Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Είστε Ικανοποιημενοι Απο Τα Ελαστικα Σας??
Παλιά 01-08-06, 22:06
Το avatar του χρήστη sakis
sakis Offline:

Μοντέλο: Corolla H/B 1.4
Περιοχή: kabala
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 321
sakis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Re: Είστε Ικανοποιημενοι Απο Τα Ελαστικα Σας??

εγω παντως παιδια παλια φορουσα μανισια αναρτηση με ελατηρια χαμηλωματος της toyota και ελαστικα toyo proxes και το αυτοκινητο κολλουσε κυριολεκτικα μετα απο ενα κουφο τρακαρισμα και ενω ειχα αλλαξει αναρτηση σε tein με τα ιδια ελαστικα εφυγα οποτε αλλαξα ελαστικα και εβαλα μην γελασει κανεις γιατι ουσιαστικα μου τα φορτωσαν pilot primacy το οποιο δεν ειναι σπορ ελαστικο και εχω παραπονακια δεν ξερω τι φταιει μαλλον τοπ ελαστικο μου δεν ειναι τοα καταλληλο για το στησιμο του αυτοκινητου!!
Παλιά 02-08-06, 06:37
Hlektrologos Offline:

Μοντέλο: ZZΕ111
Δύναμη Σεβασμού: 0
Hlektrologos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Πριν απο δυο μηνες περιπου αλλαξα επιτελους λαστιχα.Εβαλα τα ΥΟΚΟΗΑΜΑ ΑVS νομιζω λεγονται.Το πελμα εχει σχημα V και μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ικανοποιημενος με το κρατημα του αυτοκινητου σε σχεση με πριν.Ειναι σε διασταση 195/45/16 και μπορω να πω οτι δεν θελουν και ιδιαιτερη προσπαθεια για να ζεσταθουν.Εξαλλου θεωρουνται μαλακα λαστιχα.Το μονο κακο ειναι πως οταν τα αγορασα μου ειπαν οτι θα κρατησουν για 30.000-35.000 χιλιομετρα.Ακομα δεν τα εχω δοκιμασει σε βροχη αλλα σε πειραματα που εκανα οταν συνατουσα νερο στο δρομο συμπεριφερονταν πολυ καλα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-06, 13:45
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
φίλε bill το ότι σου είπαν πως θα κρατήσουν 30.000-35.000 χιλιομετρα είναι τελείως υποκειμενικό.ανάλογα με το τρόπο οδήγησής σου.ξέρω παιδιά που φοράνε Michelen και άλλοι βγάζουν 45000 με 60000 χιλ και ένα φιλαράκι μου στα 15000 το αφήνει με τα λινά με ένα ΜΧ5.

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-06, 14:22
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diafanh-psyxh";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
φίλε bill το ότι σου είπαν πως θα κρατήσουν 30.000-35.000 χιλιομετρα είναι τελείως υποκειμενικό.ανάλογα με το τρόπο οδήγησής σου.ξέρω παιδιά που φοράνε Michelen και άλλοι βγάζουν 45000 με 60000 χιλ και ένα φιλαράκι μου στα 15000 το αφήνει με τα λινά με ένα ΜΧ5.
εχω κρατηση pilot κ ponteza 8.000 με κορολακι 86 ps αλλα πηγενα παντου τερμα κ πουθενα στρωτα...ενω εκτος απο λαστιχα αλλαζα κ σιαγονες πισω....το ποσο θα κρατησουν εξαρτατε απο τα ποδια κ τα χερια σου που ολα αυτα συνδεοντε στο κεφαλι...τωρα τα good year εχουν 10.000 κ ειναι ολοκαινουρια....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-06, 14:26
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
κ κατι για τα ελαστηκα εφοσον το χειμωνα δεν ζεστενετε ο αερας εχουμε χαμηλοτερη πιεση απο το καλοκαιρι μηπως θα πρεπε να βαζουμε παραπανω αερα το χειμωνα κ λιγοτερο το καλοκαιρι καθως το καλοκαιρι εχουμε παραπανω πιεση λογο ζεστης μετα απο καποια χλμ.?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-03-07, 10:20
DimitrisTS Offline:
Μικρό Μέλος

Περιοχή: Aθήνα
Δύναμη Σεβασμού: 225
DimitrisTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλημέρα. Μιά άποψη και απο μένα πάνω στο θέμα λάστιχα.
Νομίζω είναι μύθος το Toyo Τ1R, εντελώς, τουλάχιστον για συμπεριφορά στην εργοστασιακή 16άρα του TS. Σε εργοστασιακή διάσταση 205/50 και 16άρα ζάντα το λάστιχο δέν κρατάει τόσο. Σε διάσταση 205/45/16 με το χαμηλότερο προφίλ (45), κονταίνει το εργοστασιακό βήμα απο 612,5 σε 607-608, με ότι αυτό συνεπάγεται, καλό ή κακό. Και εξηγώ περαιτέρω, για τα λάστιχα και όλα αυτά μετά απο γενικά αρκετό ψάξιμο.
Παίρνουμε καταρχήν τις δύο κορυφαίες μάρκες αυτή τη στιγμή, κατα τη γνώμη μου. Τη Michelin με το Εxalto 2 και την Toyo με το T1R Proxes (το Toyo R888 που είναι ημισλίκ, πάει μακριά και σε λεφτά), που φοράω κι εγώ αυτή τη στιγμή (Toyo), αλλά την προηγούμενη φορά είχα τα Exalto 2.
Το άλλο ελαστικό επιδόσεων της Michelin, το Sport, δέν είναι ημισλίκ, αλλά δρόμου (με ελαφρές υποχωρήσεις), δέν βγαίνει σε διάσταση για 16άρα ζάντα (απο 17 και πάνω μόνο), είναι περίπου 60-80 € ακριβότερο απο το αντίστοιχο Exalto 2, έχει αρκετά περισσότερες σπόρ καταβολές απο το ήδη πολύ καλό Exalto 2, αλλά λόγω μή πυκνής του χάραξης και έλλειψης αποχετευτικών αυλακιών δέν έχει κράτημα καλό, στο βρεγμένο, και παράλληλα στο στεγνό έχει τα πάρα πολύ καλά κρατήματα που αποδίδει, αρκεί να πλένεται συχνά και να διατηρήται κάπως καθαρό, για να είναι σε καλή επαφή η γόμα του πέλματος με το οδόστρωμα, κι όχι να κρατάει όλο και αυξανόμενη βρωμιά απο το δρόμο και στο τέλος να γλιστράει κιόλας.
Το Toyo Proxes T1R τώρα, με δείκτη W ζεσταίνεται όχι και τόσο εύκολα, όπου για να αποδόσει τουλάχιστον αξιοπρεπώς σάν λάστιχο, Θέλει τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα πόλης. Για να αποδόσει πλήρως θέλει υψηλές ταχύτητες στην εθνική (ή κόλπα στο δρόμο), απο 140 και πάνω για καμιά 15αριά χιλιόμετρα και μετά πάμε για αποδόσεις και επιδόσεις. Το Toyo Τ1R είναι καθαρά γι αυτόν που θέλει και να .... ντριφτάρει ή να υπάρχει η αίσθηση (ενώ δέν είναι καθόλου έτσι) ότι κινείται στο όριο. Με το που ζεσταθεί (καλά), έχει πρόσφυση που κρατάει μιά στάνταρ συμπεριφορά κατα τη διάρκεια του γλυστρήματος του πίσω ή του εμπρός μέρους, χωρίς απρόσμενα, εκτός άν υπάρχουν ανωμαλίες και ώς εκεί. Για οδήγηση στροφών με γραμμές και ασφάλεια μέχρι να εντοπίσουμε τα όρια, απλά δέν υπάρχει τέτοιο θέμα, όντας λίγο αβέβαια τα πράγματα και για το λόγο ότι τα όρια μ'αυτό το λάστιχο δέν είναι κάτι το στάνταρ που περίπου θα ξέρεις πότε θα σου σπάσει η πρόσφυση εμπρός ή ιδιαίτερα το πίσω μέρος. Και λόγω του δείκτη W όπου ζεσταίνεται αργά αλλά και επιπρόσθετα σε κάποιες χαμηλότερες ταχύτητες ενώ το έχουμε ζεστάνει καλά, η θερμοκρασία του πέφτει αρκετά εκεί και χάνει την απόδοση που μπορεί να είχε ένα τέταρτο πρίν, μπερδεύοντάς μας. Ένας άλλος λόγος που δέν είναι τόσο εμπιστοσύνης λάστιχο για σιγουριά στην (σταθερή) στροφή, είναι ότι φταίει και το πλαινό μέρος του πέλματος το οποίο είναι πιό συμπαγές σε χάραξη κατα τα υποδιαιρούμενα περιμετρικά πλαινά τακουνάκια απο το Michelin Exalto 2 και ακόμα είναι πιό γλυκά κυρτό στο πλάι απο το Michelin που έχει καλύτερη πλαινή ορθωμένη ακμή στο πέλμα, που βοηθάει στην καθαρή πλαινή πρόσφυση.
Εν ολίγοις το Toyo είναι καθαρά κατασκευασμένο λάστιχο για έλεγχο στο drift και στα γενικότερα σπασίματα της πρόσφυσης, κάτι που νομίζω δέν βοηθάει και τόσο με τους υπάρχοντες Ελληνικούς δρόμους όπου θέλουμε καθαρά πρόσφυση. Με το Toyo υπάρχει καλύτερος έλεγχος σε σπασμένη πρόσφυση και πιό ομοιογενή συμπεριφορά (εκεί μόνο) απο το Michelin Exalto 2 στο οποίο αντίθετα άν χαθεί η πρόσφυση (ιδιαίτερα σε μιά T-Sport και πολύ δύσκολα εντωμεταξύ), θα μαζευτεί το αυτοκίνητο ελάχιστα πιό αργά (εννοώντας πως θα συμπεριφερθούμε ανάλογα σάν το Toyo εκείνη τη στιγμή).
Στην αντίπερα όχθη το Michelin Exalto 2 είναι ένα λάστιχο που κατα τη χρονική περίοδο που είναι καινούριο (μέχρι και τα 13-15.000 χλμ.), έχει πάρα πολύ υψηλά επίπεδα πρόσφυσης (κυριολεκτώ). Δηλαδή παράδειγμα, σε στροφές, με το Toyo, ανάβεις το A/C για να πέσει η απόδοση του κινητήρα και να ανταπεξέλθει το αμάξι (T-Sport συγκεκριμένα), με σχεδόν ασφάλεια. Με το Michelin Exalto 2 στις ίδιες στροφές εννοείται πως κρατάμε το αίρ-κοντίσιον κλειστό και σε μερικές στροφές νομίζεις πως θα πάρει το αμάξι απο την καταπόνηση του στριψίματος παρά το λάστιχο που παραμένει κολλημένο στην άσφαλτο εμπνέοντάς σου πάρα πολύ μεγάλη σιγουριά αλλά και για περισσότερα..... Είναι λάστιχο καθαρά για ανεξάντλητη πρόσφυση (Exalto 2) και πολύ σιγουριά.
Τώρα το Toyo T1R σε διάσταση 225/45 σε 16άρα ζάντα δέν αλλάζει το βήμα παραμένοντας στο 612, αλλά λόγω του ότι πετάνε τα πλαινά παραπανίσια του λάστιχου, που είναι λάστιχο διάστασης 17άρας ζάντας κανονικά, αλλά προσαρμοσμένη δομή για 16άρα, ο οδηγός παίρνει κάποιο ρίσκο ας το πούμε και λόγω του ότι το λάστιχο δέν στηρίζεται καλά στα πλαινά του, που πετάνε έξω απο τη ζάντα έχει λίγο αβέβαιη συμπεριφορά. Το πρόβλημα δέν λύνεται βάζοντας παραπάνω πίεση, για το λόγο του ότι θα <<μπαλονάρει>> κάπως το λάστιχο και δέν θα αποδίδει σωστά, γλυστρώντας εκεί που δέν θα γλύστραγε κανονικά. Το λάστιχο σ'αυτή τη διάσταση βασίζεται κατα ένα μεγάλο μέρος, στα ενισχυμένα δομημένα του πλευρικού σκελετού του πλαινά και καταφέρνει και κρατάει την ισσοροπία του. Αλλά πολύ μεγάλη προσοχή στα διάφορα είδη λακούβων γιατί τα εξέχοντα πλαινά του λάστιχου, λακούβα στη λακούβα καταστρέφονται και μπορεί να αλλάξει άρδην η συμπεριφορά του αμαξιού.
Για 16άρα ζάντα προτείνω ανεπιφύλακτα Michelin Exalto 2 παρά τα 40-80 € παραπάνω απο το Toyo T1R. Και έτσι, σ'αυτή την περίπτωση καλύπτεται η Celica ΤS, με αυτό το λάστιχο, πλήρως.
Τέλος αυτό που λέγεται για την ευπαθή φύση του Exalto 2 στις λακούβες και την όχι και τόσο καλά δόμησή του πλευρικά, νομίζω μύθος και αυτό γιατί όταν είχα το Exalto (τώρα έχω τα T1R και θα ξαναβάλω τα Exalto 2), παρόλο που πρόσεχα στις λακούβες, είχα πέσει σε κάποιες τελικά και το λάστιχο δέν κατάλαβε τίποτα, κι όλα αυτά τα λέω, γιατί πήρε η ζάντα αμελητέα (η οποία ζυγοσταθμίστηκε στην εντέλεια τώρα), απο το ιστορικό της στις λακούβες και δέν φθάρηκε το ίδιο το λάστιχο (Exalto) π.χ. να πετάξει μικρό <<βουζούνι>> στο πλάι.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DimitrisTS : 18-03-07 στις 14:38.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-03-07, 11:23
Το avatar του χρήστη Roy-D
Roy-D Offline:
Moderator

Μοντέλο: RoyalΕ11 f/l
Περιοχή: Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
Δύναμη Σεβασμού: 587
Roy-D είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
εγω φοραω 17αρα και πριν ειχα τα pirelli p zero nero σε 215/40...πολυ καλα λαστιχα και σε στεγνο και σε βρεγμενο αν και λιγο σκληρα...τωρα εχω βαλει τα Kuhmo se 205/45 και τα θεωρω πολυ καλυτερα λαστιχα σε γενικες γραμμες απο τα Pirelli και σε στεγνο αλλα και σε βρεγμενο!απο εδω και περα μονο αυτα θα βαζω!
Παλιά 18-03-07, 13:02
sakis Offline:

Πολυ καλη η αναλυση σου φιλε μου μπραβο και βασιζεται σε δικες σου εμπειριες και οχι σε θεωριες και το σεβομαι αλλα εχω καποιες μικρες αμφιβολιες οσο αφορα τις διαφορες απο toyo se Michelin και αυτο διοτι φορουσα σε 16αρα toyo και michelln και παρατηρησα ακριβως τα αντιθετα δηλαδη ναι οντως το Toyo δεν ζεσταινεται ευκολα γεγονος αλλα ειχε απιστευτο κρατημα σχεδον κορυφαιο οσο και εαν το πιεσα μεχρι τα 10.000 αντε το πολυ 12.000χιλ μετα αρχισα να εχω ψιλοπροβλημα στα πλευρικα αντιθετως το Michelin που φοραω και πιστευω τα περισσοτερα Michelin δεν ειναι τοσο απαιτητικο σε ζεσταμα ειναι μαλακο πολυ και τα πλαινα του δηλαδη η ενισχυση στο προφιλ ειναι αισχος με αποτελεσμα ακομα και με αλλαγμενη αναρτηση αντιστρεπτικες και μπαρες θολων που εχω επανω παντα να εχω την εντυπωση του εντονου μαγουλιασματος στην στροφη κατι το οποιο ειναι για μενα ιδιαιτερα ενοχλητικο.Βεβαια για να ειμαι δικαιος μιλαω για απλο corolla οχι ts και Οχι τα exalto!!!Παντα αποψη μου ετσι και εμπειρια δικια μου.
Παλιά 18-03-07, 13:04
sakis Offline:

να σημειωσω οτι φυσικα και η αντοχη του Michelin στο χρονο και στα χιλιομετρα ειναι πολυ καλυτερη απο του Toyo και αυτο ειναι φυσικο γιατι θεωρω οτι το Toyo ειναι ενα ελαστικο που κλεινει περισσοτερο στην σπορ απιτιτικη οδηγηση οποτε ειναι λογικο να τρωγεται γρηγοροτερα απο καποιο αλλο!!
Παλιά 18-03-07, 14:37
Το avatar του χρήστη dRiveR7
dRiveR7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 207 RC
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 409
dRiveR7 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Να παραθέσω και τη δική μου εμπειρία από τα michelin pilot exalto 2. Τα φοράω σε διάσταση 205-45-17 σε ζάντα με 7.5 ίντσες πλάτος σε 1.6. Εξ αρχής λοιπόν έχω ένα πλεονέκτημα σε κράτημα αφού το λάστιχο δε μαγουλιάζει, αλλά αντιθέτως τραβάει προς τα μέσα με συνέπεια να έχει καλύτερη πρόσφυση σε στροφές με μεγαλύτερη πλευρική επιτάχυνση. Ο δείκτης ταχύτητας είναι W, αλλά ποτέ δεν ένιωσα πως το λάστιχο δε ζεσταίνεται γρήγορα, το αντίθετο μάλιστα από την αρχή κρατάει πολύ καλά. Σε στεγνό οδόστρωμα κρατάει πάρα πολύ καλά με μόνη παρατήρηση πως όταν χαθεί η πρόσφυση θέλει ένα κλικ γηγορότερη αντίδραση για να έρθει. Μάλλον αυτό οφείλεται στο χαμηλό προφίλ και την ανάρτηση που έχει κάνει το αυτοκίνητο πιο απόλυτο. Στο βρεγμένο το θεωρώ αν όχι το κορυφαίο της κατηγορίας ένα από τα κορυφαία. Και εξηγούμαι...Σου δίνει την αίσθηση πως βεντουζώνει στην άσφαλτο και δεν καταλαβαίνει την έννοια υδρολίσθηση! Νομίζεις πως μπορέις να στρίψεις με τα ίδια χιλιόμετρα που στρίβεις σε στεγνό. Φυσικά αυτό δεν ίσχύει αλλά και πάλι τα όρια παραμένουν υψηλότατα! Τώρα στο θέμα της αντοχής τα θεωρώ πολύ ανθεκτικά, όπως και όλα τα michelin. Έχοντας διανύσει 10000 χιλιόμετρα με μικτό ρυθμό (κοντά στο όριο σε επαρχιακούς αλλά και σε χαλαρούς ρυθμούς), χωρίς υπερβολές και καψίματα, δεν καταλαβαίνεις πρακτικά καμία μεταβολή στη συμπεριφορά του. Καμία απολύτως! Την ίδια άποψη έχουν και φίλοι μου με το ίδιο λάστιχο σε yaris( 195-45-16 δείκτης V), octavia 20V ( 205-55-16 δείκτης V) και octavia 5 RS (225-40-18 δείκτης Υ) και saxo vts (195-45-16 δείκτης V). Όσο για τα πλαϊνά δεν καταλαβαίνουν τίποτα( εκτός και αν πέσεις σε καμία τάφρο) ακόμα και με πολύ σκληρές αναρτήσεις. Όπως λέει και ο DimitrisTS πιο πιθανό είναι να πάρει λίγο η ζάντα παρά να πετάξει "βυζί" το λάστιχο, αν και αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες( σκληρότητα ζάντας, αέρας που έχει το λάστιχο τη δεδομένη στιγμή, ανάρτηση και φυσικά τη λακούβα και τον τρόπο που θα πέσεις μέσα).
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ειστε Ικανοποιημενοι Απο Τα Εργοστασικα Σας Φρενα??? Θωμας.Κ ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 68 27-03-10 20:37
ΕΛΑΣΤΙΚΑ... Παντελής ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 15 23-09-09 16:31
Να είστε καλά! vagelis87carina Ειμαι νεος 13 17-02-09 03:29
Ποιός υπερήρωας/"κάκος" είστε... giannakk1986 OFF TOPIC 21 06-08-07 00:07
Τι μουσική ακούτε όταν είστε στο αμάξι; Corollaxli OFF TOPIC 24 27-05-07 17:58

Page generated in 0,17168808 seconds (80,99% PHP - 19,01% MySQL) with 44 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:12.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com