κατ΄αρχάς νομίζω ότι το θέμα σου Ελεθερία έχει συζητηθεί στο topik για το λάδια, αλλα ας τα ξαναπούμε μια φορα...
Η toyota προβλέπει service για το αυτοκινητο καθε 15.000 χιλιομετρα. Επίσης τα service ειναι ενα μικρο και ενα μεγάλο εναλλάξ: Δηλάδη
στα 15.000 χιλιομετρα μικρό
στα 30.000 χιλιόμετρα μεγάλο
στα 45.000 χιλιόμετρα μικρο
στα 60.000 χιλιόμετρα μεγάλο
κτλ κτλ κτλ (δεν θα μπώ σε λεπτομέριες σχετικά με τις διαφορές μικρού και μεγάλου service)
Επίσης η Toyota εχει δύο είδη λαδιών για τα αυτοκίνητα μας.
Το ενα είναι το full συνθετικό που είναι για 15.000 χιλιόμετρα, ενω υπάρχει και το ημι-συνθετικό που είναι για 7.500 χιλιόμετρα.
Αν αποφασίσεις να βάζεις το full συνθετικό λάδι, τότε μπορείς να αλλάζεις λάδι σε κάθε service σου (βέβαια καλά κανεις και τα πρώτα λάδια τα αλλάζεις πριν τα 15.000 χιλιόμετρα που ειναι το πρώτο προγραμματισμένο service σου).
Αν αποφασίσεις να βάζεις το ημί-συνθετικό λάδι, θα πρέπει να κάνεις ανάμεσα στα service σου και ενδιάμεση αλλάγη λαδιών. Δηλαδή:
7.500 χιλιόμετρα (αλλαγή λαδιών)
15.000 χιλιόμετρα (μικρό service και αλλάγη λαδιών)
22.500 χιλιόμετρα (αλλαγή λαδιών)
30.000 χιλιόμετρα (μεγάλο service και αλλάγη λαδιων)
37.500 χιλιόμετρα (αλλαγή λαδιών)
κτλ κτλ κτλ
τις απλές αλλαγές λαδιών μπορείς να τις κάνεις στην αντιπροσωπεια (μόνο τα λάδια θα σου χρεώνουν)
φιλτρο λαδιού μπορείς να αλλάζεις στα service σου, δηλαδή καθε δεύτερη αλλαγή λαδιών, αλλα και σε καθε αλλαγή λαδιών να αλλάζεις φίλτρο κακό δεν είναι (ούτε κοστίζει πάρα πολύ)
Οι τιμές είναι 40 με 50 ευρώ τα ημισυνθετικά και 60 με 70 τα full συνθετικά.
Επλίζω αυτό το μακροσκελές post να βοηθήσε....
υστερόγραφο: εγώ αλλάζω κάθε 7.500 χιλιόμετρα και βάζω τα ημισυνθετικά της Toyota. Μπορεί κάποια στιγμή να αποφασίσω να πηγαίνω με τα δικά μου λάδια αλλά ακόμα δεν εχω αποφασίσει ποιά μάρκα. Πάντως ότι λάδι και αν βάζω τις αλλαγές θα τις κάνω κάθε 7.500 χιλιόμετρα. Θεωρώ ότι 15.000 χιλιόμετρα είναι πολλά για να μένει ενά λάδι στο μοτέρ μου ακόμα και αν ειναι full συνθετικό...
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ranger : 02-04-07 στις 17:35.
|