Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
E 12 ΦΡΕΝΑ & ΑΛΛΑ
Παλιά 17-07-08, 17:27
SPITHAS Offline:
Νεότατος

Μοντέλο: Corolla E12 1,4 pro f/l
Περιοχή: Ραφήνα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
SPITHAS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Unhappy E 12 ΦΡΕΝΑ & ΑΛΛΑ

Χαιρετώ όλο το forum. Είμαι κάτοχος ενος Ε12 απο το 2003. Σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος, ΤΟΥΟΤΑκιας γαρ . Το αυτοκίνητο απο την ημέρα που το καβάλησα ένιωθα οτι κάτι δεν πάει καλα με τα φρένα. Στα 15Κ χλμ μου είπαν να αλλάξω τακάκια μπρός -πίσω! Το ίδιο έγινε και στα 30Κ!!! (στην ΤΟΥΟΤΑ Κηφισός) Με την πάροδο του χρόνου και ενώ το αυτοκίνητο είχε περιπου 52000 (4 χρονών) η κατάσταση χειροτέρευε, ετσι πήγα στον Πασπαλιάρη και μου άλλαξε στην εγγύηση (!) και τις 2 πίσω δαγάνες και φυσικά σετ τακάκια. Την προηγούμενη εβδομάδα παρατήρησα ενα σύρσιμο στην πορεία (και εμπρός και όπισθεν). Μια και δύο πήγα Πασπαλιάρη και πάλι. Μετα απο το ιστορικό του αυτοκινήτου ο τύπος το ξεσκόνισε ψάχνοντας σχεδόν 2 ώρες όλους τους τροχούς!!! Τελικά κατέληξε οτι πρέπει να αλλαχθούν στους πίσω τροχούς :δαγκάνες-δισκόπλακες-τακάκια και ταμπούρα , τα οποία ΔΕΝ είναι στην εγγυηση, καθώς για τα φρένα ειναι μόνο 3 χρόνια (τοτε πως στα 4 μου τα αλλάξανε με εγγύηση???). Είμαι προβληματισμένος... Να σημειώσω δε οτι οδηγώ πολύ στρωτά χωρίς να πέφτω με τα τσαρούχια στα φρένα (οικογενειάρχης γαρ)!
Κατι άλλο που με προβληματίζει ειναι η κατανάλωση η οποία κημένεται 8-8,5 lt/100kmστο ταξίδι (Εθνική 120-140).
Ένα 3ο και sorry για το μακρυσκελές μου post, ειναι οτι στα 3 περίπου χρόνια τα πλαστικά φανάρια εμπρός άρχισαν να κιτρινίζουν και να ΄κανουν γραμμώσεις (σαν ραγίσματα) χωρίς ευτυχώς να περνά νερό αλλά απο την "Κηφισός" είπαν οτι έιναι εκτός εγγύησης. Σήμερα το αμάξι ειναι 5 χρονών καλοσυντηρημένο - ευχάριστο χωρίς προβλήματα (του έβαλα και μεμβράνες πριν 2 μήνες!!!!) αλλά είμαι προβληματισμένος .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-07-08, 18:01
Το avatar του χρήστη dRiveR7
dRiveR7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 207 RC
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 409
dRiveR7 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα με τα φρένα...Τι ακριβώς σου κάνει? Δεν πιάνουν καλά? Ακούγεται κάτι έντονα? Ή μόνο αυτό το σύρσιμο που λες?
Επίσης, γιατί σου άλλαξαν 1 φορά πίσω δαγκάνες και πας κ για 2η? Εκεί μόνο εντοπίζεται το πρόβλημα? Μήπως ο θόρυβος πίσω προέρχεται από τα ταμπούρα, τα οποία μπορεί να μην ανοίγουν καλά μόλις λύνεις χειρόφρενο και κάνει αυτό το σύρσιμο? Φαντάζομαι θα τα τσέκαραν αυτά που σου λέω τώρα, απλά τα αναφέρω μήπως βρούμε άκρη...

Σχετικά με την κατανάλωση....1.4 ή 1.6 έχεις? Τα 8.5l/100 που λες, πως τα βλέπεις? Σε κάθε διαδρομή μηδενίζεις το μετρητή? Σαν κατανάλωση δεν είναι υπερβολική, εξαρτάται από τις επιταχύνσεις -επιβραδύνσεις που κάνεις και το πόσο απότομα τις κάνεις...ΔΙαφορές 0.5-1 L (ίσως και παραπάνω) διακιολογούνται.

Τα φανάρια είναι γνωστό πρόβλημα...όπως έχει αναφερθεί κ σε άλλο θέμα, είτε προσπαθείς μόνος με αλοιφές να τα συμορφώσεις, είτε τα αλλάζεις, είτε πας σε φανοποιό και τα "περιποιείται" κατάλληλα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-07-08, 19:30
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Δύναμη Σεβασμού: 463
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Τα φανάρια κλασσικό πρόβλημα.

Η κατανάλωση και εμένα εκεί γύρω παίζει όταν πάω νορμάλ.

Εξήγησε λίγο παραπάνω τι συμβαίνει με τα φρένα μπας και μπορέσουμε να βοηθήσουμε.
Η αλλαγή μπρος-πίσω τακάκια ανα 15.000 είναι υπερβολική. Τα πίσω τακάκια αντέχουν περίπου το διπλάσιο από τα μπροστά, ίσως και παραπάνω.
Στις αντιπροσωπίες γενικώς αλλάζουν τα τακάκια από πολύ νωρίς.
Τέλος αν γίνεις επίσημο μέλος του club έχεις εκπτώσεις στον Πασπαλιάρη.
http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=11129
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-07-08, 19:57
Το avatar του χρήστη electro
electro Offline:

Μοντέλο: Corolla E12 SOL, 2003
Δύναμη Σεβασμού: 407
electro θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Να προσθεσω και εγω για το θεμα εγγυηση στον Πασπα , πως εξαρταται ποιος στο κοιταζει το προβλημα. Το λεω αυτο , γιατι υπαρχει μεγαλη συγχηση για την εγγυηση γενικοτερα.....

http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=20389

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-07-08, 20:12
Το avatar του χρήστη PCEXPERT
PCEXPERT Offline:

Μοντέλο: corolla 1.4 privilege
Περιοχή: kavala
Δύναμη Σεβασμού: 242
PCEXPERT θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Την κατανάλωση την βρισκω φυσιολογικη αν κρινω απο το δικο μου και την οδηγηση μου.Οσο για τα φρενα εγω αλλαξα μπροστινα τακακια στα 20000 και το ηξερα οταν πηγα για service και μου ειπαν οτι θελοθν αλλαγμα γιατι η οδηγηση μου ειναι αναλογη!!!!!!
Επισης τωρα προσφατα που εβαλα μπαρα θολων μαλλον οι τροχοι πιεζοταν και ακουγα ενα συρσιμο στις δισκοπλακες.Ετσι το πηγα για ευθυγραμιση και λυθηκε το θεμα.Αν το αφηνα μαλλον θα ειχα αναλογα προβληματα.
Δεν ξερω αν βοηθησα καπου ισως.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-07-08, 12:42
SPITHAS Offline:
Νεότατος

Μοντέλο: Corolla E12 1,4 pro f/l
Περιοχή: Ραφήνα
Δύναμη Σεβασμού: 0
SPITHAS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντησεις και sorry φια την καθυστεριση αλλά ήμουν εκτός. Έχω το 1,4 και όπως έγραψα η οδήγησή μου μάλλον συντηριτική χαρακτηρίζεται. Το πρόβλημα με τα φρένα ειναι οτι κάποιες φορές (οχι πάντα) ακούγεται σύρσιμο απο τα πισω δισκόφρενα (το χειρόφρενο ειναι καλά κατεβασμένο) ανεξάρτητα αν κεινούμαι εμπρός ή πίσω και σε όλες τις ταχύτητες χωρίς να αλλάζει συχνότητα. Το άλλο που παρατήρησα είναι οτι σε ταχύτητες ανω των 100-120 (και όσο ανεβένουμε τόσο περισσότερο) έχω μια μικρή αστάθεια πίσω λόγω καθυστέρησης (?) στα πίσω φρένα. Να επισημάνω ότι ΠΟΤΕ δεν έχω τραβήξει χειρόφρενο ή κακομεταχειριστει τα φρένα.
Αλήθεια αυτό με τα φανάρια και τους φαναρτζηδες τι είναι και πόσο κοστίζει?
Ευχαριστώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-07-08, 15:04
Το avatar του χρήστη electro
electro Offline:

Μοντέλο: Corolla E12 SOL, 2003
Δύναμη Σεβασμού: 407
electro θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από SPITHAS Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντησεις και sorry φια την καθυστεριση αλλά ήμουν εκτός. Έχω το 1,4 και όπως έγραψα η οδήγησή μου μάλλον συντηριτική χαρακτηρίζεται. Το πρόβλημα με τα φρένα ειναι οτι κάποιες φορές (οχι πάντα) ακούγεται σύρσιμο απο τα πισω δισκόφρενα (το χειρόφρενο ειναι καλά κατεβασμένο) ανεξάρτητα αν κεινούμαι εμπρός ή πίσω και σε όλες τις ταχύτητες χωρίς να αλλάζει συχνότητα. Το άλλο που παρατήρησα είναι οτι σε ταχύτητες ανω των 100-120 (και όσο ανεβένουμε τόσο περισσότερο) έχω μια μικρή αστάθεια πίσω λόγω καθυστέρησης (?) στα πίσω φρένα. Να επισημάνω ότι ΠΟΤΕ δεν έχω τραβήξει χειρόφρενο ή κακομεταχειριστει τα φρένα.
Αλήθεια αυτό με τα φανάρια και τους φαναρτζηδες τι είναι και πόσο κοστίζει?
Ευχαριστώ

Ο θορυβος που ακους ειναι επειδη ειναι καινουργια τα τακακια. Και εμενα το εκανε οταν αλλαξα τα μπορστα και τωρα το κανει που αλαξα τα πισω. Μην ανυσηχεις. Ιταν κατσουν θα παψεις να το ακους.

http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=20389

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Page generated in 0,14249992 seconds (80,50% PHP - 19,50% MySQL) with 36 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:22.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com