Λοιπόν...πήγα σήμερα και άλλαξα τη βαλβίδα που μετράει την εξωτερική θερμοκρασία. Δεν έδειξε πάλι την σωστή θερμοκρασία αλλά έφτασε 30. Μου είπαν πως ίσως χρειαστεί να δουλέψει λίγο για να δείξει σωστά. Οκ οπότε περιμένω στις επόμενες ημέρες να δείξει την πραγματική θερμοκρασία. Τώρα έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις....
1. Όπως οι περισσότεροι μου λέγατε δεν έχει σχέση η εξωτερική θερμοκρασία με τη λειτουργία του a/c στη θέση auto. Όντως με διαβεβαίωσαν γι αυτό και στη ΤΟΥΟΤΑ. Όμως, το πρωί που πήγαινα προς το συνεργείο για να το φτιάξω, βάζοντας τον κλιματισμό στους 24 βαθμούς και στη θέση auto, έβγαζε ψύξη με τον ανεμιστήρα να δείχνει δύο γραμμές. Μέσα σε μισή ώρα΄και το αμάξι στη σκιά σταματημένο στο συνεργείο και αφού αλλάχτηκε η προβληματική βαλβίδα, το αιρ κοντισιον με τις ίδιες ρυθμίσεις έβγαζε αέρα με ένταση 8!!!! γραμμές!!! Πως εξηγείται αυτό? Και σε αυτούς εκεί φάνηκε παράξενο και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν. Άρα δεν ήταν ιδέα μου πως κάτι δε δούλευε σωστά στο a/c. Τεσπά ελπίζω να δέιξει την πραγματική θερμοκρασία τελικά.
2. Κάτι που μας ενδιαφέρει όλους... Το αμάξι μου έχει περάσει τα 3 χρόνια, οπότε θεώρησα πως δεν καλύπτει τη βλάβη η εγγύηση. όΜως πέρασε κανονικά στην εγγύηση μιας και όπως μου είπαν η ΤΟΥΟΤΑ ελλάς έχει δώσει υπερεγγύηση ακόμα 3 ετών όχι μόνο για μηχανικά μέρη αλλά και για κάποια άλλα, τα οποία δε ρώτησα αναλυτικά λόγω πιέσεως χρόνου. Παλαιότερα πριν περάσουν τα 3 χρόνια, όπου λογικά με κάλυπτε η εγγύηση είχα ξαναρωτήσει κάτι για το a/c και μου είχαν πει πως ότι έχει σχέση με ηλέκτρικό ηλεκτρονικό αισθητήρες κλπ δεν καλύπτονται πέρα των 3 ετών. Όμως τώρα καλύφθηκε και μου ανέφεραν και αυτό με την υπερεγγύηση. Το αναφέρω απλά πληροφοριακά σε περίπτωση που κα΄ποιος χρειστεί κάτι ας κάνει μια ερώτηση ίσως να καλύπτει ακόμα η εγγύηση του....αυτά....
|