Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
15-04-08, 14:13
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
οκ μπερδευτηκα αλλα η απαντηση ισχύει και για Ε11...και καλυτερα να βαλει το 6αρη του 1,6. αν και πολλοι λενε οτι το 6αρη του 1,4 και 1,6 ειναι ιδια...
|
15-04-08, 15:58
|
banned
|
|
Περιοχή:
Γαλάτσι
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από janakasgr
Οποτε πρεπει να βρω μονο απο 1.4 σασμαν 6αρι αν θελω..
|
Ή να βρεις από 1,6 και να πάρω εγώ το μακρύ διαφορικό και να σου δώσω το κοντό από το 1,4 μου, για να μην καίω. (Δεν το λέω μόνο για πλάκα)
|
|
|
|
01-01-18, 10:21
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
|
|
Παιδια καλημερα,ευχομαι καλη χρονια σε ολους με υγεια,ευτυχια και θετικες σκεψεις.Ενα προβλημα πιυ αντιμετωπιζω εδω και καιρο και τελευταια εγινε πιο εντονο,ειναι ενας θορυβος-ξυσιμο που ακούγεται 2.000-2500 στροφές με 4η,5η και εκτη δηλαδη λίγο κρεμασμένο το μοτέρ, οταν πατάμε γκάζι, είναι κάπως σαν ( χχχχχχχχχ!!!!!), προσπαθώ να σας το περιγράψω όπως μπορώ, αν το κάνετε συνεχόμενο το γράμμα Χ με το λαιμο, περίπου έτσι είναι. Οταν παταω τερμα γκάζι σε αυτές τις στροφές και αν είναι και λίγο ανηφόρα γίνεται χαμός, όταν αφήνω Γκάζι δεν ακούς τίποτα. Και στο ρελαντι βεβαια ενα πολυυυυυυ ψιλο μεταλλικο θορυβακο το ακουω,πατωντας μαλακα λιγο γκαζι.Μηχανικοι 2-3 που ρωτησα για γνωμες,μου ειπαν ρουλεμαν πρωτευων η δευτερευων και μπριστιρεκτ.Να πω οτι το ακουγα οολυ λιγοτερο εδω και ενα χρονο περιπου,αλλα εδω και 3 βδομαδες αλλαξα βαλβολινες σε (Valvoline 75w90 GL5),το κανει καθημερινα.Οι προηγουμενες ηταν απλες βαλβολινες.Αν εχετε να με συμβουλεψετε κατι,γιατι τα λεφτα ειναι δυσκολα και σασμαν για να βρει καποιος καθαρο σημερα νομιζω ειναι σχεδιν αδυνατο λογω παλαιοτητας του μοντελου μας.Εγω εχω το 1.4 G6 2000 facelift.Για να ανοιχτει μου ειπαν θα παει πολλα,οποτε αλλο σασμαν.Ξερετε αν μπαινει πιο νεο μοντελο 5αρι?γιατι τα 6αρια θα ειναι ολα χαλια σαν το δικο μου,προφανος.Εχω 230.000 χιλ.Μια αλλη σκεψη ειναι να αλλαξω παλι βαλβολινη σε GL4 που μου το εκανε λιγοτερο μαλλον επειδη ειναι πιο χοντρες?Επισης πριν το corolla ειχα saxo vts και ειχαν χτυπησει 2 συγχρονιζε,ενας φιλος, τοτε,ραλακιας λου ειπε και εβαλα βαλβολινες LE(Lubricans enginear),κατι κατακοκινες,αν τις ξερετε,Ε! παιδια τελειωσε αμεσως το προβλημα,οι ταχυτητες κουμπωναν βουτυρο και του επινα και το αιμα.Αυτες δεν τις ξαναλαζεις,τις δινει η Le, για 1.000.000 χιλ..Πηγα και ρωτησα στη Σερρων στη λεωφορο Αθηνων στον αντιπροσωπο και εχουν 68€ το λιτρο.Και τοτε ειχα παρει 3 λιτρα 140€ θυμαμαι,αλλα εχουν ακριβινει κι αλλο.Επεσα ανασκελα φυσικα.Δεν ξερω τι να κανω,παιζει και το motorcote που εχουν αναφερει φιλοι απο εδω,αλλα μετα το σασμαν τελος λενε,οταν ξανακουστει.Συγνωμη για το μακρυναρι πσιδια αλλα ειμαι σε απογνωση
|
|
|
|
01-01-18, 12:47
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
καλημερα, χρονια πολλα και καλη χρονια!
το μπριστιρεκτ τι ειναι? πρωτη φορα το ακουω!
κοιτα να δεις και εμενα στα τελη του 2016 με εσκισε το σασμαν μου!
αρχισε να εχει πολυ τζογο το διαφορικο και τελικα αρχισε να χανει βαλβολες!
για καλη μου τυχη ενας φιλος μηχανικος οταν αλλαξαμε τοτε στο σταρλετ GT σασμαν το 2007!!! το κρατησε στο υπογειο του! νομιζα οτι ειχε σπασει αλλα τελικα ηταν ο επιλογεας! εννοω τον μοχλο μεσα στην καμπινα οχι αυτον επανω στο σασμαν. Ετσι βαλαμε πανω εκεινο! Το αλλο το εχω παρει στο υπογειο μου για ανταλλακτικα. Επισης ειχε προβλημα η 3η δεν εμπαινε ευκολα μαλλον συχρονιζε.
Γενικα δεν αξιζει οικονομικα να το ανοιξεις, μονο εργασια θες παρα πολλα ευρω, και ακομα περισσοτερα για ανταλλακτικα!
επειδη ειχα ρωτησει και στην Toyota για την 5η οχι ολα τα εξαρτηματα αλλα τα βασικα της ταχυτητας ειχαν 650 ευρω....
αμα μιλησουμε για ρουλεμαν, αξονες κτλ περνουμε αλλο ενα αμαξι!!!
οποτε μπορεις να παρεις αλλο σασμαν σε καλη κατασταση αλλα παλι δεν ξερεις τι θα ειναι!
το μονο που μπορεις να δοκιμασεις αν εχεις καποιες γνωσεις, ειναι αν μπαινουν οι ταχητητες, αντε να βαλεις δακτυλάκι :P και στις υποδοχες ημιαξονιων για τζογους.
Εγω το 2007 πηρα απο starlet gt ep82 το C52 330 ευρω τοτε και χαλασε το 2016 και με αρκετο σκισιμο και απο το σταρλετ και την Ε11, φοραω το μοτερ του στην Ε11.
Τωρα σασμαν 5ταχυτητα μαμισια δλδ C150 παιρνεις και με 200 ευρω.
Στο δικο σου δεν ξερω ποσο εχουν και ποια ειναι ακριβως. Λεω για μοτερ 4EFE / FTE.
Για να το κανεις 5ταχυτο, πρεπει να γινεται οπως ειναι, το σωστο θα ηταν αλλαγη επιλογεα και τουλαχιστον της μιας ντιζας νομιζω.
Αλλα ισως να παιζει και ετσι, αμα ξερει κανεις λεει.
Απλα δεν θα κανει καποια κινηση ο επιλογεας.
Η 6η που ειναι? δεν ξερω...τι κινηση κανει για να την βαλεις?
Φιλος με Ε11 sedan γουργουριζε το σασμαν του και το εφτιαξε στην Toyota 850 ευρω!!! κατι για ρουλεμαν μου ειπε και μετα απο λιγο καιρο παλι εκανε!!!! δεν ξερω τελικα τι εκανε, αλλα ειπε τσαμπα λεφτα, και δεν ειχε προβλημα , μονο λιγη φασαρια σαν γουργουρισμα! δλδ γοουυυυυυυυυυυυυυ ετσι.
Λενε οτι τα σασμαν 6speed δεν ειναι τοσο αντοχης οπως τα 5αρια, ομως στο μοτερ σου αμα βαλεις 5αρι μπορει να χασεις πολυ σε επιδοσεις, βρες καποιον να το εχει κανει για να μαθεις!
με τις αλλες βαλβολινες απλα δεν ακους ισως τον θορυβο δεν σημαινει οτι το προβλημα εφτιαξε!!!! καποια στιγμη απλα θα σε αφησει στον δρομο! και μπορει να ειναι μια στιγμη που να ειναι πολυ σημαντικη πχ καλοκαιρινες διακοπες σε νησι? γιαυτο προσεξε το!
Ξεχασα να πω επειδη τα ειχα ψαξει, τα απεξω ρουλεμαν δλδ στην ακρη των αξονων μπορουν να βγουν με ειδικους εξολκεις ΧΩΡΙΣ να ανοιχτει το σασμαν και μαλιστα οταν ειναι πανω στο αμαξι!
εχει ενα καπακι στο πλαι αλλα πρεπει να βγουν οσες ταχυτητες ειναι εκει. Στο δικο μου ειναι μονο η 5η που την ειχα βγαλει αρκετες φορες μονος μου επειδη μου την πεταγε με το νεο συμπλεκτη (φαγωμενα γραναζια) και στα 6ταχυτητα πρεπει να βγουν και οι 2 δλδ και η 5η και η 6η.
Αν εχει αλλα θεματα εσωτερικα ή ειναι τα αλλα ρουλεμαν πρεπει να ανοιχτει υποχρεωτικα.
Για να παρεις μια ιδεα δες το θεμα μου εδω http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=25329 εχω φωτος και πως ειναι απο το πλαι φαινονται και τα ρουλεμαν που λεω, απλα στο δικο σου εχει ποιο μακριους αξονες με μια ταχυτητα επιπλεον.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 01-01-18 στις 13:08.
|
01-01-18, 19:21
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
|
|
Καλη χρονια Νικηφορε,παντα ετοιμος να βοηθησεις και κατατοπιστικοτατος,να σαι καλα,προς το παρον ειμαι δυσκολα στα οικονομικα και παραμενω ως εχει,το φυλαω,δεν το πιεζω,εξαλου το κανει μονο 2-2,5 χιλ. στροφες ,ο μηχανικος μου λεει δεν εχει προβλημα αμεσο,αλλα καποια στιγμη θα εχει.Δεν ξερω,6αρι αποκλειεται να βρω της προκοπης κυκλοφορησαν λιγα,ενω 5αρια μπορεις να βρεις αρκετα,που παλι δεν ξερεις τι θα ειναι.Θα δω κι αυτο που λες μηπως γινεται τιποτα πανω στο αμαξι,αλλα το βλεπω χλωμο γιατι μπορει να μην ειναι αυτα και να ειναι πιο μεσα.Η 6η ταχυτητα ειναι απο την 5η ευθεια κατω εκει που ειναι η οπισιεν στο 5αρι και η οπισθεν αριστερα απο την 1η και πανω.Αν εβαζα 5αρι θα επαιρνα και τον επιλογεα,σιγουρα θα κοψει,αλλα τι να κανω ρε φιλε,δεν μπορει να γινει και κατι αλλο.Παντως για να το ανοιξω κι εγω το ξεχναω,δεν συμφερει
|
|
|
|
01-01-18, 20:16
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Τα σασμαν ειναι πολυ δυσκολα πραγματα μπορει να φταινε πολλα πραγματα!
ετσι καποιος μηχανικος ας πουμε για να ειναι σιγουρος θα πει να το ανοιξει για να το δει μεσα. Ρουλεμαν πχ δεν μπορεις να καταλαβεις αν ειναι τα μεσα ή τα εξω. Ποιος τα ρισκαρει να τα αλλαξει και μετα να μην ειναι αυτα?
γιαυτο ολοι σου λενε να ανοιχτει ακομα και αν ειναι τα εξω.
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ειναι η κατασταση!
Ερωτηση σημαντικη, εισαι σιγουρος οτι ειναι απο το σασμαν???? AΣΕ τι λεει ο μηχανικος, εμενα μια φορα στην Toyota περικαλω λεγανε οτι εσπασε το διαφορικο και τα κομματια πηγαν μεσα στο καπακι στο πλαι!!!! τελικα ειχε βγει ενα δοντακι απο μια ασφαλεια απο τα γραναζια της οπιστεν και εγδερνε το καπακι οταν εκανα οπιστεν!! κοστος 50 ευρω σε φιλο μηχανικο μαζι με βαλβολες και μου ειχαν βγαλει κουστουμι κοντα 1800 ευρω!!!!!!!! μαζι με αντικατασταση διαφορικου, βεβαια μετα απο καποιο καιρο αρκετο ομως αρχισε να εχει τζογο και να χανει και βαλβολες! αλλα γιαυτο δεν εμπιστευομαι κανεναν μονο οταν δω κατι εγω ο ιδιος για το δικο μου αμαξι παντα.
Δοκιμασες να πας καπου πχ με κατηφορα και να την κατεβεις με νεκρα για να δεις?
εγω φαντασου τοτε που πεταγε την 5η στη νεκρα, ειχα παει Σχοινια Δικαστικα σε κατηφορα μεγαλη ξηλωσα ντιζες και εβαλα 5η με το χερι, φευγω κατηφορα με συμπλεκτη πατημενο και μετα αφησα οταν ειχε παρει φορα δλδ και γκαζωνω την 5η στην ευθεια και παλι την πεταγε...ετσι ημουν σιγουρος οτι δεν εφταιγε ο επιλογεας.
Ολα θελουν τις δοκιμες τους.
Επισης εχεις καποιο θεμα με την οπιστεν? αν την γκαζωσεις το κανει?
δοκιμασε και αυτα και πες μας.
Προσοχη σε δοκιμες απομακρυσμενα σημεια χωρις κοσμο και κινηση!
Εγω πλεον εχω και σασμαν για πρακτικη εξασκηση....μολις βρω ευκαιρια ισως καλοκαιρι να το παρω εξοχικο να παιξω λιγο μαζι του....θελω να δω τι προβλημα εχει η 3η και τι επαθε το διαφορικο και εχει τζογο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 01-01-18 στις 20:36.
|
|
|
|
01-01-18, 21:14
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
|
|
Ξερεις τι γινεται?εχω κανει καποιες δοκιμες,: δηλαδη εκει που το κανει,αφηνω γκαζι,σταματαει,παταω,ξεκιναει,αρα ειναι κατι στο ζορισμα.Μετα σε κατηφορα με ταχυτητες μεσα 4η 5η χωρις γκαζι,να ρολαρει δηλαδη μονο του σε αυτες παλι τις στροφες,δεν το κανει.Αρα μονο στο ζορισμα και ποτε με 1η,2η και 3η.Βεβαια σου ειπα οτι χειροτερεψε πολυ,με την αλλαγη βαλβολινων σε GL5 συνθετικες,απο τις απλες που ειχα και το εκανε αραια και που.Τωρα ειναι καθημερινο.Οταν ειναι ρελαντι και παταω μαλακα μεχρι τις 4.000 ασε-πατα,το κανει το θορυβο αλλα κατα 30%.Στην πορεια 70% . Σε αναλογια μιλαω παντα.Προσπαθω καθημερινα και ψαχνω μηπως συντονιζει τιποτα καμια λαμαρινα κατι αλλο,αλλα τιποτα.Προχτες το σηκωσα στην πυλωτη στα τριποδα επεσα απο κατω και εψαξα τα παντα.Ειναι ολα οκ.Μαλλον καταληγω οτι ειναι απο μεσα,αλλα οπως και να χει το περιμενω και παρακολουθω.Δεν ξερω τη γνωμη σου για το motorcote που εχει πει και καποιος φιλος στο φορουμ ,δεν θυμαμαι ποιος,εχει βρει την ησυχια του λεει,εσυ τι λες?
|
01-01-18, 22:12
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
το motorcote δεν ξερω καν τι ειναι?
περιμενε ειπες το κανει και στο ρελαντι????
με νεκρα δλδ??
πρεπει να ειναι το προβλημα στον 1ο αξονα δλδ που δεν μεταδιδει ακομα την κινηση, αν το κανει στο ρελαντι με νεκρα.
Αν πατας τον συμπλεκτη κατω τι κανει ακους κατι?
αν πατας συμπλεκτη και γκαζωσεις μερικες χιλιαδες στροφες κανει κατι? με νεκρα παντα και παρκαρισμενος με χειροφρενο και φρενα πατημενα εννοω.
Αυτο που λες και περιγραφεις σαν θορυβο θα μπορουσα να πω οτι μπορει να ειναι πχ ρουλεμαν συμπλεκτη, βεβαια αν αλλαζει συμπεριφορα με αλλες βαλβολινες μαλλον οχι.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 01-01-18 στις 22:54.
|
|
|
|
02-01-18, 01:27
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
|
|
Στο ρελαντι οπως λες με νεκρα,η με συμπλεκτη πατημενο η χωρις πατημενο,το ιδιο ακουγεται,αλλα σου ειπα πολυ λιγο ακουγεται στο ρελαντι.Εκει που ακουγεται πολυ,ειναι:πες οτι οδηγαμε ταξιντζιδικα δηλ.αλλαγες στις 2.500 στροφες.Απο την 4η και πανω και 5η και6η,αλλα να ειναι στις 2000 στροφες και μεχρι 2500 περιπου, πατωντας για να επιταχυνεις,ακουγεται πολυ εντονα και σταματαει απο 2700 και πανω.Τωρα μπορει να γδερνει λιγο και πιο ψηλα οπως περιπου στο ρελαντι που σου ειπα.Επισης και στα πολλα δηλ.με 6η και 130,140,150 ακουγεται κατι σαν σφυριγματακι πως να σου πω?οπως καμια φορα βουηζουν τα αυτια μας καπως ετσι.Αυτο που λες για τον πρωτευων μου το ειπε κι ο μηχανικος,αλλα οπως ειπες Νικηφορε και πιο πανω,δεν ειναι να μπλεξω με ανοιγμα σασμαν,θα παει ο κουκος αηδονι.Δισκο-πλατω-ρουλεμαν εχω αλλαξει πριν 20.000 χιλ.δεν παιζει νομιζω να ειναι ρουλεμαν συμπκεκτη,εξαλου δεν αλλαζει κατι στο ασε πατα
|
|
|
|
02-01-18, 09:39
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
καλημερα, ωπα περιμενε!
πως γινεται να ακουγεται το ιδιο με συμπλεκτη πατημενο????
οταν εχουμε συμπλεκτη πατημενο η κινηση ΔΕΝ μεταδιδεται στο σασμαν!!!!
δεν μπορει να ειναι σασμαν τοτε!
ο μηχανικος το ειδε οτι κανει το ιδιο με πατημενο συμπλεκτη ?
δλδ αμα εισαι σταματημενος και κρατας τερμα πατημενο συμπλεκτη και ανεβαζεις στροφες κανει το ιδιο?
για να καταλαβεις καλυτερα δες αυτο για το πως δουλευει το σασμαν εσωτερικα. https://www.youtube.com/watch?v=wCu9W9xNwtI
και για τον συμπλεκτη https://www.youtube.com/watch?v=pqF-aBtTBnY
δες και σε πραγματικο https://www.youtube.com/watch?v=vOo3TLgL0kM
με λιγα λογια αν στο κανει ενω εχεις πατημενο συμπλεκτη σταματημενος δλδ και γκαζωνεις τοτε δεν μπορει να ειναι σασμαν γιατι απλα με πατημενο συμπλεκτη δεν παει η κινηση στο σασμαν!
αν ειναι οπως τα λες εγω θα ελεγα οτι κατι τρεχει με τον συμπλεκτη σου. Εχω δει διαφορα κουφα σε φιλο μηχανικο πχ να εχει κολλησει το πλατο, να εχουν προβλημα τα ελατηρια, να εχει χαλασει το ρουλεμαν και τετοια.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 02-01-18 στις 09:46.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,19074988 seconds (83,66% PHP - 16,34% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:18. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|