Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι! |
|
|
|
Συνοδηγός σε... ντελαπάρισμα!!! |
|
06-04-08, 19:04
|
|
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Συνοδηγός σε... ντελαπάρισμα!!!
Συνοδηγός σε… ντελαπάρισμα!!!
Ήθελα το πρώτο θέμα που θα δημοσίευα στο club να είναι κάτι χαρούμενο όπως ποιημαχίες ή κάτι άλλο, αλλά έτσι τα έφερε η τύχη.
Αυτήν την φορά θα σας μεταδώσω μια εμπειρία που έζησα μόλις πριν λίγες ημέρες.
Ακούγεται σαν ψέμα αφού ήταν 1 Απριλίου!!!
Αποφασίσαμε με έναν φίλο να πάμε μία βόλτα πριν με πάει σπίτι μου εκείνο το βράδυ. Το φιλαράκι μου είχε ένα Suzuki Swift του ’97. Στην αρχή δεν ήξερα που θα πηγαίναμε αλλά μετά μου είπε. Μου είπε και το κλασσικό ότι δεν θα αργήσουμε, “10:30 θα είμαι σπίτι μου”, (ξεκινήσαμε 9:30). Πηγαίναμε κάπου όπου ώστε να μην υπάρχει τόσο η παρουσία του πολιτισμού. Πήγαμε προς Δερβενοχώρια από την μεριά της Πάρνηθας. Με το που περάσαμε την Χασιά και ανεβαίναμε στο βουνό άρχισε να μπαίνει στις στροφές, σε άλλες κανονικά και σε άλλες με παραπάνω χιλιόμετρα. Σε κάποιες στροφές τσίμπαγε το χειρόφρενο για να μπαίνει λίγο πιο γρήγορα στις στροφές και να μην του φεύγει με την μούρη. Του έχω εμπιστοσύνη γιατί είναι καλός οδηγός, και ακόμα του έχω. Του είπα 2-3 φορές να γυρίσουμε πίσω, δεν φοβόμουνα αλλά την επόμενη μέρα δούλευα και ήθελα να ξεκουραστώ.
Κάπου πριν τα Δερβενοχώρια, (είχαμε περάσει και μία υδροφόρα που υπάρχει κάπου εκεί, όσοι ξέρουν), σε μία δεξιόστροφη κατηφορική στροφή (περίπου 90 μοίρες), και ενώ είχαμε γύρω στα 70km/h, το κακό παραμόνευε.
Το Swift έκανε να φύγει, τότε, τράβηξε χειρόφρενο και έκοψε ανάποδο τιμόνι, λίγο παραπάνω όμως από όσο έπρεπε. Η μούρη επανήλθε γρήγορα προς την μεριά της και αφού είχε είδη κατεβάσει το χειρόφρενο άρχισε να φεύγει προς την αντίθετη μεριά όπου βρισκόταν και το χαντάκι βάθους περίπου 50εκ και πλάτους περίπου 1μ. Ξαναέκοψε το τιμόνι για να το ισιώσει αλλά ήταν ήδη αργά. Το μόνο που καταφέραμε ήταν να ισιώσει το αμάξι και οι δυο αριστεροί τροχοί να αγγίξουν την άκρη του χαντακιού και να μας τραβήξουν μέσα. Το αμάξι έκανε να βγει προς τα έξω αλλά ο πίσω αριστερός τροχός ξαναγλύστρησε πίσω στο χαντάκι, και ο οδηγός ξανα ίσιωσε το αμάξι μέσα στο χαντάκι και προσπάθησε να το βγάλει από αυτό πιο ομαλά. Το αυτοκίνητο άρχισε να βγαίνει από το χαντάκι και αφού ο μπροστινό αριστερός τροχός πάτησε στην άσφαλτο, το αριστερό μαρσπιέ βρήκε στην γωνία που σχηματίζει το οδόστρωμα με το χαντάκι. Το αποτέλεσμα ήταν να αναποδογυρίσει το όχημα. Μας πέταξε και έσκασε στον δρόμο ανάποδα, δηλαδή με τον ουρανό, προς την μεριά του συνοδηγού, δηλαδή την δικιά μου!!! (Photo1,2,3).
Ήθελα να βγω γρήγορα αλλά φορούσα την ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Αφού την έβγαλα βγήκα από το παράθυρό μου, που είχε μείνει σχεδόν το 1/3 του κανονικού!!! Το ίδιο έκανε και το φιλαράκι μου, μόνο που το παράθυρό του, δεν είχε συμπιεστεί! (Photo 4). Αφού βεβαιωθήκαμε ότι ήμασταν καλά, παρά μόνο κάτι γρατσουνιές στο αριστερό χέρι και οι δύο και εγώ ένα καρούμπαλο, πήραμε τηλέφωνο τον πατέρα του, και μετά την οδική βοήθεια. Όσο κοίταγα το αυτοκίνητο σκεφτόμουν ότι γλιτώσαμε από του Χάρου τα δόντια. Ακόμα το ίδιο σκέφτομαι όταν κοιτάω τις φωτογραφίες. Το ίδιο μπορεί να σκέφτεστε και εσείς βλέποντας τες. Αν δεν φορούσαμε την ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, μπορεί να μην έγραφα αυτό το άρθρο τώρα. Όσους οδηγούς έβλεπα που σταματάγανε για βοήθεια, του έλεγα να φοράνε την ζώνη. Το ίδιο θα πω και σε σας. Να ευχαριστούμε τον Θεό για την κάθε μέρα που ζούμε, και να φοράμε ΠΑΝΤΑ την ζώνη ασφαλείας. Τα λάθη κάποια στιγμή πληρώνονται!!! Δόξα το θεό, κάποιες φορές υπάρχει και η συγχώρεση!!! Προς γνώση και συμμόρφωση σε όλους!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ranger : 06-04-08 στις 19:21.
|
06-04-08, 19:23
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Φίλε μου, τα έμαθα σήμερα το μεσημέρι από τον αδερφό σου. Ευτυχώς που δεν έπαθες τίποτα. Ήσουν πολύ τυχερός γιατί ήταν πολύ επικίνδυνο το τρακάρισμα.
06-04-08, 20:33
|
|
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Σημασια εχει φιλε μου οτι εσεις δεν παθατε τιποτα περα απο γρατζουνιες. Το αυτοκινητο ομως φτιαχνεται, ή θα το δωσει για ανταλλακτικα? Δεν πιστευω να συμφερει η επισκευη του παντως.
|
06-04-08, 21:05
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη-Καλαμάτα
|
|
Παλι καλα που εισαι εσυ καλα αδερφε και τα υπολοιπα μην τα συζητας καθολου!!!!!
06-04-08, 21:55
|
|
|
|
|
|
Αφου εισαι καλα , μην το συζητας καθολου!!!! Ομως πιστευω οτι δεν πρεπει το μοναδικο συμπερασμα να ειναι οτι πρεπει να φοραμε ζωνη....
|
06-04-08, 22:27
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Τα φωτα γιατι δεν τα σβησατε ρε συ??Τραβα και μια κλωτσια την πορτα να σβησει και το φωτακι του ουρανου!
Ειναι θεμα τυχης κιολας μπορει να μην παθαινες και τπτ μπορει και με την ζωνη να παθαινεις..
Λαμπαδα αναψες?
Αν οχι πηγαινε να αναψεις μια.
Αφου ειστε καλα ολα οκ!
06-04-08, 22:36
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lynx
...Του έχω εμπιστοσύνη γιατί είναι καλός οδηγός, και ακόμα του έχω...
|
Δεν είναι καλός οδηγός, αλλά τυχερός οδηγός, και ακόμα πιο τυχερός είσαι εσύ, που δε χρωστάς τίποτα, επειδή ο άλλος δεν έχει μυαλό μέσα στο κεφάλι του.
Πήγαινε άναψε κάνα κεράκι,
και αναλογίσου πόσο κρίμα θα ήτανε και για σένα και για την οικογένεια σου, αν κάτι πήγαινε στραβα...
|
06-04-08, 22:53
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
|
|
Έχει βγάλει τρίχες η γλώσσα μου να το λέω ! ΖΩΝΗ , ΖΩΝΗ , ΖΩΝΗ
|
|
|
07-04-08, 00:16
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Aκριβώς φίλε Lynx...ήταν τυχερός,όχι καλός!!Για αυτό θέλει προσοχή,όχι μόνο ζώνη!Πάλι καλά που είστε ζωντανοί.
Φέτος χάθηκαν 2 γνωστοί μου από τροχαίο.
2 παλικάρια 19 και 20 χρονών χάθηκαν στην Βουλιαγμένης πριν κανά 2μηνο.Τρέχαν με ένα CRX με 180 km/h και σε κάποια φάση ακούμπησαν τον πίσω προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου που οδηγούσαν φίλοι τους.
Αποτέλεσμα:
Έχασαν τον έλεγχο και το CRX κατέληξε σε μια κολώνα.Ο συνοδηγός εκτοξεύτηκε μαζι με την πόρτα και ξεψύχησε σχεδον άμεσα.Του οδηγού (που φορούσε ζώνη) του έκοψε τα πόδια μέρος της κολώνας.Από το αυτοκίνητο των φίλων,οι οποίοι βάλτε τύψεις που θα κουβαλούν ισόβια,βγήκε ο αδερφός του που μάζεψε τα άκρα και περίμενε το ασθενοφόρο μπας και προλάβαιναν να τα κολλήσουν.Τελικά το παλικάρι πέθανε μέσα στα επόμενα 20'.
Συγγνώμη για την τόσο αναλυτική περιγραφή,αντιλαμβάνεστε πόσο ψυχοφθόρο είναι, αλλά θέλω να σας δείξω πως το κακό δεν αργεί να γίνει!
Για αυτό... Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! ! !
|
07-04-08, 00:25
|
|
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Την επόμενη μέρα φυσικά δεν δούλευα, οπότε πήγα και άναψα δύο κεράκια και ήπια και λίγο αγιασμό στην εκκλησία της γειτονιάς μου.Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μπόλικη τύχη. Τα φώτα φίλε Wastegate τα αφήσαμε επίτηδες ώστε να φαίνεται το αμάξι από τους διερχόμενους οδηγούς μιάς και ήταν και νύχτα. Τώρα το Swift θα πάει ανταλλακτικά, δεν συμφέρει να φτιαχτεί.
Πραγματικά όμως είχαμε άγιο!
Έχεις απόλυτο δίκιο Τζιμάκο, και λυπάμαι για τους γνωστούς σου. Αλλά αν με άκουγε δεν θα γινόταν αυτό. Το θέμα είναι ότι είμαστε καλά και πρέπει να συμμορφωθούμε. Και Πάντα Προσοχή!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lynx : 07-04-08 στις 00:32.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Page generated in 0,17913508 seconds (83,47% PHP - 16,53% MySQL) with 44 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:26. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|