Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
|
Καθαρισμα Αισθητηρα Αερος |
|
08-09-08, 04:51
|
banned
|
|
Περιοχή:
Μεσογεια
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Καθαρισμα Αισθητηρα Αερος
Καλημερα σε ολους.τον τελευταιο καιρο ειχα προβλημα στο αυτοκινητο.Μετα της 4000 στροφες παρατηρουσα κοψιματα και σαν κατι να κραταγε το αμαξι και ξαφνικα να το αφηνει.Ξαφνικα νασου και το λαμπακι του check.Μετα απο αρκετο διαβασμα εδω στο φορουμ κατεληξα να βγαλω τον αισθητηρα που ειναι μεσα στο φιλτροκουτι και να δω σε τι κατασταση ειναι.πραγματι βγαζω τον πολο το ελυσα και προς εκπληξη μου βλεπω απο μεσα να λειπω μονο εγω.κατευθειαν το καθαριζω καλα με αιθυλικη αλκοολη(το τι βγηκε δεν περιγραφεται)το αφηνω να στεγνωσει καλα το βαζω απανω βαζω τον πολο αναβω το αμαξι και το αφηνω 2-3 λεπτα στο ρελαντι.το βγαζω σε ανοιχτη ευθεια και βλεπω το αμαξι να εχει αλλαξει εντελως.τελος τα κοψιματα,το αμαξι να ανοιγει μπαμ και γενικα ενα αμαξι αγνωριστο.50 χιλιομετρα μεχρι τωρα και για λαμπακι check ουτε λογος.
Θα ηθελα να ρωτησω το εξης.στο αμαξι υπαρχουν 2 αισθητηρες.ενας ροης και ενας ογκου του αερα.με δεδομενο οτι καθαρισα τον εναν στο φιλτροκουτι(ροης) τον αλλον που θα τον βρω?
Να σημειωσω οτι καθαριζω τακτικα το φιλτρο αερος περιπου καθε 7000 χλμ.
Το αμαξι ειναι G6R 1.4 vvt-i του 2001 Με TK φιλτρο.
σας ευχαριστω.
|
08-09-08, 14:40
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
δεν καταλαβα καλα,τι ακριβως ειχε και τον καθαρισες?τοσο μεγαλη διαφορα?εμενα μου το κανει αυτο οταν εχω air condition
|
08-09-08, 15:13
|
banned
|
|
Περιοχή:
Μεσογεια
|
|
Δεν αναβα air condition.αν παρατηρησεις λεω οτι ειχε μεσα πολυ σκονη με αποτελεσμα ο αισθητηρας να δινει λαθος πληροφοριες στον εγκεφαλο και το αμαξι να μην τραβαει σωστα.Γνωριζει καποιος που βρισκεται και ο 2ος αισθητηρας του αερα?καπου μεσα στην πεταλουδα ειναι αλλα δεν ξερω που ακριβως.
|
08-09-08, 16:28
|
|
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Φιλε μου αν ειναι οντως καπου μεσα στην πεταλουδα καλυτερα να μην επεμβεις. Ηθελα κι εγω να κανω καθαρισμο στην πεταλουδα αλλα στην ΤΟΥΟΤΑ μου ειπαν οτι καλυτερα να το αφησω στην υσηχια του, μην γινει καμια στραβη και μετα ψαχνω πως δουλευει.
|
08-09-08, 19:24
|
|
Moderator
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από davarisx
Δεν αναβα air condition.αν παρατηρησεις λεω οτι ειχε μεσα πολυ σκονη με αποτελεσμα ο αισθητηρας να δινει λαθος πληροφοριες στον εγκεφαλο...
|
Η να μην δίνει και καθόλου πολύ πιθανό,αν δεν κάνω λάθος είναι αυτός ο αισθητήρας με το συρματάκι στην μέση? Αν είναι τέτοιος θα είναι μέσα στο MAFM (Mass Air Flow Meter), πιθανολογώ γιατί ο 4Ε FE δεν έχει τέτοιο αισθητήρα, έχει μόνο εναν μέσα στο φιλτροκούτι εναν σαν πλαστικό μου φαίνεται.
|
08-09-08, 19:35
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από davarisx
Θα ηθελα να ρωτησω το εξης.στο αμαξι υπαρχουν 2 αισθητηρες.ενας ροης και ενας ογκου του αερα..
|
Ουσιαστικά αυτό που λές αισθητίρας όγκου είναι αισθητίρας θερμοκρασίας αέρα
08-09-08, 20:39
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Παιδιά μήπως εννοείτε το αισθητήρα οξυγόνου?
http://www.autozone.com/addVehicleId...00c1528006f21f
Ο αισθητήρας που υπάρχει στο φιλτροκούτι πρέπει να είναι αυτός εδώ.
http://www.autozone.com/addVehicleId...00c1528006f23d
Στο repair guide του αισθητήρα οξυγόνου λέει να μην τον πλένεις πάντως. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο ειδικό καθαριστικό για αυτη τη δουλεια ή αν κάνει το καθαριστικό για καρμπυρατέρ. Αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα ας βοηθήσει.
|
08-09-08, 21:03
|
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
ΔΙΑΚΟΠΤΟ
|
|
Μετα τον αισθητηρα υπάρχει η πεταλούδα θέλει και εκεί καθάρισμα με χαρτί και οινόπνευμα και βλέπεις διαφορά.
Απλα να ανοιγοκλείνει πιο ευκολα και να μην υπάρχει μαυρίλα.
Edit by Akis308: Ηλία σε παρακαλώ όχι με κεφαλαία από δω και πέρα.
Εϊναι ενάντια στους κανόνες του forum.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη akis308 : 08-09-08 στις 21:21.
Αιτία: Κεφαλαία.
|
08-09-08, 21:20
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 12 φορές σε 12 μηνύματα
|
|
Ο αισθητηρας Οξυγόνου βρίσκεται στην εξάτμιση και λέγεται "λ".
Για να καθαρίσεις την πεταλούδα βγάζεις τους σωλήνες και ενω το αμαξι δουλευει την ψεκάζεις με σπρει καρμπυρατερ ή φρένων.
Μέσα στο φιλτροκούτι υπάρχει μονο ο αισθητηρας θερμοκρασίας.
Μετά το φιλτροκούτι σε κάποια μοτέρ υπάρχει το air flow (που δεν το λες και αισθητηρα.... Ολόκληρο θηρίο είναι)....
|
08-09-08, 23:21
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
ρε παιδια μου φαινεται απιθανο η σκονη να εμοδιζει τον αισθητηρα(air flow).
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17425203 seconds (82,89% PHP - 17,11% MySQL) with 44 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:53. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|