Εγώ ήρθα πολύ κοντά στη προηγούμενη hatchback Corolla 1.6, αλλά όταν έφθασε να έχει διαφορά 1εκ. δρχ. (3.000 Ευρώ για τους νέους) με την BMW Compact, που είχε προσφορά το a/c, πήγα στην BMW. Είχαν ίδιο σχήμα από το πλάι κατά 99% !!!
7 χρόνια αργότερα βγήκα κάπως βιαστικά στην αγορά γιατί χρειαζόταν νέο αυτοκίνητο στην οικογενεια. Η μόνη εφικτή αναθάθμιση ήταν να πάω σε hot hatchback. H TS προέκυψε μετά από κλήρωση (!) με Leon 1.8T (180 ίπποι) και Alfa 147 2.0 (150 ίπποι). Το Leon δύναμη και κράτημα, η 147 ομορφιά, η TS εκρηκτικό χαρακτήρα και καινοτομία κινητήρα και αναμενόμενη ποιότητα Toyota.Αλλά ήταν το μόνο που δεν είχα βρεί να δοκιμάσω ! Μέτρησε και το πρώτο συγκριτικό των 4Τ με Type R και Audi 1.8T, όπoυ αν δείτε τα νούμερα λίγο υπολείπεται του Type R που ήταν 2-λιτρο: φόροι, ασφάλιστρα, +5.000 ακριβώτερο ενώ σε όλη την Ευρώπη ήταν μάλλον φθηνώτερο της TS.
http://library.techlink.gr/4t/articl...3&article=8017
Είμαι σίγουρος ότι ήμουν τυχερός στην κλήρωση! Βέβαια, η Corolla δεν είχε την ποιότητα κατασκευής που νόμιζα (άλλο θέμα η αξιοπιστια) και σπάστηκα άσχημα όταν από την 3η ημέρα άρχισαν τριξίματα στο ταμπλώ που δεν διορθώνονταν για πάνω από 1 χρόνο !!!
Σήμερα που κλείνει τα 6 χρόνια νομίζω είναι στην εντέλεια, πολύ καλύτερη από ετοιμοπαράδοτη!