Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
|
|
30-06-08, 01:22
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
'Ιλιον
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Λοιπόν Αντρέα το θέμα με έχει απασχολίσει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό και ξαναπήγα σε καναδύο μαγαζία πριν 2-3 μέρες. Η κουβέντα ήταν γύρω απο τα αμορτισερ γιατι εγώ ελατήρια έχω τα H&R τα κόκκινα (3cm).
Τα υποψήφια αμορτισερ ήταν:
1. ΚΑΥΑΒΑ AGX (δλδ ρυθμιζόμενα, και όχι τα EXEL-G)
2. KONI (κιτρινα, ρυθμιζόμενα και όχι τα κόκκινα)
3. BILSTEIN SPRINT (υπάρχουν και τα Sport, αλλα τα καλά είναι τα SPRINT).
Συμπεράσματα:
1. KAYABA AGX.
Όσοι τα φοράνε σε Ε-111 είναι πάρα πολυ ευχαριστημένοι. Τελευταία είχε πάρει το αυτί μου ότι τα βγάζει και για Ε-12. Πράγματι στον κατάλογο του 2008 υπάρχουν AGX για Ε-12 αλλα κοστίζουν 640 ευρώ (χωρίς τοποθέτηση). Συμπαθητικό αμορτισερ, σίγουρα καλύτερο απο το μαμα, κάνει για χαμήλωμα (όχι σαν το EXEL-G), και είναι και ρυθμιζόμενο, αλλά ειναι ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ. Δεν ξέρω πόσο κάνουν για την Ε-11, αλλά το μοντέλο που κάνει για την Ε-12 είναι υπερτιμημένο και γενικά δεν αποτελεί κάτι εξαιρετικο.
2. ΚΟΝΙ
Δεν είναι απλά ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ, είναι ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ και αυτο τα λέει όλα!!! τιμή 480 ευρώ χωρίς τοποθέτηση. Χαρακτηριστικά ο πωλητής μου είπε οτι και 480 να έκανε το KAYABA πάλι τα ΚΟΝΙ θα σου συνιστούσα!!! ωραίο αμορτισερ, με δυνατότητα ρύθμισης και επισκευάσιμο.
3. BILSTEIN
Για αυτά δε μιλήσαμε πάρα πολυ γιατι κάνουν περιπου 650 ευρώ χωρίς τοποθέτηση ενω κοπανάνε αρκετά (σίγουρα είναι πιο απότομα απο τα ΚΟΝΙ). Είναι επισκευάσιμα, αλλα δεν είναι ρυθμιζόμενα και αυτό ειναι μειωνεκτημα.
Σχετικά με την τοποθέτηση των ΚΟΝΙ:
Η ΚΟΝΙ για να μειώσει το κόστος παραγωγής και συνεπώς το τελικό κόστος των προϊόντων κάνει το εξής. Δεν φτιάχνει αμορτισερ που να κουμπώνουν ακριβώς πάνω στο γόνατο κάθε αυτοκινήτου. Για να τοποθετηθει το αμορτισερ, κόβεται το παλίο και εκεί κουμπώνει το αμορτισερ την ΚΟΝΙ. Όπου και να πας στον κοσμο έτσι θα γίνει η τοποθέτηση, κακώς αυτός ο τρόπος έχει χαρακτηριστεί ως "πατέντα". Στο site της ΚΟΝΙ έτσι περιγράφεται ο ενδεδειγμένος τρόπος τοποθέτησης.
Εγώ Αντρέα έχω ψηθεί για τα ΚΟΝΙ. Κερδίζουν σε κόστος και φαίνεται να ειναι καλύτερα και σε χαρακτηριστικά. Βέβαια τα παιδιά που φοράνε BILSTEIN μπορεί να έχουν αντίθετη άποψη. Μην νομίζεις ότι τα ΚΟΝΙ είναι φτηνιάρικα, αν κατασκευάζονταν ειδικά για κάθε μοντέλο θα κόστιζαν περιπου όσο και τα άλλα. Αλλά το "κόλπο" που κάνει η ΚΟΝΙ της επιτρέπει να μειώσει το κοστος. Παίζει να τα "φορέσω" μέχρι το τέλος Ιουλίου...
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|
30-06-08, 03:25
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Χαλκίδα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Ασχετο αλλά αυτή η ανάρτηση είναι για το δικό μας?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Kspor...photo hosting
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/KSPOR...spagenameZWD1V
εβγαλαν τελικά για Ε12?165 $ εξοδα αποστολης για Ελλάδα.Γύρω στα 700+ ευρώ.
με σημερινή τιμή δολαρίου 680 ευρώ.Αρκεί να είναι για το δικό μας μοντέλο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη corollapatra : 30-06-08 στις 09:10.
Αιτία: Συγχώνευση δημοσιεύσεων...
|
30-06-08, 08:57
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Παίζει να είναι για το αμερικάνικο corolla. Γιατί δεν κάνεις μια ερώτηση στον πωλητή?
|
30-06-08, 14:41
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Χαλκίδα
|
|
Γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη γι αυτό που θα μου απαντήσει.Προτιμώ να το ψάξω μόνος μου.Πάντως αν ισχύει είναι ευκαιρειαρα...
|
30-06-08, 16:03
|
|
|
|
|
|
@Βαγγελη
Και εγω τα ΚΟΝΙ εχω δει και εχω τιμη 550 με τοποθετηση. Απλα ελεγα μηπως , χρειαστει να αλλαξω και τα ελατηρια? Μηπως τα συνηθησω? Και αλλα μηπως και γι αυτο σκεφτηκα για τις ΤΕΙΝ. Ειναι η διπλασια τιμη , αλλα μετα δεν θα ξαναλαξεις αμορτισερ. Δεν ξερω..... Εαν δεν βαλω ΤΕΙΝ , θα βαλω σιγουρα τα ΚΟΝΙ.
Απλα ηθελα καποιος που να ξερει την ΤΕΙΝ να μας πει εντυπωσεις....
@ ppschrs εαν μπορεις μαθε για τις Κ-SPORt. Ειναι πολυ καλη η τιμη!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη electro : 30-06-08 στις 16:16.
|
30-06-08, 16:16
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Χαλκίδα
|
|
Yπάρχουν αρκετά άτομα που έχουν βάλει tein εδω μέσα.Ρίξτε μια ματιά στο φορουμ ΤΣΠΟΡΤ.Οποιος έχει βέλει είναι ευτυχισμένος.Μόνο που έχουν μια ατέλεια.Πολύ μαλακά ελατήρια και μετά από καμια 40000 χιλιόμετρα πέφτουν και χαμηλώνει το αμάξι.Ομως αν θέλεις τις παραγγέλνεις απ΄την αρχή με άλλα ελατήρια και πληρώνεις διαφορά ή μόλις πέσουν βάζεις καλύτερα.
|
30-06-08, 16:18
|
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ppschrs
Yπάρχουν αρκετά άτομα που έχουν βάλει tein εδω μέσα.Ρίξτε μια ματιά στο φορουμ ΤΣΠΟΡΤ.Οποιος έχει βέλει είναι ευτυχισμένος.Μόνο που έχουν μια ατέλεια.Πολύ μαλακά ελατήρια και μετά από καμια 40000 χιλιόμετρα πέφτουν και χαμηλώνει το αμάξι.Ομως αν θέλεις τις παραγγέλνεις απ΄την αρχή με άλλα ελατήρια και πληρώνεις διαφορά ή μόλις πέσουν βάζεις καλύτερα.
|
Να ρωτησω , την παραγγελνω με αλλα ελατηρια , οποια θελω? Και ποιος θα μου κανει την αλλαγη? Το μαγαζι απ οπου θα τα αγορασω?
|
30-06-08, 16:23
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Νέα Σμύρνη
Ευχαρίστησε: 2
|
|
Απλα να ξετετε για την ΤΕΙΝ οτι η πισω θελει λιγο κοπανημα ο θώλος για να μπει! Και κοψιμο λιγο η μοκετα στους θωλους στο πορτ μπαγκαζ για να μπορεις να τη ρυθμιζεις.
Ο billlllll εχει ΤΕΙΝ και μονο καλα λόγια εχει πει ως τωρα, όπως και όλοι όσοι εχουν βαλει. Μια αναζητηση στο φορουμ για ΤΕΙΝ θα βρεις πολλα πραγματα!
το μέλλον όμως?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NyO : 30-06-08 στις 17:03.
|
|
|
|
30-06-08, 16:32
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
'Ιλιον
|
|
Λοιπόν παιδία να χειριστούμε το θέμα με προσοχή γιατι ακούστηκαν πολλά μοντέλα και θα χάσουμε τη μπάλα...
Την ΤΕΙΝ τη φοράει ο Billllll. απ όσο ξέρω είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ίσως θα την ήθελε λιγάκι πιο σκληρή ή με ακόμα μικροτερες κλίσεις στο αμάξωμα. Αυτό με τα ελατήρια δεν το έχω ακούσει. Ξέρω όμως ότι η ΤΕΙΝ ειναι ρυθμιζόμενη καθ' ύψος συνεπώς και να κάτσει λίγο λόγω ελατηρίου πας και το "σηκώνεις" με ρύθμιση.
Η Κ-SPORT είναι επίσης coilover αναρτηση. Από το club τη φοράει ο pwpwpali σε Ε-111 και ο Marmel σε 101. σε Ε-12 κανεις, αλλα αν θέλουν ας μας πουν 5 πραγματάκια. Νομίζω οτι είναι αρκετά σκληρή ακόμα και στη μαλακή ρυθμίση οποτε ίσως να μην ταιριάζει στο στιλ όλων μας.
Σχετικά με τα ΚΟΝΙ μαζί με την τοποθέτηση θα πάνε στα 550 ευρώ ενώ οποιαδήποτε coilover θα φτάσει σχεδόν στα διπλά. (την TENI ισως τη βρεις 1000 ευρώ με τοποθέτηση, ενω την K-SPORT 950, πιστεύω με τίποτα λιγότερα). μπορεί ήδη να εχω δώσει πολυ μικρές τιμές... Είναι μια ανταγωνιστική λύση αρκει να καταλήξουμε τι θέλουμε να κάνουμε στο αμάξ μας.
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ranger : 30-06-08 στις 16:39.
|
30-06-08, 17:00
|
|
|
|
|
|
Τοτε , ας μας πει ο BILL 2 πραγματακια για την αναρτηση του. μετα απο 2 χρονια που την φοραει... Και επισης αυτο για την πισω πατεντα , με ανυσηχει λιγο.... Ισω ειναι ψυχολογικο....
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18179011 seconds (80,96% PHP - 19,04% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:47. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|