Εγγραφή νέου RFID κλειδιού στο immobilizer ECU
Παιδιά,
μήπως ξέρει κανείς τη διαδικασία για registration νέου άγραφου RFID κλειδιού στο immobilizer των E12 2004 και μετά ? Θα είναι κάποια διαδικασία τύπου: βάλε το master, άνοιξε - κλείσε το διακόπτη τρεις φορές, άνοιξε - κλείσε την πόρτα άλλες δύο, κάνε και μια τούμπα κ.λπ. Νομίζω μπορείς να κάνεις register μέχρι 4-5 κλειδιά.
Επίσης κάπου διάβασα ότι από το 2003 και μετά υπάρχει τρόπος να flashάρει κανείς το immobilizer ECU και να το ξαναπρογραμματίσει με νέα κλειδιά (σε περίπτωση π.χ. που χάσει και τα 2 master αλλά και το valet key). Ξέρει κανείς τη διαδικασία ή χρειάζεται το ODBII tester της ΤΟΥΟΤΑ, οπότε πρέπει αναγκαστικά να πας σε αυτούς.
Νομίζω ότι και τις δύο διαδικασίες πρέπει να τις γράφουν τα owners manual (στα FIAT γράφουν τουλάχιστο την πρώτη) γιατί είναι δικαίωμα του ιδιοκτήτη να έχει όσα κλειδιά γουστάρει, χωρίς να πρέπει να πληρώνει κάθε φορά που θέλει να φτιάξει άλλο, ή να διαγράψει τα υπάρχοντα γιατί πιθανότατα να έχασε ένα από αυτά και να θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο. (Θα μου πείτε βέβαια, και θα συμφωνήσω μαζί σας, βάλε έναν Clifford να ξεμπερδεύεις)
Σημειώστε ότι για την πρώτη διαδικασία χρειάζεται οπωσδήποτε ένα master.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jpapg : 14-05-07 στις 07:02.
|