Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GEORGE N.
Πραγματικα ο χρονος στο 400αρι ειναι κορυφη.
Οσο αναφορα τα χωνια πιστευεις δηλαδη οτι ειναι καλυτερα με κλειστο το κουτι ή ανοιχτα τελειως??
Εγω για παραδειγμα στο δικο μου 20ν blacktop εχω φτιαξει χωνια 75mm και σε δυναμομετρηση εδειξε 158hp στροφαλο περιπου 130+hp τροχο χωρις τπτ αλλο ουτε προγραμμα για να δουλεψουν. Δεν εχω δει να κρεμαει στα χαμηλα.
Απο την αλλη πιστευω οτι με κλειστο φιλτροκουτι και μαμα χωνια(τα πλαστικα) βγαζει λιγοτερα απο 158hp.
Απο μπουζι ειχα βαλει τα Denso IK22 και δεν ειδα να δουλευει στα χαμηλα σωστα το αυτοκινητο. Μου ειπαν βεβαια οτι ειναι πολυ ψυχρα και θελει το πολυ ΙΚ20.
O mines ecu σε τι τιμη παιζει??
Σορι για τις ερωτησεις. Αν χαλαω το θεμα του φιλου με τις ερωτησεις ας μετφερθουν σε καποιο αλλο.
Ευχαριστω.
|
Απο χρόνους γυροφέρνω από 14:85 μέχρι 15:20. Θα ξαναδοκιμάσω τώρα που θα πάω στη Κύπρο στη πίστα της Άχνας.
Χωρίς εγκέφαλο, θα σου έλεγα να έχεις κλειστό το κουτί με τα χωνιά. Νομίζω ομως τα δικά σου δύσκολα θα μπουν, λόγο του μήκους τους.
Επίσης, το αμάξι σου δεν κρεμμαέι στα χαμηλά, γιατί απλούστατα όσο μεγαλύτερα είναι τα χωνία σε μήκος, κερδίζεις στα χαμηλά, και χάνεις στα ψηλά. Με 30mm χωνιά, χάνεις στα χαμηλά, και κερδίζεις στα ψηλά.
Σημείωσε όμως, ότι αυτό εξαρτάται από όλες τις μετατροπές σου. Για παράδειγμα, εγώ με τον κόφτη στις 8500rpm, και με το χταπόδι 4-2-1 και το ελαφρύ βολάν,ευνοούμε με τα κοντά χωνιά.
Δεν έχω δουλέψει ΙΚ22 στο αμάξι μου, αλλά από ότι ξέρω, δουλεύουν με τα μοτέρ μας καλά. Είναι αλήθεια πιο ψυχρά από ΙΚ20.
Για τον Mine's πλήρωσα αρκετά λευτά.. Γύρω στα 1200 ευρώ πριν 3 χρόνια (ίσως και περισσότερο). Τώρα νομίζω είναι ακόμη περισσότερα. 'Εχω ακόμη ενα εγκέφαλο με τσιπ που έτρεχε στους αγώνες ΑΕ111 Ν1, από την CERUMO. Αυτός δεν έχει καν κόφτες στις ταχύτητες! χαχαχα!
Όταν θα βάλω τους εκκεντροφόρους, θα δώ ποιο απο τους 2 θα κρατήσω, και ο άλλος μάλλον πάει για πώληση, αν βρώ ένα καλό και λογικό ποσό.