οσο περισσοτερο υδρογονο δινω οτι κανω περισσοτερη οικονομια, λαθος! καθε μοτερ θελει ανα 1000cc 0.3lt/min. Ο σκοπος ειναι να δρασει το υδρογονο σαν καταλυτης στην βενζινη για να κανει καλυτερη καυση ανεβαζοντας ταυτοχρονα και τα οκτάνια, ως γνωστων η βενζινη και το πετρελαιο δεν εκμεταλευοντε πληρως τους χωρους των κυλινδρων! ετσι μενει ακαυστο πραγμα και εχουμε χασουρες! να και ο λογος που μερικοι κατασκευαστες βγαζουν αμαξια με πολλα μπουζι ανα κυλινδρο!!! αυτο κανουμε με το υδρογονο! Ο διαχωριστης με τις 6 φετες βγαζει στα 30Α 2λιτρα υδρογονου! κανουμε τις πραξεις και βρισκουμε ποσα Α θα δουλευουμε. Με τα λιγα εγω επρεπε να δουλευω 3.5Α το πολυ και δουλευα 13-20Α!!!! το αποτελεσμα ηταν να κανω ατμο!!!! oποτε αντιο υδρογονο! λογω πολυ υψηλης θερμοκρασιας στον διαχωριστη! κανονικα πρεπει να μπει στον προφυλακτηρα χαμηλα και εγω τον εχω πισω απο το μοτερ! αφου αμα εβαζες χερι στα καυσαερια πισω στην εξατμιση ηταν οπως οταν ανοιγω μια κατσαρολα που βραζω χορτα!!!! τωρα δουλευω σωστα και θα ξανακανω μετρησεις να δουμε, αν θες θα σου πω σε λιγο καιρο, γενικα δειχνει οτι εχει μειωση καταναλωσης. Επισης αυτο που φαινεται πολυ στο δικο μου μοτερ ισως λογω turbo, ειναι η αυξηση επιδοσεων δλδ εχω καλυτερες εκκινησεις ιδιαιτερα αισθητες αλλα και σε ρεπριζ, μειωση του θορυβου του κινητηρα (οχι εξατμισης), η σκαστρα ακουγεται δυνατοτερα και ποιο ζωηρα! μειωση καυσαεριων (θα κανω και μετρηση) αλλα αν μυρισεις πισω φαινεται και με το παραπανω. Εμενα πηγε 400 ευρω και τα αξιζε τα χρηματα του! ΠΡΟΣΟΧΗ πρεπει να εχεις γεννητρια παλμων για να ρυθμιζεις οσο θελεις τα Ampers αλλιως θα μαγειρευεις απιονισμενο νερο με καυστικη σοδα ή ποτασα και δεν θα εχεις τοσο καλη αποδοση! επισης ειναι MUST ενα ψηφιακο αμπερομετρο και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ συστημα να βγαζει καθαρο υδρογονο και οχι ολα μαζι σε ενα δοχειο!!!!! αυτα τα συστηματα ειναι πολυ φτηνα αλλα ΔΕΝ εχουν καλη αποδοση!!!! μερικοι βαζουν αυτα και μετα λενε δεν εχουν διαφορες κτλ, αυτα βαζουν μαζι οξυγονο και θες ηλεκτρονικα πειραγματα στην ECU! μακρια απο αυτα.....
ακομα και ΚΑΘΟΛΟΥ μειωση να μην ειχα που χοντρικα υπολογιζω πως ειναι απο 30-35% αλλα θελω να δω ακριβως, θα αφηνα επανω το συστημα μονο και μονο για την διαφορα στις επιδοσεις! πραγματικα οσες φορες ξαναδουλεψα σκετη βενζινη μου κακοφανηκε παρα πολυ!!!! σκεφτομουν να βαλω υγραεριο και τωρα εχω αλλάξει γνωμη.
για περισσοτερα δες το βιντεο :
http://www.youtube.com/watch?v=jx7MkTbiqLI
και πολλες φωτος και σχεδια εδω στο album :
http://s180.photobucket.com/albums/x...rosGT/corolla/
επισης ξεχασα να πω γεννητρια παλμων και αμπερομετρο τα πηρα απο ebay, και τα δοχεια τα εφτιαξα μονος μου καθως και τις στηριξεις, τα διαφανα δοχεια χωρις ταπες κτλ ειναι κατι ετοιμα κομματια απο ενα μαγαζι με ενυδρεια ειναι στομια ελεγχου PVC που ελεγχουν τα νερα στα συντριβανια κτλ. Εχει ομως ετοιμα ο hydrofuelsys σε καλη τιμη. Κατι εξαρτηματακια κτλ εχει και ο
www.smart-cover.gr στην Θεσσαλονικη και στελνουν με courier!
Επισης να σου πω πως αν ειναι να πας και να παρεις απο Ελλαδα αυτο το συστημα σαν το δικο μου (σχεδον) γιατι ολοι ελειπες τα δινουν με 800-1000+ ευρω που τα πουλανε, δωσε λιγα παραπανω να βαλεις υγραεριο που εχεις μεγαλυτερες διαφορες στην μειωση καταναλωσης-κοστους! αν ειναι να βαλεις συμφερει μονο να φερεις απεξω οπως εκανα εγω τα βασικα ωστε να σου παει στα μισα χρηματα! φαντασου τα σωληνακια που εβαλα ειναι ειδικα στις υψηλες θερμοκρασιες 200 βαθμους!!! 7 ευρω το μετρο!!! αυτα που βαζουν οι αλλοι εδω τα διαφανα ειναι υγρων τροφιμων για 60 βαθμους κατω απο 1 ευρω εχει το μετρο! οι περισσοτεροι δεν βαζουν γεννητρια παλμων και ουτε ψηφιακο αμπερομετρο! αυτα.... αν θες κατι αλλο με ρωτας.