εγώ το μόνο που έκανα ειναι στο τροπετο starlet gt στην αυλή ενός φίλου που καποτε ειχε και αυτος πριν επίσης το κανει τροπέτο να ξηλωσουμε το αμάξι και να το κανουμε βίδες, οπότε για να κατεβάσουμε το μοτερ, βγάλαμε πρώτα τις βαλβολίνες του σασμαν και μετά επειδή δεν είχα αεροκλειδο προσπαθουσα με μεγάλη καστανια να λύσω στα άκρα τα παξιμάδια των ημιαξονίων! ήταν πολύ δύσκολο δεν γυρνουσαν με τπτ! τελικά έβαλα μια σωληνα 1 - 1,5μετρο μακρια 1 ίντζα μέσα στην προέκταση (λοστο) καστάνιας και την χτυπουσα με το ποδι μου αποτομα! τελικά τα ξεβίδωσα! μια εβδομάδα ομως με πονούσε η μέση μου!!! μετα από αυτό εγώ ξηλωσα εντελώς τα ακρα, δλδ ξήλωσα και τα ακρόμπαρα από το άκρο, την ζαμφορ και φυσικά τις 2 βίδες που συγκρατούν το αμορτισερ στο ακρο. Ετσι εχουμε ελευθερο το ημιαξόνιο. Στον εξωτερικό μπιλιοφόρο μπορείς απλά να αλλάξεις την φουσκα λυνοντας την ασφαλεια που εχει, αν εχει βγει από πάνω το ακρο τοτε μπορεις να την αλλαξεις! αλλα θελει καθαρισμα, ειδικο γραφιτουχο γρασσο που οπου πεσει και πασαλυφτει τα κανει ολα χαλια και καθαριζει εξαιρετικά δυσκολα! αν θες να αλλαξεις και μπιλιοφορο που δεν το εχω κανει, πρεπει να βγαλεις και μια ασφαλεια και θελει ειδικη πενσα γιατι ειναι σε δυσκολο σημείο! Δλδ αυτό που θες να κανεις εχει αρκετη δυσκολια και ειδικα ΑΝ δεν εχεις αεροκλειδο καλύτερα να πας σε μαστορα! και φυσικά μετα δεν γλιτωνεις και την ευθυγραμμιση!
Y.Γ Marie50 το video που δειχνεις ειναι για μπαλακι ψαλιδιου αυτό ειναι το ball joint και οχι για φουσκα μπιλιοφορού και τον ιδιο!
Πηγαινετε εδώ :
http://www.pi-schools.gr/lessons/tee/mechanical/ και κατεβαστε το αρχειο που λεει εργαστηριακος οδηγος (Μηχανων και συστηματων αυτοκινητου) έχω το κανονικό βιβλίο και λεει μέσα τα πάντα! και φυσικά και πως αλλαζουμε μπιλιοφορους-φουσκες και ημιαξονια!