Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι! |
|
|
|
Re: Περί Καταλήψεων |
|
13-06-06, 00:29
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Re: Περί Καταλήψεων
Εεεε ειμαι λιγο!!Βασικα δεν τα παω καλα με το ψαξιμο δεν εχω υπομονη... Παντως site δεν βρηκα!!Στειλε κανα πμ..
14-06-06, 04:13
|
|
Moderator
|
|
Ευχαρίστησε: 4
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Τι έγινε ρε παιδιά? Τι αποφασίστηκε στις σχολές σας? Εμάς κλειστή μέχρι την Δευτέρα που θα ξαναγίνει ψήφισμα (ο Θεός να το κάνει ψήφισμα αυτό που έγινε!) Πάντως έγινε πάγωμα του νομοσχεδίου και δεν θα κατατεθεί μέχρι τον Οκτώβρη!
|
|
|
14-06-06, 13:12
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Στην μαμά πατρίδα
Ευχαρίστησε: 0
|
|
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου στο ζήτημα για να ανάψω λίγο πάλι φωτιές.
Έχω σπουδάσει κι εγώ 6 χρόνια σε παναπιστήμιο της περιφέρειας και τώρα βρίσκομαι στην πρωτεύουσα και το πολυτεχνείο της για κάποιο μεταπτυχιακό. Στην ίδια πόλη βρίσκεται και η αδερφή μου σε κάποιο τμήμα του τει. Και για να μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα ο μπαμπάς μου δεν είναι κάποιος επιχειρηματίας ή μεγαλο-γιατρός και δεν τον πειράζει να με ταϊζει ακόμα. Αγρότης είναι και δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ κι όταν είμαστε σε δύσκολες καταστάσεις πάει και για μεροκάματο σε ξένα.
Έχω ζήσει κι εγώ σ'αυτά τα χρόνια καταλήψεις, χάσιμο εξεταστικών και διπλών το Σεπτέμβριο. (Τότε το φλέγον ζήτημα ήταν ανωτατοποίηση των τει.) Θέλω να συμφωνίσω με αυτούς που λένε ότι την κατάληψη την κάνουν 50 άτομα σε κάθε σχολή. Έτσι είναι στην πραγματικότητα. Μπορεί, όπως ειπώθηκε απραπάνω, η ΔΑΠ στο Παν.Μακ. να παίρνει 60%, αλλά για σκεφτείται αυτό: πόσοι από αυτούς κατέβηκαν στις συνελεύσεις να ψηφίσουν κατά της κατάληψης; Και πόσοι από αυτούς που κατέβηκαν στη συνέλευση ψήφισαν υπέρ της κατάληψης για να ξεκινήσουν πιο νωρίς φέτος τις διακοπές τους, αφού ο μπαμπάς έχει και πληρώνει;
Δεν τους ενδιαφέρει το θέμα της συνέλευσης και ο λόγος της κατάληψης. Σημασία έχει ότι αύριο δεν έχουν μάθημα. Κι όχι πως είναι υποχρεωτική παρακολούθηση στα πανεπστήμια, αλλά είναι το σύνδρομο του λυκείου που έχουν ακόμα τα πρώτα έτη. Το ίδιο συμβαίνει χρόνια τώρα σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια. Μήπως τελικά αυτοί που κρύβονται πίσω από τους επαναστάτες και τους πρωτεργάτες των καταλήψεων θέλουν πραγματικά να μην μορφωθούμε και να μην ανοίξει το μυαλό μας και δούμε ποια είναι η πραγματικότητα;
Σχετικά με αυτά που λες diafanh-psyxh, το ξέρω από φίλους ότι στα τει κάπως έτσι είναι. Δεν μπορώ να πω ότι έχω βρεθεί σε ανάλογη θέση. Έχω δώσει μάθημα και 3 φορές διαβασμένος, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι έβαζε πολύ δύσκολα θέματα που δεν έβρισκες κάτι αντίστοιχο σε άλλα βιβλία. Το θέμα όμως είναι που ήταν το φοιτητικό κίνημα και οι εκπρόσωποι των φοιτητών όταν άρχισε να δημιουργείται; Προφανώς αυτός ο καθηγητής που λες δεν τον ελέγχει κανείς και κάνει ό,τι θέλει. Ποια ήταν η αντίδραση των φοιτητών όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως τους βόλευε γιατί θα κάτσουν κανένα εξάμηνο παραπάνω φοιτητές; Θα πω μια εμπειρία μου. Σε ένα εργαστήριο που είχα μας υποχρέωνε να πηγαίνουμε διαβασμένοι στο επόμενο και μας εξέταζε αντί να παραδόσει. Κάποιοι είχαν έρθει αδιάβαστοι και τους πέταξε έξω συν ότι θα τους έμενε το εργαστήριο για την επόμενη χρονιά. Δεν του πέρασε όμως. Ο σύλλογος έδρασε έγκαιρα και αποφασιστηκά και δεν ξαναυπήρξε τέτοιο φαινόμενο. Άλλη μια εμπειρία μου σε αντιδιαστολή με την προηγούμενη. Στο τει που σπουδάζει η αδερφή μου, όπως είπα, είχα πάει βόλτα την ημέρα που θα έπαιρνε βιβλία. Θα έπαιρνε όλα τα βιβλία του εξαμήνου από την βιβλιοθήκη του τει. Μου φάνηκε καλό αρχικά σε αντίθεση με μένα που έπρεπε να τρέχω από γραφείο σε γραφείο να τα μαζεύω ένα ένα. Όμως όπως αποδείχθηκε ήταν πολύ δύσκολο να τα πάρεις μέσα στον μήνα. Η βιβλιοθήκη ήταν ανοικτή για τους φοιτητές του τμήματος της αδερφής μου για 2 ώρες κάθε πέμπτη. 450 άτομα (όλα τα εξάμηνα) θα έπαιρναν τα βιβλία τους μέσα σε 2 ώρες τη βδομάδα από ένα μόνο υπάλληλο που το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να φιλάει πρόβατα. Όταν βρήκα τον υπεύθυνο της δαπ του τμήματος που ήταν πρώτη παράταξη και του είπα τι πράγματα είναι αυτά, γιατί δεν κάνετε κάτι, η απάντηση που πήρα ήταν αποστομοτική: "ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ." Δε συνεχίζω γι'αυτό το θέμα.
Για να γυρίσω στα προηγούμενα, η κατάργηση των αιώνιων φοιτητών έχει στόχο όχι να μειώσει τα έξοδα του κράτους, αφού όπως σωστά είπατε δεν του κοστίζουν τίποτα, αλλά να ανεβάσει την ποιότητα των σπουδών που παρέχονται. Απ' τη στιγμή που παρακολουθείς τη σχολή, χωρίς να χτυπηθείς στο διάβασμα σε ένα χρόνο ακόμα έχεις μαζέψει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου. Δε γίνεται να προχωράς σε επόμενα μαθήματα χωρίς να έχεις διαβάσει τα προηγούμενα (όχι απαραίτητα και να τα περάσεις). Όταν μετά έρθει η αξιολόγηση των πανεπιστημίων και των σχολών ποια νομίζεται ότι θα είναι η θέση των δημοσίων με ένα τεράστιο πλήθος φοιτητών επί πτυχίω που χρωστάνε και ποια αυτή των ιδιωτικών που για να μην γελιόμαστε δε θα σε παίρνει να χρωστάς πολλά για το τέλος. Όσο για το "λάδωμα" τύπου βουλγαρίας, ρουμανίας για τα δύσκολα μαθήματα, δε λέω, ελλάδα είμαστε, εμείς τ'ανακαλύψαμε τα κόλπα, αλλά πόσο εύκολα παίζει κάποιος με τη φήμη του και τ' όνομά του; Αν τα ιδιωτικά είναι χώρος παραγωγής κάθε είδους πτυχίου χωρίς να ανταποκρίνεται στις γνώσεις που έχεις όταν φύγεις από εκεί ποια θα είναι η φήμη του μετά;
Απλώς είναι αρχή τώρα και όλα αυτά είναι κάτι νέο που δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος. Αν δουλέψει πραγματικά σωστά ίσως αποδειχθεί καλό με την έννοια ότι κάποιοι καθηγητές στα δημόσια πανεπιστήμια να αρχίσουν να δουλεύουν παραγματικά. Το σίγουρο είναι ότι με "αγώνες", καταλήψεις δε βγαίνει τίποτα και καταλάβαιτέ το. Το νομοσχέδιο δε θα περάσει τώρα, θα περάσει τον οκτώβριο. Θα περάσει όμως. Και τότε στις μέρες μου με τις καταλήψεις για την ανωτατοποίηση των τει, τελικά πέρασε ο νόμος. Και σε τελική ανάλυση, οι καταλήψεις συνέφεραν τους καθηγητές μας. Το αποτέλεσμα της ανωτατοποίησης ήταν ανωτατοποίηση των μισθών των καθηγητών τει και τίποτα παραπάνω. Οι καθηγητές τει πληρώνονται τώρα σαν καθηγητές πανεπιστημίου και οι απόφοιτοι των τει εξακολουθούν να είναι απόφοιτοι τει. Ούτε επαγγελματικά δικαιώματα άλλαξαν, ούτε τίποτα. Αγώνες χρειάζονται για να λύνονται τα μεμονομένα προβλήματα με ομαδικά κοψίματα, για βαθμολόγηση τύπου ανεμιστήρα και άλλα τέτοια. Και φυσικά χρειάζεται αγώνας με τα βιβλία για να βγούμε. Δε σημαίνει ότι αφού μπήκες όλα τελείωσαν. Δυστυχώς για όποιον δεν το έχει καταλάβει τότε αρχίζουν όλα.
Δεκτή οποιαδήποτε ένσταση για περισσότερη ανάλυση.
|
|
|
14-06-06, 13:46
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από fanis81";p="47279
αλλά να ανεβάσει την ποιότητα των σπουδών που παρέχονται
|
Θα ηθελα να διαφωνισω εν μερη σε αυτο που λες καθως εκτος απο αυτο που μπορει να κανει(χωρις εξοδα)ειναι και να αβαθμισει τα ΤΕΙ και ΑΕΙ με τον αναλογο εξοπλισμο.
Για παραδειγμα στη σχολη μου(τμημα οχηματων)δεν μπορει να μου κανει μαθημα σε μηχανες με καρμπυνατερ και να μαθαινω πως δουλευει το καρμπυνατερ... οι εποχες αλλαξαν.Τελος παντων ειναι πολλα που πρεπει να αλλαξουν
14-06-06, 13:54
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 12 φορές σε 12 μηνύματα
|
|
Άσε μας ρε Βασίλη...
Εμάς μας λέγανε ότι το 16v πίσω από ένα αυτοκίνητο σημαίνει....16......
.................................................. ....................................VOLT!!!!
και εσύ παραπονιέσαι για τα καρμπυρατέρ???
|
|
|
14-06-06, 14:16
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Στην μαμά πατρίδα
|
|
Μήπως λίγο αργότερα λόγω ανταγωνισμού των σχολών θυμηθούν ότι υπάρχει ο ψεκασμός και ο άμεσος ψεκασμός και γενικότερα τα ΣΑΕ; Μήπως αυτοί οι καθηγητές θα αρχίσουν να δουλεύουν επιτέλους απ' το να παίρνουν απλά τους φόρους του Έλληνα;
|
|
|
14-06-06, 16:32
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
|
|
καλα και γω μην νομιζεις οτι εχω λυσει κανα 16ν μοτερ στη σχολη.... μονο το δικο μου.Πανο ψηνεσαι να σου λυσω το 20ν??
|
14-06-06, 19:35
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ξεσσαλονίκη...
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Δεν θέλω να κάτσω να κανω quote σε όλα αυτά που θέλω να απαντήσω γιατι ειναι δεκάδες...Να κάνω όμως μια τοποθέτηση.Τα βάζω πρώτα απο όλα με μας που είμασταν ή ειμαστε φοιτητές.Πιστευω πραγματικά πώς το πρόβλημα για τις καταλήψεις ξεκινά απο τους φοιτητές ενώ το πρόβλημα για την κυβέρνηση απο τα οικονομικά...Η λέξη κλειδί για τα πάντα είναι ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ...
-Το πανεπιστήμιο που θα χει ανταγωνισμό θα γίνει καλύτερο
-ο καθηγητης που θα αξιολογηθεί και θα χει αλλόν να τον "περιμένει" απο πίσω,θα γίνει καλύτερος
-ενώ και ο φοιτητής που δεν θα μπορεί να δίνει μαθήματα επ'αοριστο κρατόντας τις θέσεις απο άλλους που θα πρεπε να μπούν,θα γίνει καλύτερος...
Αυτό το τελευταίο που "καιει" τους φοιτητές,που ακριβώς είναι καλό για την κυβέρνηση?...Ισα ίσα,μένοντας σε μια σχολή,δεν βγαίνεις ποτέ για δουλειά,δεν πας στον ΟΑΕΔ και άρα δεν συμπεριλαμβάνεσαι στα ποσοστά των ανέργων που τόσο θέλουν να ρίξουν...Ανταγωνισμός και διάβασμα κύριοι...
Ναι και γώ εδωσα μαθημα που έκανα και φροντιστήριο και κόπηκα 10 φορές..Τι να λεει? Δεν πήγα διαβασμένος? ΝΑΙ δεν πήγα όσο έπρεπε,ήθελε κι'αλλο...Δλδ αυτοί που τα περνάνε τι έχουν?Περισσότερο μυαλό μηπως? Και γω δουλευω απο το πρώτο έτος 12ώρα,κι όμως τοτε διαβαζα ακόμη πιο πολύ,γιατί εκτώς απο τον κόπο των γονιών μου λυπόμουνα και τον δικό μου.Ετσι λοιπόν όποιος λυπάται τον κόπο τον γονιων του και το δικό του να στρώθεί να διαβάσει...όλα προσπάθεια θέλουν...Κι αμα δεν φτάνει,να προσπαθήσουν κι'αλλο...Όλοι πέσαμε σε ξυσαμόληδες καθηγητές αλλά μια δυο τρεις,πέντε καποια στιγμή το περνάς...
Τωρα για το πόσο θα "εμπορευματοποιηθεί" η παιδεία με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι αλλό θέμα,αλλά αυτό ήδη υφίσταται με τα ιδιωτικά σχολεία τα φροντηστήρια κλπ.Και αφού εχει γίνει εμπόριο παντού,είτε το θέλουμε είτε όχι καποια στιγμή θα γινει και στην Ελλαδίτσα και είναι χίλιες φορές προτιμότερο να γινει άμεσα για να γλυτώσει και κανένας νέος μεσοαστός απο την ξενητιά, να γλυτώσει κανενας πατέρας απο κανα εξοδο,να ανοίξουν νεες θέσεις εργασίας και φυσικά να μην κλαίμε καθε χρόνο για τα εκατομύρια ευρώ που χάνονται σε ξένες χώρες και σε συνάλαγμα...
Οτι μας φέρνουν οι ξένοι το καλοκαιρι με τον τουρισμό,τους το γυρνάμε πίσω σε δίδακτρα και ενοίκια το χειμώνα...Ωραια οικονομία...
Δεν ξερω αν αυτά που γράφω ακούγονται σαν γνώμη 50άρη που σπουδάζει παιδιά,αλλά μόλις πριν ενα χρόνο πήρα πτυχίο...Τελειώσα στο 9ο εξάμηνο και αυτό απο μόλις ένα μάθημα...Τα ίδια ελεγα και οταν σπούδαζα και μαλωνα με τους συμφοιτητές μου που λέγανε "Αυτο που να το περάσεις?Αυτός κόβει συνέχεια"...Ποιός κόβει ρε παιδιά? Ο κθηγητής? Γιατι σε ξέρει και απο χθές?Η' παιρνει τις λίστες της ΔΑΠ και περνάει? Ναι το δέχομαι,παντού υπάρχουν εξαιρέσεις και αναποδοι,και κομματόσκυλα και ότι θές...Αλλά αμα γράφεις θα την βρείς την άκρη ακόμη και χωρίς να σαι πολιτικοποιημένος(Σημ:Δλδ να καθέσαι σε ενα χρωματισμένο σταντ στο διαδρομο,προσπαθόντας να βαλλεις μουσική,ποιο δυνατα απο τον απέναντι)
Εν κατακλείδι θα ήθελα να πώ πως "γουστάρω" που υπάρχει αντίδραση,όποια και να ναι αυτή, και δείχνει ότι υπάρχουν,ακόμη,ενεργοί πολίτες που δεν τρώνε ότι τους ταίζουν.
Απο την άλλη θεωρώ το "μεσο" αντίδρασης(κατάληψη) ως μη αποδοτικο και φασιστικό απο ανθρώπους που διαμυνύουν οτι προασπίζονται τα δικαιώματα τους και την δημοκρατία.Αυτά τα ολίγα(λέμε τώρα)
|
|
|
14-06-06, 19:50
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 12 φορές σε 12 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από fanis81";p="47279
. και οι απόφοιτοι των τει εξακολουθούν να είναι απόφοιτοι τει. Ούτε επαγγελματικά δικαιώματα άλλαξαν, ούτε τίποτα. .
|
Κάτσε ρε Φάνη?
Και γιατί να αλλάξουν δηλαδή?
Μ@λ@κας είσαι εσύ δηλαδή και ο καθένας που έστρωσε το κώλο του κάτω όταν έπρεπε και μπήκε στο πανεπιστήμιο?
Έγώ όταν έδεινα πανελλήνιες πήγαινα από καφετέρια σε καφετέρια
και που πέρασα στο τει άθλος ήταν σε σχέση με το διάβασμα που έριξα.
Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε, έτσι και αλλιώς αν δεν αξίζεις (από όπου και αν έχεις αποφοιτήσει), δεν πρόκειται να πας μπροστά, και αν αξίζεις θα πας.
Στο λέω αυτό γιατί το ζω τα τελευταία 2 χρόνια.
Τέλος πάντων εγώ στα περισσότερα σημεία συμφωνώ με το νομοσχέδιο.
Ήταν καιρός να γίνει επιτέλους κάτι τέτοιο και στη Ελλάδα.
Και τέλος...
Το μόνο πράγμα που παίρνεις από οποιαδήποτε σχολή είναι να μαθαίνεις να χρησιμοποιείς το μυαλό σου και τίποτα άλλο.
Μόλις βγείς είναι τα ζόρια...
|
14-06-06, 23:00
|
|
|
Περιοχή:
Κορυδαλλός-Κεφαλονιά-και σχεδόν πάντα off topic
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 4 μηνύματα
|
|
Παιδιά δεν θέλω να πω τη γνώμη μου γιατί πολυ απλά δεν είναι διαφορετική, κατά συνέπεια δεν θέλω να γίνω γραφικός. Ενα πράγμα όμως θέλω να πώ μιας και τώρα το είδα:
Ρε ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ (diafani psyxh) στο φουγάρο σπουδάζεις? Και δεν το λεγες τόσο καιρό??? Εδώ ο παλιός με κωδικό ΔΒ97051(ακόμα το θυμάμαι) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Φαντάζομαι ακόμα χημείο είναι το Τεί ε? Ρε τι μου θύμησες ρε φίλε τώρα? Να σαι καλά!
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Page generated in 0,18072200 seconds (82,16% PHP - 17,84% MySQL) with 45 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:20. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|