Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι! |
|
|
25-03-09, 15:07
|
|
|
|
Περιοχή:
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Φθηνα την γλυτωσες Νικο.Μπορουσαν να σε βαλουν να πληρωσεις πολλα περισσοτερα.
Θα συμφωνησω και γω με την σειρα μου με τον Πανο που εχει απολυτο δικιο
my page
|
25-03-09, 16:36
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
θεσ/νικη
|
|
η περιοχη που με σταματησαν ειναι μπροστα στο city gate της θεσ/νικης που ειναι δρομος με 3 λωριδες κυκλοφοριας και προεκταση της εθν. οδου θεσ/νικης-αθηνας θεωρω λοιπον γελοιο να υπαρχουν τετοιες πινακιδες με τετοια ορια εν ετη 2009 που ολα τα αυτοκινητα τα 50 χαω τα ξεπερνουν με πρωτη ταχυτητα οπως θεωρω επισης γελοιο να πληρωνουμε τα κερατα μας ταχα για δρομους και οι δρομοι να ειναι σκετο δραμα να σου βαζουν ταμπελες με ορια ταχυτητας ποδηλατου και οταν γινει ατυχημα ''υπερβολικη ταχυτητα''λενε οχι υπερβολικη αδιαφορια καποιων που τα τρωνε μαζι με τους εργολαβους αυτα ελεγα και στους μπατσους εχθες και κουνουσαν το κεφαλι τους
|
|
|
|
25-03-09, 17:34
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από johnboy
γιατι αυτοι που θα τραυματιστουν επειδη δεν φορουσαν ζωνη η κρανος θα νοσηλευτουν με χρηματα που φορολογηθηκα εγω κ εσυ!
δεν γουσταρω να πληρωσω, εστω και με αυτην την μορφη, εξοδα νοσηλειας για κανεναν αστροφο που δεν φοραει ζωνη. υποχρεωτικη για μενα. αν σε χαλαει ρε φιλε η ζωνη, πανε με τα ποδια!
|
Τότε, σε πρώτη φάση, η μη χρήση ζώνης ή κράνους να τιμωρείται με αφαίρεση διπλώματος για 2 μήνες και πρόστιμο 1000€. Σε περίπτωση υποτροπής, τα διπλάσια. Και την τρίτη φορά, αφαίρεση διπλώματος δια βίου και πρόστιμο 10000€.
Πιο ρηξικέλευθη πρόταση:
Οι τραυματίες τροχαίων ατυχημάτων που δεν φορούσαν ζώνη ή κράνος, να μη νοσηλεύονται ή να πληρώνουν τα νοσήλια από την τσέπη τους οι συγγενείς τους και μόνο χωρίς συμμετοχή των ασφαλιστικών φορέων!
-
Πάντως, η γελοιότητα των ορίων είναι απίστευτη, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι τα 50 km/h τα πλησιάζουν -αρκετά- κάποιοι δρομείς ταχύτητας των 100m (ντοπαρισμένοι ή όχι).
Πάνος.
ΥΓ: Τα παιδιά, Νίκο, είχαν βγει για είσπραξη και ήσουν αρκετά άτυχος να περνάς από την περιοχή την ώρα που είχε βγει το εισπρακτικό κλιμάκιο...
|
25-03-09, 19:16
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Εντάξει, τότε ας μη φορά κανένας ούτε κράνος ούτε ζώνη κι ας πηγαίνει σαν βολίδα ακόμα και μέσα στα στενά, μιας και υπέρτατο αγαθό θεωρεί την απόλαυση της ταχύτητας
Πριν 15 χρόνια με τη μηχανή χτύπησα ένα πιτσιρίκι, 6-7 χρόνων ήταν, και του έσπασα και τα δυο του πόδια...
Πραγματικά ράγισε η ψυχή μου όταν το είδα, και τρόμαξα όταν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το είχα σκοτώσει.
Άμα σας τύχει η στραβή παλικάρια, θα το κουβαλάτε το βάρος μια ζωή...
Προφανώς δε σας έχει τύχει ποτέ η στραβή, και πετάτε τις εξυπνάδες σας...
|
|
|
|
25-03-09, 19:22
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Για καθίστε ρε παιδιά... Ο nikos carina δεν πήγαινε με 70 ή 80 χλμ. σε δρόμο με όριο 50 χλμ. Πήγαινε με 110!!! Δηλαδή 110 του έγραψε το ραντάρ της αστυνομίας, το δικό του κοντέρ θα έγραφε καμιά 120ριά... Τι σημασία έχει στην συγκεκριμενη περίπτωση εάν το όργανα της τάξης είχαν βγει για εισπρακτικούς ή άλλους λόγους; Μιλάμε για υπερδιπλάσια από το όριο ταχύτητα!!!
Και σε όλα σχεδόν τα παραπάνω posts είδα να αναφέρονται μόνο πόσο λάθος κάνουν τη δουλειά τους η τροχαία και τα όργανα αυτής, πόσο λάθος κάνουν τη δουλειά τους αυτοί που νομοθετούν, πόσο άσχημα κάνουν τη δουλειά τους αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την οδική ασφάλεια... Εντάξει, όλα αυτά τα ξέρουμε λίγο-πολύ... Το πόσο λάθος οδηγούμε πολλοί από εμάς και προκαλούμε τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα θα το σκεφτεί κανεις; Το τι πρέπει εμείς σαν οδηγοί να κάνουμε με τις υπάρχουσες οδικές συνθήκες θα το σκεφτεί κανείς;
Υ.Γ.: Για την αποφυγή παρεξηγησεων, δεν είμαι ούτε αστυνομικός, ούτε πολιτικός...
|
|
25-03-09, 20:55
|
|
|
|
Περιοχή:
Papagou/Athens
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Για καθίστε ρε παιδιά... Ο nikos carina δεν πήγαινε με 70 ή 80 χλμ. σε δρόμο με όριο 50 χλμ. Πήγαινε με 110!!! Δηλαδή 110 του έγραψε το ραντάρ της αστυνομίας, το δικό του κοντέρ θα έγραφε καμιά 120ριά... Τι σημασία έχει στην συγκεκριμενη περίπτωση εάν το όργανα της τάξης είχαν βγει για εισπρακτικούς ή άλλους λόγους; Μιλάμε για υπερδιπλάσια από το όριο ταχύτητα!!!
Και σε όλα σχεδόν τα παραπάνω posts είδα να αναφέρονται μόνο πόσο λάθος κάνουν τη δουλειά τους η τροχαία και τα όργανα αυτής, πόσο λάθος κάνουν τη δουλειά τους αυτοί που νομοθετούν, πόσο άσχημα κάνουν τη δουλειά τους αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την οδική ασφάλεια... Εντάξει, όλα αυτά τα ξέρουμε λίγο-πολύ... Το πόσο λάθος οδηγούμε πολλοί από εμάς και προκαλούμε τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα θα το σκεφτεί κανεις; Το τι πρέπει εμείς σαν οδηγοί να κάνουμε με τις υπάρχουσες οδικές συνθήκες θα το σκεφτεί κανείς;
Υ.Γ.: Για την αποφυγή παρεξηγησεων, δεν είμαι ούτε αστυνομικός, ούτε πολιτικός...
|
Επιτέλους!
+1!
|
|
25-03-09, 21:21
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
φτηνά την γλίτωσες όντως! πάλι καλά! εγώ γενικά δεν τρέχω πολύ, αλλά όταν πηγαίνω εξοχικό λόγω ότι ειναι και 37χλμ στην Μαραθώνος το πατάω λιγάκι. Δλδ εκεί στις ευθείες μέχρι 120 τώρα με την corolla, παλιότερα με το starlet τα 160+ τα είχα για κολατσό. Η πινακίδα λέει μου φαίνεται 60. Συμφωνώ και εγώ ότι δεν πρέπει να τρέχουμε κτλ κτλ και μου έχει τύχει να πεταχτούν πεζοί καμιά δυό φορές και με πηγε αίμα και όταν είμαι στα σημεία με κατικοιμένες περιοχές πάω σιγά και εκεί που είναι χωράφια τρέχω ποιό πολύ. Προσπαθώ όσο γίνεται να μη τρέχω, αλλά ρε παιδιά δεν γίνεται σε λεωφόρο με turbo αμάξι να πηγαίνεις με 50!!! έλεος! με την 1η συνέχεια θα ειμαι? δεν λέω σε καμιά περίπτωση να πηγαίνουμε με 120+ αλλά τα 80-100 καλά θα ήταν για τέτοιους δρόμους πιστεύω. Με 50 πάνε τα παπάκια και μας περνάνε κιόλας. Και πάντα για τα ατυχήματα (σχεδόν πάντα) φταίει η ταχύτητα, αν δεν τρέχουμε προλαβαίνουμε. Α! και μη μου πει κανείς ότι πάει με όσο λένε οι πινακίδες! γιατί θα γίνει πινόκιο!
|
|
|
|
25-03-09, 21:38
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
|
+1000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
25-03-09, 21:54
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
και εγώ συμφωνώ, αλλά κακά τα ψέματα, το θέμα είναι ότι όλοι πάμε παραπάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας, περνάμε απρόσεχτα τα stop, περνάμε μερικά κόκκινα και μερικά πορτοκαλιά, δεν προσέχουμε καθόλου πολλές φορές, γιαυτό και γίνονται αυτά που γίνονται. Σε άλλες πόλεις οι μεγάλες λεωφόροι είναι όσο γίνεται μακριά από κατοικημένες περιοχές και έχουν ποιό μεγάλα όρια ταχύτητας. Εδώ έτσι που είναι, που να πας σε λεωφόρους και μεγάλους δρόμους και ευθείες με 50χλμ! πάντως δεν θα ξεχάσω την παλιά λεωφ.Μαραθώνος με την μία λωρίδα που επί χρόνια έλεγε σε ένα σημείο 30χλμ η πινακίδα (είχε ξεχαστεί από κάτι έργα) και σε ανηφόρα να λέει 70!!! μιλάμε έτσι ήταν επί χρόνια μέχρι μετά να φτιαχτεί με 2+2 λωρίδες. Η στην εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς που μετά από φανάρι στο καπάκι λέει 120!!!! LOL! το οποίο να τονίσω ότι εκτός το φανάρι, είναι δίπλα σε κατοικημένη περιοχή και υπάρχουν και διαβάσεις πεζών. Νομίζω τώρα τα έχουν αλλάξει. Υπάρχουν και λάθος πινακίδες σε μερικά σημεία τι να κάνουμε. shit happens! :Pppppp
|
|
|
|
25-03-09, 23:36
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nikr2007
Εντάξει, τότε ας μη φορά κανένας ούτε κράνος ούτε ζώνη κι ας πηγαίνει σαν βολίδα ακόμα και μέσα στα στενά, μιας και υπέρτατο αγαθό θεωρεί την απόλαυση της ταχύτητας...
...Προφανώς δε σας έχει τύχει ποτέ η στραβή, και πετάτε τις εξυπνάδες σας...
|
Να υποθέσω πως δεν αναφέρεσαι στα γραφόμενά μου, διαφορετικά θα σε παρακαλούσα να επαναλάβεις την ανάγνωσή τους, οπότε σίγουρα δεν θα με περιλαμβάνει το σχόλιό σου.
Όσο για τη στραβή, εμένα μου έχουν τύχει αρκετές στα 22 χρόνια που οδηγώ, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, ευτυχώς. Το περίεργο είναι ότι συνήθως βρίσκομαι να πληρώνω (σε χρήμα, χρόνο και μικρο-νοσηλείες) τη μ@λ@κί@ κάποιου που υπέπεσε σε μία από τις παραβάσεις που ανέφερα σε προηγούμενη δημοσίευσή μου.
Παράθεση:
|
Η συζήτηση περί απόκλισης μεταξύ ορίου ταχύτητας, ταχύτητας κίνησης και τρόπου αστυνόμευσης είναι μακρά και, ενίοτε, ατελέσφορη.
Τα όρια ταχύτητας -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- είναι απομεινάρια μίας ή δύο δεκαετιών πίσω, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (κατά την άποψή μου).
Πιστεύω πως δεν είναι λογικό να μιλάμε για όρια 50 ή 60km/h σε Εθνικές Οδούς για παράδειγμα. Ειδικά αν σκεφτούμε πως τα ίδια όρια ακριβώς βλέπαμε στα ίδια σημεία πριν από 10 και 20 χρόνια! Τότε, όμως, οδηγούσα ένα Hyundai Lantra 1600 του '92 και ένα 131 Mirafiori 1600 TC του '78. Και σήμερα, μία Corolla TS. Η απόσταση που χωρίζει αυτά τα οχήματα, νομίζω πως είναι απίστευτη, έτσι;
Είναι, όμως, προφανές πως όταν βρέχει για παράδειγμα, η ταχύτητα οδήγησης μειώνεται σημαντικά, αφού οι συνθήκες μεταβάλλονται δραματικά.
Για να μην μακρηγορήσω περαιτέρω, θα κλείσω γράφοντας τα εξής:
Ο καλός οδηγός θέτει τα όρια με βάση τις οδηγικές του ικανότητες και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που κινείται, οδηγώντας κάτω από τα όρια αυτά, ώστε να μη θέτει τον εαυτό του και τους άλλους χρήστες του δρόμου σε κίνδυνο.
Από εκεί και πέρα, τα όρια ταχύτητας -ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ- αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα ανύπαρκτου σχεδιασμού, απίστευτης τεμπελιάς και φυγοπονίας καθώς και στοιχεία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον, μιλάνε διαρκώς για μέτρα και για "νέους" ΚΟΚ για τη μείωση των ατυχημάτων, αλλά κανείς μα κανείς δεν ασχολείται με την εκπαίδευση και τα κυκλώματα των αγορασμένων διπλωμάτων για παράδειγμα. Και όλοι αναμασάμε την καραμέλα της υπερβολικής ταχύτητας!
Άλλο ένα πισογύρισμα! Κρίμα...
Πάνος.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
Θέμα |
Δημιουργός |
Forum |
Απαντήσεις |
Τελευταίο Μήνυμα |
Με Φαγανε Μπαμπεσικα!!! |
Anonymous |
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ |
6 |
14-02-05 11:19 |
Page generated in 0,18243003 seconds (83,84% PHP - 16,16% MySQL) with 45 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:15. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|