Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > OFF TOPIC

OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-05-07, 13:51
Το avatar του χρήστη GIANNIS_G6
GIANNIS_G6 Offline:

Μοντέλο: Ε11 vvt-i 1.4
Περιοχή: Αιγαλεω
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 376
GIANNIS_G6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Εκει που θα βαλεις τα ελαστικα τα καινουργια πιστευω πως θα εχουν,ολα τα μεγαλα καταστηματα ζαντων και ελαστικων εχουν βαλει πλεον αζωτο.
Παλιά 25-05-07, 17:32
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Ευχαρίστησε: 0
Δύναμη Σεβασμού: 513
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Εγω βρε Γιαννη, εσκασα 50 ευρουδακια για μια ψηφιακη τρομπα τις michelin.Nα την πεταξω τωρα;Eλα που ειμαι πυροβολημενος ομως με την ακριβεια και θελω να βαζω εγω των αερα, με κρυα ελαστικα και πολλες φορες παιζω με την πιεση, αναλογα την χρηση.Θα τον ειχα πλουτησει τον βενζινα.
Παλιά 25-05-07, 18:32
Το avatar του χρήστη GIANNIS_G6
GIANNIS_G6 Offline:

Μοντέλο: Ε11 vvt-i 1.4
Περιοχή: Αιγαλεω
Ευχαρίστησε: 2
Δύναμη Σεβασμού: 376
GIANNIS_G6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Ηρακλη μπορουμε να την δωσουμε στον Αντωνη (kyro) και να την κανει μετατροπη να παρεις μπουκαλα αζωτου και να βαζεις οποτε θες αλλα και να βγαζεις και να ξαναμπαινει μεσα στην μπουκαλα ετσι δεν θα χανεται και θα κανεις και δουλεια ρε συ!

οΕο? λεμε και καμμια μαλακιουλ@ να γελασουμε ολιγον τις..
Παλιά 25-05-07, 19:19
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
εγώ πάντως που είχα βάλει άζωτο στα λάστιχα της corollas μου δεν είδα διαφορά.το μόνο θετικό ήταν πως για 1μιση χρόνο δεν έχασε καθόλου ούτε αυτό το ελάχιστο που μου είχε πει ο λαστιχάς που το είχα βάλει.
στον δικό μου λαστιχά στον πειραιά που του έχω τυφλή εμπιστοσύνη όταν έκανα την ερώτηση "μιας και βάλαμε καινούρια τετράδα μήπως πρέπει να βάλω άζωτο πάλι?"η απάντηση που πήρα ήταν αν το τρέχω κάθε μέρα στην πίστα να βάλω αν όχι να μην βάλω δεν αξίζει καν το κόπο(και το χαμόγελο που είχε ήταν τεράστιο).

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diafanh-psyxh : 25-05-07 στις 19:25.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-05-07, 19:21
Το avatar του χρήστη Corollaxli
Corollaxli Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: ΕΕ90 XLi 1.3 95Ηp
Περιοχή: Πετρούπολη-Καλαμάτα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 458
Corollaxli θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diafanh-psyxh Εμφάνιση μηνυμάτων
εγώ πάντως που είχα βάλει άζωτο στα λάστιχα της corollas μου δεν είδα διαφορά πάντως.το μόνο θετικό ήταν πως για 1μιση χρόνο δεν έχασε καθόλου όυτε αυτό το ελάχιστο που μου είχε πει ο λαστιχάς που το είχα βάλει.
στον δικό μου λαστιχά στον πειραιά που του έχω τυφλή εμπιστοσύνη όταν έκανα την ερώτηση "μιας και βάλαμε καινούρια τετράδα μήπως πρέπει να βάλω άζωτο πάλι?"η απάντηση που πείρα ήταν αν το τρέχω κάθε μέρα στην πίστα να βάλω αν όχι να μην βάλω δεν αξίζει καν το κόπο.
Απόλυτα σωστός ο Κωστάς

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ...ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΜΙΚΡΟΣ...ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-05-07, 22:03
Το avatar του χρήστη sakis
sakis Offline:

Μοντέλο: Corolla H/B 1.4
Περιοχή: kabala
Δύναμη Σεβασμού: 321
sakis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παιδια τα ειπατε ολα αλλα δεν ακουσα να λετε το ποιο σημαντικο για εμενα το αζωτο οπως ειπατε δεν ανεβαζει ουσιαστικα θερμοκρασια οποτε με τα δικα μας μοτερ και τα συνηθως υπερβολικα λαστιχα επιδοσεων που φοραμε πως θα τα ζεστανουμε πως να κρατησει το αμαξι εδω με αερα και καποια λαζτιχα δεν μπορουν να ερθουν στην σωστη θερμοκρασια λειτουργιας??Εγω απο καιρο θελω να βαλω και αυτο ειναι που φοβαμαι και κανω πισω!!!οσο για το πυ θα το βρουμε δεν ειναι προβλημα πολλοι λαστιχαδες το εχουν και βαζουν!!!
Παλιά 26-05-07, 05:00
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Δύναμη Σεβασμού: 416
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Για να πω την αλήθεια, εκτιμώ πως η χρήση του αζώτου στα δικά μας καθημερινά αυτοκίνητα είναι από λίγο έως πολύ υπερβολική και δεν προσφέρει και τίποτε ιδιαίτερο. Και θα προσπαθήσω να εξηγήσω αυτά που λέω.
Κατά πρώτον, ο ατμοσφαιρικός αέρας αποτελείται κατά 80% από άζωτο, ενώ το υπόλοιπο 20% είναι οξυγόνο και όλα τα υπόλοιπα αέρια που κυκλοφορούν (CO2, O3 κλπ). Άρα, ο ατμοσφαιρικός αέρας -και άρα και αυτός που ήδη βάζουμε στα λάστιχά μας- είναι ήδη κατά 80% (ή κατά τα 4/5) άζωτο.
Εν συνεχεία, από προσωπική πείρα ύστερα από αλλαγή ουκ ολίγων σετ ελαστικών σε διάφορα αυτοκίνητα με όλων των ειδών την κίνηση τα τελευταία 20 χρόνια που οδηγώ, δεν παρατήρησα σε κανένα από όσα ελαστικά άλλαξα ότι υπήρχε φθορά στο εσωτερικό τους ή διάβρωση των ζαντών. Βέβαια, ίσως σε αυτό να συνεισέφερε και το γεγονός ότι τα λάστιχα συνήθως πάνω στο χρόνο -με καμιά 30.000km στην πλάτη τους- έπαιρναν το δρόμο για τα σκουπίδια. Αλλά, πάντως, ας μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι τα κομπρεσέρ που μας φουσκώνουν τα λάστιχα έχουν συστήματα κατακράτησης της υγρασίας, με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος της να μην φτάνει στο εσωτερικό του τροχού μας.
Επιπρόσθετα, το θέμα της ομοιομορφίας κατανομής και της χαμηλότερης θερμοκρασίας του ελαστικού με τη χρήση αζώτου με παραπέμπει περισσότερο σε χρήσεις πίστας και όχι δρόμου, με το δεδομένο μάλιστα ότι υψηλές θερμοκρασίες ελαστικών επιτυγχάνονται σε συνθήκες υψηλής καταπόνησης των ελαστικών, κάτι που πολλά από τα καθημερινά αυτοκίνητα δεν μπορούν να επιτύχουν καν. Διότι, πόσα στριψίματα με πλευρικές επιταχύνσεις κοντά στο 1g μπορούν να κάνουν τα δικά μας αυτοκίνητα; Και πόσα αντίστοιχα φρεναρίσματα; Αφήστε που οι συντελεστές τριβής της πλειοψηφίας των ελληνικών δρόμων δεν επιτρέπουν την επίτευξη τέτοιων τιμών (επιταχύνσεως και θερμοκρασίας). Για του λόγου το αληθές, όποιος θέλει να το διασταυρώσει, ας πάει μια μέρα π.χ. στα Μέγαρα να τρέξει με το αυτοκίνητό του και ας μετρήσει τη θερμοκρασία των ελαστικών του. Κάποια στιγμή, μετά από τη γρήγορη οδήγηση που κάνει στο δημόσιο δρόμο, ας κάνει την αντίστοιχη μέτρηση.Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα του επιβεβαιώσουν ή όχι τη χρησιμότητα της χρήσης του αζώτου.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το λαστιχά μου -ο οποίος έχει άζωτο και μπορούσα να βάλω, αφού και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της TS μου είχε βάλει άζωτο στα λάστιχα- σε σεμινάριο/παρουσίαση των Continental/Uniroyal τους είπαν να αποφεύγουν τη χρήση του αζώτου στα ελαστικά καθημερινής χρήσης.
Τέλος, η προσωπική μου άποψη είναι πως το θέμα της χρήσης του αζώτου στα ελαστικά καθημερινής χρήσης και για καθημερινές συνθήκες οδήγησης, είναι ένα καλό κόλπο του marketing, ώστε να βγάλουν κάποιοι μερικά έξτρα €!
-
Πάντως, όταν φόρεσα τα καινούρια μου Falken FK-452, τα γέμισα με αγνό, παρθένο αέρα από το κομπρεσέρ του λαστιχά μου!
Πάνος.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PeterIoannou : 26-05-07 στις 22:16. Αιτία: Διόρθωση σφάλματος πληκτρολόγησης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-07, 21:14
Το avatar του χρήστη sakis
sakis Offline:

Μοντέλο: Corolla H/B 1.4
Περιοχή: kabala
Δύναμη Σεβασμού: 321
sakis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
και μια που λεμε για αερα και ελαστικα θα ηθελα αν και δεν πολυταιριαζει να υποβαλω μια ερωτηση παρατηρησα τελευταια οτι το αμαξι εχει τασεις να φευγει ευθεια σε στροφες και εμ ανησυχει εχω τα ελαστικα μου περιπου 2 και κατιο χρονια εχω κανει ταξιδια δηλαδη εχω κανει περιπου 30000χιλ με αυτα ισως και λιγο παραπανω αλλα εχω παλι την μη σαφη συμπεριφορα του corolla και ας φοραω tein μπαρες θολων εμπρος πισω και αντιστρεπτικες απο ts!!Ειχα καλη συμπεριφορα αλλα τωρα δεν ξερω τι λετε να φταιει η ζεστη η πιεση η φθορα η ολα μαζι!!Εχω αερα 32 στα λαστιχα και ειναι δυστυχως michelin pilot primacy 87v!Γεια πειτε καμια γνωμη??Και εαν αλλαξω τι να βαλω ρε παιδια σε 205/50/16??
Παλιά 29-05-07, 00:29
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 883
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Αυτό που νομίζω ότι έχει αναφερθεί σε άλλο topic, ότι δηλαδή το άζωτο βοηθά στην καλύτερη απόσβεση των κραδασμών από το κακής ποιότητας οδόστρωμα και προσφέρει καλύτερη ποιότητα κύλισης, ισχύει καθόλου;
Παλιά 29-05-07, 01:08
Το avatar του χρήστη dRiveR7
dRiveR7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 207 RC
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 409
dRiveR7 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Κάποια στιγμή είχα ακούσει από κάποιον με stilo που φοράει 18αρες, πως έβαζε αέρα 32-33 psi. Κάποια στιγμή πήγε να βάλει άζωτο και του είπαν εκεί πως άζωτο θα βάζει 3-4 psi χαμηλότερα από αέρα και θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια, το αμάξι κέρδισε λιγάκι σε άνεση αλλά μόνο λόγω της μικρότερης πίεσης. Το λάστιχο δε μαγουλιάζει αλλά είναι όπως πριν με τα 33psi αέρα!! Ίσως κάτι τέτοιο να ισχύει, αλλά αυτά πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτο? Ότι δηλαδή με το άζωτο μπορούμε να έχουμε μικρότερη πίεση χωρίς να επηρεάζει πουθενά? Γιατί εμένα λίγο περιεργο μου φαίνεται...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > OFF TOPIC

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Λάστιχα Πόρτας για E12 vagos333 TOYOTA COROLLA E 12 7 07-10-15 16:30
Ποια λάστιχα για E12 1.6; exs TOYOTA COROLLA E 12 32 01-04-11 21:39
Λάστιχα: Αέρας ή Άζωτο;;; ranger SUPPORT 22 16-05-08 16:22
Φιλτροχοάνη & Ζεστός Αέρας Σε Ε12 !!! κωνσταντίνος TOYOTA COROLLA E 12 89 15-09-07 01:01
Και από λάστιχα τι??? Corollaxli TOYOTA COROLLA E*90 21 11-05-07 10:19

Page generated in 0,17877102 seconds (81,84% PHP - 18,16% MySQL) with 44 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:42.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com