Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
|
|
|
15-12-10, 21:28
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panagiotisfx
1η απορια:Επιασα τα πιο λιγα αλογα σε σχεση με τους αλλους 2 υπερκυβισμενους αλλα το δυναμογραμμα σταματαει στις 6500 στροφες ενω δειχνει να εχει ανοδικη πορεια η καμπυλη και να εχει να δωσει λιγο ακομη αφου κοφτη εχω στις 6800 περιπου.
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Οσον αφορα το πρωτο που λες οντως ειναι αρκετα περιεργο που στο κοβει στις 6500...
|
Παράθεση:
Ναι κανει τα κολπα της η Corolla μου.Παντως βλακεια που δεν ειχε το δυναμογραμμα και 7000 στροφες...
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Χρηστος
παναγιωτη μ@λ@κιες σου εχουν κανει στο διαγραμμα, σε κοβει περιπου στις 6500 και δεν φαινεται που επεμβαινει ο κοφτης λογικα εχεις και αλλα αλογα
|
Βασικά, και ο panagiotisfx και ο Gorillas έχουν μέτρηση στη δυναμομέτρηση μέχρι 6500στρ. Η εκτύπωση δίνει ενδείξεις ανά 500 στρ. Άρα, εάν και οι δύο κόφτιασαν στις 6800 ή 6900στρ. τότε δεν έχουν ένδειξη μεγαλύτερη των 6500στρ. Ο λόγος που προφανώς ο madvinegar έχει μέτρηση και στις 7.000στρ. είναι γιατί ακόμα δεν είχε βαρέσει κόφτη...
Κάτι ήξερε τελικά ο mad που έλεγε για το made in Japan Corolla του... Βαράει 7άρες λέμε το ιαπωνεζάκι του...!!!
15-12-10, 21:42
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Βασικά, και ο panagiotisfx και ο Gorillas έχουν μέτρηση στη δυναμομέτρηση μέχρι 6500στρ. Η εκτύπωση δίνει ενδείξεις ανά 500 στρ. Άρα, εάν και οι δύο κόφτιασαν στις 6800 ή 6900στρ. τότε δεν έχουν ένδειξη μεγαλύτερη των 6500στρ. Ο λόγος που προφανώς ο madvinegar έχει μέτρηση και στις 7.000στρ. είναι γιατί ακόμα δεν είχε βαρέσει κόφτη...
Κάτι ήξερε τελικά ο mad που έλεγε για το made in Japan Corolla του... Βαράει 7άρες λέμε το ιαπωνεζάκι του...!!!
|
Ναι εγω κοφτιαζω στις 6800 η αληθεια ειναι.Εχεις δικιο...Ειδες αμα εχεις παιδια που ξερουν!Εγω πρωτη φορα ανεβηκα δυναμομετρο και γενικα πηγα σε δυναμομετρηση.Σαν 1400αρης δεν ασχοληθηκα ποτε μου.Του Μιχαλη ειναι πιο "κοντα" σε 1ΖΖ που κοφτιαζει στις 7100 οποτε ισως γι'αυτο εγινε αυτο.
|
|
|
|
16-12-10, 00:23
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Χρηστος
παναγιωτη μ@λ@κιες σου εχουν κανει στο διαγραμμα, σε κοβει περιπου στις 6500 και δεν φαινεται που επεμβαινει ο κοφτης λογικα εχεις και αλλα αλογα οχι και πολλα ομως,το καλυτερο ειναι να κανεις αυτο που ειπες(100αρα-dyno again) και αυτη την φορα με σωστο χαρτι.
|
Χρηστο ετσι οπως τα λες ειναι!ΚΑΚΩΣ σου εκοψε την μετρηση Παναγιωτη!Ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ οτι υπαρχει ανοδικη πορεια!Επισης παιδια μην συγκρινεται απαραιτητα τις στροφες του ενος αμαξιου με του αλλου γιατι μπορει να υπαρχουν διαφορες στις στροφες μεγιστης ισχυος και οι λογοι μπορει να ειναι πολλοι οπως διαφορα στο σεταρισμα των στροφων απο αμαξι σε αμαξι on dyno απο διαφορετικα ζαντολαστιχα και χιλια δυο αλλα!Οποτε πρεπει σιγουρα να το ΞΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ και δεν κοβει την μετρηση μονο στον κοφτη αλλα οπου θελει!
Εγω εχω κοφτη στις 7000(προγραμμα για ανυπαρκτα εκκεντροφορια) αλλα επειδη χανω αρκετη δυναμη πανω απο τις 6000 (μεγιστη ισχυ στις 5500 μολις) του ειπα να το κοψει στις 6500!Οποτε υπαρχει μια συγχυση!
Μητσο Thanks για τις μετρησεις μου!Αν μου τις εκτυπωνες κιολας θα σου ημουν ευγνωμων!
Α!Δεν ξερω αν ειδατε και την ροπη μου παιδια σε συγκριση με τους υπερκυβισμενους αλλα καλα τα παει το 16αρι μου!Ιδιως με του Παναγιωτη εχουμε λιγοτερο απο μισο κιλο διαφορα αν και του Παναγιωτη η ροπη ειναι πολυ περιεργη,ανεβαινει ,κατεβαινει και ξαναανεβαινει!Πολυ περιεργο!Κατι γινεται!Ελεγξτε τις συμπιεσεις σας λογω εμβολων γιατι η ροπη ειναι και απο συμπιεση εξαρτωμενη!
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannis gt : 16-12-10 στις 00:29.
Αιτία: Προσθεση
|
|
|
|
16-12-10, 01:11
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt
Χρηστο ετσι οπως τα λες ειναι!ΚΑΚΩΣ σου εκοψε την μετρηση Παναγιωτη!Ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ οτι υπαρχει ανοδικη πορεια!Επισης παιδια μην συγκρινεται απαραιτητα τις στροφες του ενος αμαξιου με του αλλου γιατι μπορει να υπαρχουν διαφορες στις στροφες μεγιστης ισχυος και οι λογοι μπορει να ειναι πολλοι οπως διαφορα στο σεταρισμα των στροφων απο αμαξι σε αμαξι on dyno απο διαφορετικα ζαντολαστιχα και χιλια δυο αλλα!Οποτε πρεπει σιγουρα να το ΞΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ και δεν κοβει την μετρηση μονο στον κοφτη αλλα οπου θελει!
Εγω εχω κοφτη στις 7000(προγραμμα για ανυπαρκτα εκκεντροφορια) αλλα επειδη χανω αρκετη δυναμη πανω απο τις 6000 (μεγιστη ισχυ στις 5500 μολις) του ειπα να το κοψει στις 6500!Οποτε υπαρχει μια συγχυση!
Μητσο Thanks για τις μετρησεις μου!Αν μου τις εκτυπωνες κιολας θα σου ημουν ευγνωμων!
Α!Δεν ξερω αν ειδατε και την ροπη μου παιδια σε συγκριση με τους υπερκυβισμενους αλλα καλα τα παει το 16αρι μου!Ιδιως με του Παναγιωτη εχουμε λιγοτερο απο μισο κιλο διαφορα αν και του Παναγιωτη η ροπη ειναι πολυ περιεργη,ανεβαινει ,κατεβαινει και ξαναανεβαινει!Πολυ περιεργο!Κατι γινεται!Ελεγξτε τις συμπιεσεις σας λογω εμβολων γιατι η ροπη ειναι και απο συμπιεση εξαρτωμενη!
|
Γιαννη δεν με πειραζει φιλε μου να βγαλω πιο ακριβη αποτελεσματα και να ανεβω 3-4 αλογα π.χ..Αλλωστε αν ανεβω σε αλλο δυναμομετρο μπορει να τα ξαναχασω.Αν θα ξανανεβω θα βαλω 100αρα βενζινη για να μην με κραταει χαμηλα το Map Sensor μιας και ειμαι απρογραμματιστος για να δω ποσο χαμηλα με κραταει και τι καμπυλες θα εχω αφου κανονικα το δικο μου μοτερ επρεπε να δουλευει με 100αρα λογω συμπιεσης.Τις καμπυλες ηθελα να δω πιο πολυ και τις ειδα...Καλυτερα θα ηταν να μαζεψω τα 450 ευρω που χρειαζονται για να το βαλω.Εκει κατεληξα.
Τωρα αυτο με τη ροπη ειναι οντως περιεργο...Τρελο μοτερ μαλλον!χααχχααχαχ
|
|
|
|
16-12-10, 01:14
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Παράθεση:
Γιαννη δεν με πειραζει φιλε μου να βγαλω πιο ακριβη αποτελεσματα και να ανεβω 3-4 αλογα π.χ..Αλλωστε αν ανεβω σε αλλο δυναμομετρο μπορει να τα ξαναχασω.Αν θα ξανανεβω θα βαλω 100αρα βενζινη για να μην με κραταει χαμηλα το Map Sensor μιας και ειμαι απρογραμματιστος για να δω ποσο χαμηλα με κραταει και τι καμπυλες θα εχω αφου κανονικα το δικο μου μοτερ επρεπε να δουλευει με 100αρα λογω συμπιεσης.Τις καμπυλες ηθελα να δω πιο πολυ και τις ειδα...Καλυτερα θα ηταν να μαζεψω τα 450 ευρω που χρειαζονται για να το βαλω.Εκει κατεληξα.
Τωρα αυτο με τη ροπη ειναι οντως περιεργο...Τρελο μοτερ μαλλον!χααχχααχαχ
|
Ναι συμπιεση = 100αρα!Ετσι πανε αυτα!Αλλα και σε συνδυασμο με προγραμμα θα εισαι αλλου κυριως απο ΡΟΠΗ οπως του Νικου(GORILLA)!
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
|
|
|
|
16-12-10, 09:06
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Ναι κανει τα κολπα της η Corolla μου.Παντως βλακεια που δεν ειχε το δυναμογραμμα και 7000 στροφες...Δειχνει σα να θελει να σκαρφαλωσει κι αλλο σε σχεση με τα αλλα υπερκυβισμενα που μετα τις 6100 πεφτετε...Το τι κραταω μεχρι κοφτη την ροπη ψηλα τι σημαινει;Ειναι κακο ή καλο;
Αμα δεν σου ειναι κοπος φιλε μου ναι θα το θελαμε πολυ!
|
Ο κόφτης στα 4zz είναι στις 6500-6600 και εγώ τον έχω ανεβάσει στις 6900. Αυτό είπε ο ανδριανάκης που ξέρει. Γενικά από όταν είχα το apexi rev speed , είχα παρατηρήσει ότι ο κόφτης δεν ήταν πάντα ο ίδιος. Μπορεί να σταμάταγε στις 6600 αλλά είχε δείξει και 6800.
Παράθεση:
Θεωρώ ότι από τα παρακάτω διαγράμματα βγαίνουν σαφή συμπεράσματα...
|
Ευχαριστούμε πολύ. Τα διαγράμματα είναι άψογα.
Πάντως σαν δύναμη δεν έχουμε καμιά ιδιαίτερη διαφορά. Μια λίγο πιο γεμάτη καμπύλη χωρίς κοιλιές.
Οι διαφορά μας η μεγάλη είναι στην ροπή.
Άμα παρατηρήσετε η ροπη μου είναι 16+ από τις 2500 έως τον κόφτη. Γενικά η καμπύλη είναι αρκετά πιο στρωτή.
Παναγιώτη χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα. Θα σου κάνει τεράστια διαφορά.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 16-12-10 στις 09:23.
Αιτία: Συγχώνευση ποστ
|
|
|
|
16-12-10, 09:36
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt
Εγω εχω κοφτη στις 7000(προγραμμα για ανυπαρκτα εκκεντροφορια)
|
Νομιζω ειχες και 100αρα βενζινη + ενισχυτικο αν θυμαμαι καλα Γιαννη, σωστα? ΑΝ ειχαμε βαλει και εμεις 100αρα και ενισχυτικο πιστευω πως η ροπη μας θα ηταν ακομα πιο πανω.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Gorillas
Ο κόφτης στα 4zz είναι στις 6500-6600 και εγώ τον έχω ανεβάσει στις 6900.
|
Με OBD που εχω μετρησει το δικο μου εχω μέτρηση οτι ο κοφτης φτανει κατι πανω απο 6950.
Δεν εχω λογο να πω ψεματα. Περιμενω στις γιορτες να μου φερει πισω ο Ranger το OBD και θα το γραψω και σε καμερα.
Παράθεση:
|
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madvinegar : 16-12-10 στις 09:42.
|
16-12-10, 09:39
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Gorillas
Ευχαριστούμε πολύ. Τα διαγράμματα είναι άψογα
|
Έχω φτιάξει άλλα δύο διαγράμματα (ένα ροπής και ένα ιπποδύναμης) που θεωρώ ότι θα έχουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον...!!! Θα τα ανεβάσω λίγο αργότερα για να μην χαλάσω τη κουβέντα που έχει μεγαλύτερη σημασία και αφορά τις μεταξύ σας διαφορές ως υπερ/νοι...
Πάντως φαίνεται ότι ο Νίκος είναι, όχι απλά καλύτερος παντού σε απόλυτα νούμερα, αλλά και πολύ πιο ομαλός και σωστός σε όρους καμπυλών ροπής και δύναμης. Αυτό νομίζω είναι το σημαντικότερο κέρδος του προγράμματος, το κόστος του οποίου θεωρώ ότι δεν είναι απαγορευτικό. Και η σχέση τιμής-βελτίωσης υπερ/νου είναι πολύ καλή. Εγώ εάν ήμουν υπερ/νος, θα το έβαζα σίγουρα...
16-12-10, 09:49
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Παράθεση:
Εγώ εάν ήμουν υπερ/νος, θα το έβαζα σίγουρα...
|
Εγω απο την αλλη ενω το ψιλοείχα στο μυαλό μου να βαλω προγραμμα τωρα σκεφτομαι να το αφησω οπως ειναι...
Καταρχην για να βαλω προγραμμα πρεπει να αλλαξω και μπεκ (ωστε να εχω τα μαξιμουμ οφέλη?) ή τα μπεκ επαρκουν?
Επισης ο Νικος φοραει και εκκεντροφορο και εχει αλλαξει και σωληνα εξατμισης.
Δεν ξερω αν θελω να μπω στην διαδικασια και τα εξοδα και το τρεξιμο να κανω ολα αυτα για να κερδισω 5-6 άλογα παραπανω και 1 κιλο ροπης. Το καταλαβαινω ότι ειναι σε όλο το φασμα των στροφων η διαφορα (και οχι απλα στο τελικο νουμερο), αλλα μιας και βλεπω πως δουλευει μια χαρα το μοτερ οπως το εχω, δεν εχω αυτη την "ανησυχία" να το γαργαλίσω, τουλάχιστον άμεσα...
|
16-12-10, 10:59
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Με OBD που εχω μετρησει το δικο μου εχω μέτρηση οτι ο κοφτης φτανει κατι πανω απο 6950.
Δεν εχω λογο να πω ψεματα. Περιμενω στις γιορτες να μου φερει πισω ο Ranger το OBD και θα το γραψω και σε καμερα.
|
Δεν είπα οτι λές ψέματα ρε mad. Παράξενο δεν είναι; Τί γίνεται ρε αδερφε; Στην τύχη μας βάζανε τους κόφτες;
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
Θέμα |
Δημιουργός |
Forum |
Απαντήσεις |
Τελευταίο Μήνυμα |
Dyno-day :-p |
Marios50 |
Videos |
3 |
23-12-10 01:37 |
Dyno day |
toyota mania |
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ |
42 |
17-04-10 19:37 |
My first dyno |
gio911 |
TOYOTA COROLLA T-SPORT |
19 |
02-12-09 00:52 |
Dyno |
toyota mania |
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ |
11 |
24-11-09 17:18 |
Dyno Day |
turbakias!!! |
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ |
23 |
09-04-05 04:14 |
Page generated in 0,20652509 seconds (82,49% PHP - 17,51% MySQL) with 46 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:29. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|