Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από black_savior
Καλησπερα παιδια
Ανοιγω ενα καινουριο θεμα,μηπως και λυσω την απορια μου.Τι καταναλωση εχετε μεσα στην αθηνα?Τα περισσοτερα χλμ που εχω ειναι στην αθηνα και καταναλωση 12λ/100κμ ,με αλλαγες ταχυτητας οταν αναβει το βελακι και ποτε δεν ξεπερνω τις 3500 στροφες.Γενικα πιο οικονομικα δεν μπορω να παω.Εχω το 1.6 με τα 124 αλογα.Η αληθεια ειναι πως δεν μου αρεσει αυτο το νουμερο.Ενταξει δεν περιμενω τιποτα 9αρια αλλα οχι και 12..
|
Για συγκριση και μονο: το δικο μου
1.4 ΖΖΕ με 65000+ Κm μεσα στην πολη "καιει" 7.5l lt/100Km μετρημενο ( >560Κm με 42 lt) σε 15 περ. ωρες οδηγησης(MΩΤ = 37Km/h). H οδηγηση σε ενδιαμεσες στροφες , οχι σπασιματα .Ο υπολογιστης ταξιδιου για τον ιδιο υπολογισμο δειχνει 7.0lt/100Km...δηλαδη περιπου 7% λιγοτερο απο οσο καιει...
Αν θες κανε την εξης δοκιμη και πες μας: στο επομενο γεμισμα βαλε τοση βενζινη ωστε να μην παιρνει αλλη. Κανε 500Km και ξαναβαλε με τον ιδιο τροπο. Δες ποση βενζινη εβαλες. Κανε την πραξη 100/500 x τα λιτρα που εβαλες και θα βγαλεις την καταναλωση σου ανα 100Km. Συγκρινε την με αυτα που λεει ο υπολογιστης. Εχει διαφορα? Κανε ξανα το διο καποια αλλη στιγμη εκτος πολης. Ειναι σημαντικο να κανεις το ξαναγεμισμα μετα απο 500 και οχι λιγοτερα Km .
καλα χιλιομετρα , ειμαι σιγουρος οτι θα το ευχαριστηθεις