"Ανασταίνω" το θέμα αυτό για να σας παραθέσω τον προβληματισμό μου και να ζητήσω τη γνώμη σας. Θέλω να αγοράσω ζάντες για το αυτοκίνητό μου (βλ. υπογραφή) αλλά, δυστυχώς, οι γνώσεις μου περί ζαντών είναι σχεδόν μηδενικές.
Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο έχει τις "μαμά" 14άρες ζάντες και θέλω να περάσω σε 15άρες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πρωτίστως η αντοχή (να μη στραβώνουν με το παραμικρό) και δευτερευόντως η μη-αύξηση του βάρους του τροχού. Εξωτερική εμφάνιση και όνομα έρχονται σε τρίτη μοίρα. Με μια πρόχειρη έρευνα αγοράς που έκανα το απόγευμα βρήκα επώνυμες ζάντες αλουμινίου με 450-500 ευρώ (Fondmetal-Momo αντίστοιχα) αλλά και "άγνωστες" (σε εμένα) ζάντες μαγνησίου με 480-500 ευρώ (Racing Power, TFT)*.
Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
-> Γνωρίζει κάποιος τις TFT/Racing Power; Έχει κάποια άποψη για αυτές;
-> Αν όχι, αξίζει να ρισκάρω με ζάντες μαγνησίου "άγνωστης" μάρκας ή να προτιμήσω τις επώνυμες "εγγυημένες" λύσεις ζαντών αλουμινίου;
Υ.Γ.: Απ' όσα μου είπαν και διάβασα εδώ, καλύτερη λύση είναι ζάντα με πλάτος 6,5" και offset περίπου 40. Σημειώστε ότι το αυτοκίνητο είναι χαμηλωμένο 3cm.
*: Με μια σύντομη αναζήτηση στο Google δε βρήκα κάποια ιδιαίτερη πληροφορία για τις ζάντες αυτές.